Per la gràcia de Vox

"El neofalangisme forma part indestriable del règim del 78 des que la primera enquesta li va donar opcions a algun diputat"

És ben significativa la desimboltura amb què Vox fa i desfà, pacta, deixa de pactar, amenaça, insulta i, en definitiva, fa el que li dona la gana amb els partits del sistema. Va donar la campanada a Andalusia, desallotjant els socialistes amb una majoria de dreta/extrema dreta i ara ha impedit la investidura del candidat del PP a Múrcia amb una abstenció que afavoreix, justament, al PSOE. El PP s'asseu amb Vox a tot arreu on pot des del primer moment, però Ciutadans ha entrat en el fangós terreny del ridícul negant-li el caràcter de negociació a una reunió amb Vox que va començar a les 9'30h d'aquest dijous i es va acabar a l'hora de dinar. Tant se val, el neofalangisme forma part indestriable del règim del 78 des que la primera enquesta li va donar opcions a algun diputat. Sense problemes.

 

El fet és que la ideologia de Vox, per més franquisme que exhibeixi, no està lluny de les convencions que van donar pas a la transició de finals dels anys setanta i per això s'accepta amb tanta facilitat a Espanya, a diferència del cas de França, per exemple. Allà -com saben des de Macron fins a l'últim armilla groga- tant les esquerres com les dretes tenen l'origen i la legitimitat en l'antifeixisme, tant se val si es tracta dels hereus dels partisans comunistes com dels francesos d'ordre que encara admiren Charles de Gaulle. Pétain i Vichy són, encara ara, matèria penal.

 

 

Amb Vox es pacta i a l'independentisme català se'l porta davant del jutge. Mai la democràcia ni els Drets Humans han estat per sobre de la unitat d'Espanya.

 

Comentaris (3)
Se nota, Cot, que sobre falangismo no te has leído ni la wiki Fa 7 mesos
Las ideas falangistas son todo lo contrario a lo que tú llamas régimen del 78 y muy cercanas a la CUP. Copio: Su doctrina se basa en una concepción totalitaria que aspira al establecimiento de una democracia participativa​ y directa // Contraria al capitalismo liberal, defiende un "Estado sindical" en el que no hay cabida para los partidos políticos // Anticapitalista y antimarxista destaca por su afán de unificar los conceptos de Patria y justicia social.
Robert Surroca Tallaferro Fa 7 mesos
Recordem la traïció d'Europa a l'Espanya republicana (inclosa Catalunya) quan la van abandonar en mans del franquisme tant durant la guerra (Comitè de No Intervenció) com després de la victòria aliada amb la col·laboració de infinitat de republicans a la resistència i enquadrats en unitats militars
Fat Boy Fa 7 mesos
A Alemanya van penjar els ministres de Hitler, a França van afusellar els de Petain, a Espanya els van fer presidents de Galicia. Aquesta es la diferencia.
Perogrullo Fa 7 mesos
Es la diferencia entre perder una guerra y ganarla.
Et va la violència? Fa 7 mesos
Així doncs legitimes la lluita armada?
Fat Boy Fa 7 mesos
Per tant, la democracia en un cas es de veritat i en l'altra de quincalla.