Els Mossos tenen garantia

"Aquesta investigació d'Interior és el que fa la diferència entre la policia catalana i les altres"

En una curiosa -i més que sospitosa- coincidència, el govern de Madrid i alguns dels sindicats dels Mossos han criticat rabiosament la investigació que han obert el Departament d'Interior i el mateix cos policial sobre un grapat de casos que s'allunyen dels protocols professionals per entrar de ple en una més que probable brutalitat policial. El govern espanyol, com va dir el ministre Marlaska, no veu cap violència policial, per més videos que la demostrin, de la mateixa manera que el Tribunal Suprem només va tenir en compte el relat dels piolins que, armats fins les dents, deien sentir-se intimidats pels ciutadans a qui atonyinaven. Dit més clar, a Madrid intenten que els Mossos s'excedeixin tant com la seva policia nacional i per això cobreixen d'elogis els episodis més agressius de la Brimo.

Aquesta investigació d'Interior és el que fa la diferència entre la policia catalana i les altres. Els Mossos fa anys que ja no buiden ulls perquè el Parlament de Catalunya així ho va ordenar després d'uns quants casos molt desgraciats. De la mateixa manera que cap agent no pot perdre els nervis ni donar satisfacció als seus baixos instints sense arriscar-se a ser sancionat per la instància corresponent. Per això no significa el mateix qualsevol comissaria dels Mossos que la prefectura de Via Laietana.

 

Les contradiccions del Govern són enormes i, en gran part, entren en col·lisió política en l'àmbit de la policia i de les presons. Però, al marge de la conjuntura, aquesta policia i aquestes presons també formen part de la voluntat d'autogovern de la societat a qui serveixen.

 

Comentaris (4)
Jordi (Català i Suís) Fa 3 mesos
Com els Catalans encara no han pas assumit i acceptat la guerra d'exterminació que els Ocupants i Colons Espanyols han encetat fa uns anys, no reaccionen com caldria. Caldrà que els Espanyols matin Catalans ? Caldrà que hi hagi tortures ? Què cal per tal que els Catalans despertin de l'anestèsia i de la collonada "els nostres veïns Espanyols"? En temps de guerra calen mesures de guerra.
Jordi (Català i Suís) Fa 3 mesos
És evident que els Catalans encara no han entès que això és una guerra que va començar a principis del segle XVIII i que encara no ha pas acabat. No han pas entès que és una guerra entre Espanyols Ocupants i Catalans ocupats i colonitzats. Els Espanyols ja s'han desfet de tots els escrúpols i van a exterminar-nos. Amb la complicitat europea igual que als 30 amb els Alemanys.
Lisa Fa 3 mesos
Que voleu que vegi aquest Marlaska, si no veia les tortures, i per això va estar condemnat..ara no veu situacions improcedents.. bé segurament a les dictadures les situacions que es produeixen són perfectament normals, però llavors que no s'omplin la boca dient que estem en una democràcia exemplar, perquè fan cagarela a tot el món!
Jordi Lògic Fa 3 mesos
Potser caldria canviar el logotip dels Mossos (i qui sap si el de la Generalitat) per una etiqueta de "Vichy Catalán". Quan sorgirà el nostre De Gaulle?
Espardenya Fa 3 mesos
Si comencem a canviar noms "creatius" el Parlament deuria ser "Mathausen catalá", on els nazis supremacistes promouen la independència de la "raza aria catalana". El problema és que molts "arios" son de Jaén, Murcia, Extremadura, Galicia, i solen ser qui més radicalitat demostren donat que deuen demostrar-se a ells mateix i als demés que el ser "xarnego reciclat" els dona estatus de "arietat" en la República Nazi de la Estelada.