Una nova etapa per créixer

"Encaro el repte més gran de la meva trajectòria professional, que és dirigir un diari nacional del meu país"

Assumeixo, amb emoció i el pes de la responsabilitat que comporta, el repte més gran de la meva trajectòria professional com a periodista. A partir d'avui dirigiré un diari nacional del meu país. I m'hi poso en un moment en què Catalunya s’enfronta a un doble desafiament: la reivindicació nacional no resolta –que la majoria d'aquesta societat manté i mantindrà– i la pandèmia, amb la crisi econòmica i social que està comportant.

Tot plegat ens canviarà la vida per a sempre, d’alguna manera entrarem en una nova era. I no hi ha res que motivi més un periodista que explicar les grans transformacions a mesura que es van produint. És amb aquest esperit que afronto el càrrec de directora d’El Món, per contribuir a una nova etapa per al mitjà per fer-lo millor cada dia, més fort i arribar a més lectors. Serà com a part del creixement global del grup mediàtic que porta el mateix nom i que encapçala Salvador Cot, un periodista que els lectors coneixeu de fa temps i que ara ha assumir l'expansió empresarial, amb el gran avantatge que implica el coneixement que té del sector.

El Grup El Món és, per tant, un conjunt de capçaleres fetes i dirigides per periodistes, de dalt a baix i de baix a dalt. L’equip tècnic i comercial també el conformen persones que han treballat sempre en el sector. 

Un altre tret fonamental del grup és la gran presència de dones en càrrecs de responsabilitat: som dones tant jo com Teresa Montalat, directora comercial d'El Món, així com Meritxell M. Pauné, la nova directora del Tot Barcelona –la publicació que he dirigit amb ella com a subdirectora els últims dos anys–, la directora del Vadevi, Margalida Ripoll i la directora comercial del grup, Zaida Torregrosa.

 

Encaro aquesta nova etapa amb l’objectiu d’aprofundir en la línia periodística i editorial d’El Món. Som i continuarem sent un mitjà clarament defensor del dret dels catalans a assolir la independència d'aquest país, si així ho decideixen, i dels drets lingüístics. De la mateixa manera que defensem els drets socials i polítics de tothom que viu a Catalunya, vingui d’on vingui. I tenim la pluralitat i el rigor com a autoexigència professional. Volem escoltar totes les veus, perquè els lectors i el país ho necessiten.

Per tot això, mantindrem l’àmplia cobertura de la informació política que sempre ha garantit El Món i aprofundirem en àrees com l’economia i els temes socials: la sanitat i l’ensenyament universal i de qualitat ha de ser una exigència permanent. Tinc la sort de tenir un gran equip de periodistes per fer-ho. També reforçarem la secció d’Opinió amb noves incorporacions que us anunciarem aviat. Per cert, perquè molts ho heu preguntat: podreu continuar llegint els articles de Salvador Cot diversos dies cada setmana, sé que els espereu.

Nosaltres, com aquest país, volem arribar lluny. I això només ho podem fer amb vosaltres.

 

Comentaris