Nacionalisme espanyol contra europeisme català

"Visió positiva de la construcció europea i oberta a l'eliminació de les fronteres per part de l'independentisme català contra el nacionalisme tancat dels tres partits espanyols"

La jornada a Estrasburg ha deixat constància d'una interessant inversió de papers entre l'independentisme català i l'Estat espanyol, remarcada per la dialèctica explícita entre l'europeisme de Carles Puigdemont ("Europa no ha d'acabar als Pirineus, Espanya no ha de ser diferent") i el front unitari nacional de PSOE, PP i C's. És a dir, es contraposa una visió positiva de la construcció europea i oberta a l'eliminació de les fronteres per part de l'independentisme català contra el nacionalisme tancat dels tres partits espanyols que actuen, en aquest cas, de forma compacta en defensa de la frontera espanyola i contra el que consideren una ingerència (estrangera?) de les institucions europees dins del seu espai nacional ("que el seu únic destí siguin els tribunals espanyols", deia, amb ràbia, l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat). I mentre Catalunya reclama la màxima integració europea, Espanya exigeix el blindatge de les seves fronteres.

A partir d'ara s'inicia una batalla frontal, via suplicatori, entre els defensors de l'espai europeu de drets i els que veuen Europa com una simple associació d'Estats que no genera ciutadania. Això, des de la política. En el flanc judicial tot és molt més incert perquè els tribunals europeus són molt menys sensibles a la pressió política i diplomàtica de Madrid i no tenen cap raó jurídica per permetre l'incompliment de les seves sentències per part de les autoritats polítiques i judicials espanyoles.

 

Nacionalisme espanyol i tancament de fronteres; Madrid no accepta límits en la repressió contra l'independentisme català. Espai únic europeu i equiparació de drets i ciutadania, es reclama des de Catalunya. "L'obcecació [jusqu'au-boutisme, en el text original] dels jutges espanyols corre el risc de desembocar en una guerra de jutges sense precedents en la història europea", ha escrit, aquest dilluns, el diari que va fundar Jean-Paul Sartre.

 

Comentaris (9)
Ramon Fa 4 dies
Que hi hagi nacionalismes repugnants i ridículs, com per exemple l'espanyol, no fa que nosaltres no siguem nacionalistes. I tant, que som nacionalistes. Perquè tenim Catalunya per nació. No per regió, no. La tenim per nació. I a més de tenir-l'hi, la defensem (perquè hi ha espanyols que també prou que ho saben, que som nació, però tenen per objectiu que deixem de ser-ne, és a dir, assimilar-los, castellanitzar-nos, extingir-nos).
No es una nación Fa 2 dies
Puede repetirlo 1000 veces si quiere, pero Cataluña no es una nación. Las naciones buscan naturalmente ser independientes y lo consiguen. Cataluña ni lo ha buscado, ni lo ha conseguido. Y si cree que un 47% de personas que no les importaría votar la independencia de una región es una nación, está muy equivocado. El nacionalismo es asqueroso, solo trae odio, muerte y sangre.
¿Europeísmo catalán? Fa 4 dies
Por mucho que intente argumentar que el nacionalismo catalán es europeísta como forma de buscar aliados en Baviera, Flandes, Bretaña, Córcega, Padania, cuyas minorías buscan quebrar las bases del Estado-nación, es imposible. España está formada por regiones y no saben ni cómo lidiar con ello, imagínense la UE que la forman Estados.... La UE no se va a suicidar por una panda de xenófobos integristas, lo lamento.
To Fat Boy Fa 4 dies
English is not a EU language anymore, let's make it in French: Ce type ne sait pas. Tu parles d'une région d'Espagne de 4 provinces ? Tu sais à quel point tu es bête ? Les gens du village et de la province. Il y a beaucoup de chiens de flûte là-bas. Tu n'es rien en Europe. L'Espagne est l'État et vous n'êtes rien, pesez-vous... Quand le clown Puigdemon commencera à lâcher ses parades régionales et à attaquer son propre pays...
Fat Boy Fa 4 dies
Et depuis quand l'anglais n'est pas une langue officielle dans l'UE. Je croyais que le Royaume Uni va rester la jusq'au 31 Janvier au moins. D'autre cote, dans quelle langue vont parler les irlandais et les maltais?. Pas en la tienne, je croix. Non, je parle d'une nation sous occupation militaire depuis 300 ans. Non, ce que je sais es que tu es un connard que ne dis que conneries. Pourvu que nous ne sommes rien je vois que tu es vraiement fache. Nu wij kan in Nederlaanse taal. Pois em portugues.
Per què no titular: Fa 4 dies
Ktetisme secessionista katalanet contra europeisme espanyol. S'ajusta més a la realitat.
Fat Boy Fa 3 dies
Ktetisme...gnyy, gnyyyy...katalanet...gnyyy...mojca...mojca....gnyyy....
ciutada del mon Fa 4 dies
si home si, jajaj lo que fa estar subvencionat, puxi i la titella europeistes jajajai quina risa, si el pastisser sempre esta criticant la unio europea i la segons ell bixa qualitat democratica, palurods provincians,cot a cobrar la subvencio jajaja i correguent.
Sempre rebel Fa 4 dies
Sento dir aixó i no crec que m'equivoqui, però aixó no va de constitucions o unitat de la grande i rància, aixó va de diners. Ecspañistán sense el 25% del seu PIB que xucla de Cat, s'en va a la misèria, i per tant, faràn "el que calgui" per no deixar-nos marxar. El seu orgull i la seva venjança són infinites. No ho dubteu. Per altra banda, Europa és també de dretes....només queda un camí que és la DUI.
Ganxet Fa 4 dies
El nacionalisme espanyol (en realitat castellà), és un nacionalisme de mentalitat tancada i que es mou més per l'estomac que per la raó, només vol Europa per cobrar. Què es pot esperar d'un estat que considera normal començar una via de tren d'ample europeu a més de mil kms. de la fronterra?
Al autor Fa 4 dies
Este tío no se entera. ¿Hablas de una región de España de 4 provincias?. ¿Tú eres consciente de lo catetos que sois los separatas?. Gente de pueblo y provinciana. Mucho perro flauta hay por ahí. Vosotros no sois nada en Europa. España es el estado y vosotros nada, pesaos...Cuando el payo puigdemon empiece ha soltar sus paridas regionales y a atacar a su propio país, imagine lo que pensará el resto. Aquí se habla en nombre de países no de regiones. Lo que pasa es que algo tenéis que
Fat Boy Fa 4 dies
Send your translation in English, please.
Ramon Fa 4 dies
Em sembla bé tornar-los-la com a tiqui-taca dialèctic. Però, nacionalistes, nosaltres en som. Perquè tenim Catalunya per nació. No per regió, no. Per nació.