La policia de l'enemic

"Els cossos policials espanyols -com l'Exèrcit o les altes instàncies judicials- són institucions altíssimament polititzades i molt agressives"

No és cap secret, la Guàrdia Civil i el CNP són policies polítiques, al servei del nacionalisme espanyol. Així ho han vist sempre, lògicament, els manifestants unionistes a Catalunya, que tenen la comissaria de Via Laietana com a santuari polític, i així ho manifesten, obertament, els agents espanyols, fins i tot quan els ho pregunta un reporter d'una televisió estrangera. Són aquests policies els que han estat condecorats -i gratificats de per vida- per les agressions als votants del referèndum de l'1-0 i per una actuació que, com ha publicat avui el Món, ja els va aportar un 'plus de productivitat Catalunya' de 21 milions d'euros que ja són als seus comptes corrents.

Fa dies que els tertulians de les grans cadenes de Madrid insisteixen en una altra obvietat, que és que aquesta policia política simpatitza de forma evident amb els manifestants que protesten, vestits i decorats amb banderes bicolors, als barris rics de Madrid i les seves extensions provincials. Tant és així que només hi ha hagut detinguts quan en algun municipi de la perifèria s'han produït contramanifestacions de signe antiborbònic.

 

Els cossos policials espanyols -com l'Exèrcit o les altes instàncies judicials- són institucions altíssimament polititzades i molt agressives. Cap projecte pretesament progressista pot tenir la més mínima credibilitat sense afrontar aquest problema gravíssim que està instal·lat, des de sempre, al nucli del poder de l'Estat espanyol.

 

Comentaris