Plats bruts i plats trencats

"La derrota és tan espectacular que encara no hi ha hagut cap reacció pública de les elits empresarials que han controlat la Cambra des del segle XIX"

Joel Joan 118, Grup Planeta 56. Sembla una broma però són els resultats reals de les passades eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. La (modesta) productora de l'actor català ha més que doblat els vots al poderosíssim Grup Planeta, propietari d'un imperi de comunicació que inclou seixanta empreses de set àrres de negoci diferents, entre elles diverses cadenes de televisió i de ràdio de gran audiència, així com moltes capçaleres de premsa escrita. La derrota és tan espectacular que encara no hi ha hagut cap reacció pública de les elits empresarials que han controlat la Cambra des del segle XIX. Els plats bruts deixen molts plats trencats.

El fet és que aquesta ha estat la primera vegada que les decisions del vèrtex empresarial català s'han contrastat democràticament, tot i les limitacions del sistema electoral. I ha resultat que la supeditació i suport a l'estratègia del poder polític i financer madrileny no té cap base social ni electoral. Les petites i mitjanes empreses i els professionals autònoms no comparteixen, ni de lluny, l'impuls de les deslocalitzacions societàries que es van fomentar des de Madrid amb finalitats de pressió política. Ni la desinversió crònica de l'Estat a Catalunya. Ni, en general, la guerra econòmica que va encapçalar Felip de Borbó a finals de 2017.

 

Ara són les elits econòmiques catalanes les que s'han de plantejar cap a on els condueix la seva renúncia a defensar els interessos de la societat que les ha generat, la submissió crònica a un sistema extractiu, vertical i ineficient. Per cert, una segona dada: Bon Preu ha estat gran guanyadora d'aquestes eleccions. Ahí lo dejo.

 

Comentaris (6)
David Fa 9 mesos
Totalment d’acord Maria
Estas elecciones son un pufo Fa 9 mesos
No va a colar. Donde se mete la ANC i el secesionismo en general todo se enmerda.
Maria Fa 9 mesos
L'unionisme ha manat a la cambra fent política i afaborint les grans empreses. Exemple: no he vist cap campanya de la Cambra defensant l'empresa catalana dels alts preus d'electricitat q han de pagar i a sobre han de ser competitives... Els unionistes de la cambra han fet política i han defensat les empreses de l'IBEX.
el teu Fa 9 mesos
"La derrota és tan espectacular" ... ¿cuánta gente votó? ;)
Dani Fa 9 mesos
Molta més que mai, ves per on.
Quimet Fa 9 mesos
El doble de personals que eligieron a la anterior directiva
Realitat Fa 9 mesos
Ja era hora de que la societat empresarial veritablement catalana connectés amb el tema de representatiu. AIXÍ SÍ. ENDAVANT LA VERITABLE CATALUNYA.
No tan ràpid, Cot, hi ha sospites de enganyifa Fa 9 mesos
Un informe tècnic sobre la votació a la Cambra de Comerç de BCN mostra que funcionaris i Administració poden quedar afectats per presumpta prevaricació. La junta electoral té sotmès a reconsideració gairebé un miler de vots emesos des d'adreces d'internet coincidents i que la suma dels vots filtrats i el total de votants no coincideixin ha portat a les candidatures a sol·licitar anàlisi legals de com s'ha desenvolupat el procés.
Maria Fa 9 mesos
els de sempre faran mans i mànigues per no perdre la la joia de la corona... Com pot ser q les eleccions es van fer dimecres i q encara no hi hagi el resultats definitius?
Vlad Fa 9 mesos
No comparis Planeta amb la productora de Joel Joan. Estic d'acord amb la catalanització del territori, però no amb les seves maneres feudals i dogmàtiques. Joel Joan viu de la mamella de TV3, de la mateixa manera que el territori ruïnós vol fer amb Barcelona.
Maria Fa 9 mesos
Sempre he trobat interessant q hi hagi gent protegint aferrissadament a les èlits que se'ls hi perdona viure de la mamella de tots... però es critica els petits per tenir contractes amb tv públiques!!!