El petit Xavi

"Què va fer que un grup de xicots de Ripoll decidís atemptar, què va fer que les policies, els serveis d'informació i d'intel·ligència fallessin"

Estàvem amoïnats pels 10.000 soldats russos que havien de venir a Catalunya per fer la independència. Però, la realitat, tossuda com és, ha decidit encara ridiculitzar més una investigació onírica sobre el Kremlin, el Procés (TM) i la criptomoneda. La realitat és la que s'està vivint a l'Audiència Nacional de San Fernando de Henares amb el peculiar magistrat Félix Alonso Guevara. 

La realitat és que una colla de joves van perpetrar un atemptat sanguinari a la Rambla, a la Diagonal i a Cambrils, i tot perquè els va fallar atemptar amb explosius o el camp de Barça o la Sagrada Família. Uns atemptats en uns moments políticament i social convulsos a Catalunya. La brutalitat del terrorisme ens va colpejar a tots i especialment a famílies com la del petit Xavi, el nen de Rubí que jugava amb ninots de la Patrulla Canina i que la seva vida va quedar aturada al terra de la Rambla. 

Els seus pares reclamen, com la majoria de les víctimes, saber la veritat. Esbrinar què va passar, què va fallar, en què ens vam equivocar socialment, què va fer que un grup de xicots de Ripoll decidís atemptar, què va fer que les policies, els serveis d'informació i d'intel·ligència fallessin, què va fer que tot i estar en un nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista amb tot el que suposa, s'atemptés.

Això no és conspirar, això és evitar que hi hagi més petits Xavis. Per ell, per les víctimes, per tots plegats, que s'investigui qualsevol dubte, sense menyspreu. I la justícia hi té un paper fonamental. Molt més que perseguir suposades conspiracions russes amb independentistes.  

 
Quico Sallés (24

Quico Sallés (24

 

 

Comentaris