Molts diputats, poca influència

"Pedro Sánchez serà elegit sense necessitat dels vots independentistes i cap dels seus líders ni tan sols ha estat cridat a consultes pel president espanyol"

Després dels resultats indiscutibles de l'independentisme, amb 22 diputats al Congrés, la gran qüestió és què se'n fa, d'aquesta força institucional. ERC -i, en menor mesura, també JxCat- aspiraven a ser necessaris per a la configuració d'una majoria parlamentària d'esquerres a Madrid i, de fet, aquesta és la idea que va sobrevolar tota la campanya electoral a Catalunya. Fins i tot la proposta de Front Republicà -cent mil vots llargs que són una bona base per a un nou espai- estava posicionada (a l'entorn, tot i que en contra) d'aquesta possible col·laboració política amb el PSOE.

 

Però en aquest sentit el resultat ha estat decebedor. Pedro Sánchez serà elegit sense necessitat dels vots independentistes i cap dels seus líders ni tan sols ha estat cridat a consultes pel president espanyol. El PSOE disposa d'un coixí conformable de vots (des de Podemos fins al PNB, passant per diverses opcions regionalistes) i l'empresonament de molts dels diputats electes encara li facilita més la majoria absoluta. En el context de la pròxima legislatura al Congrés, els independentistes són perfectament obviables.

 

 

Tot plegat ha incrementat la importància de les pròximes eleccions europees i municipals. La força institucional de l'independentisme es demostrarà amb una marea d'alcaldies independentistes -amb especialíssima atenció a Barcelona- i un gran resultat a les eleccions europees, amb Puigdemont al centre del debat. La pròxima partida es jugarà lluny de Madrid.

 

Comentaris (4)
Ampliar la base espanyolista Fa 9 mesos
Sanchez als esclaus d'erc els tracta pel que son: PURS ESCLAUS ESPANYOLS. Ampliar la base espanyolista com mana el beat Junqueras el monaquillo de Sanchez-españa-una. ERC el final de l'independentisme català
Groc Fa 9 mesos
ERC abans era esclaus dels teus Polítics Burgesos. Ara com a mínim tenen els amos mes lluny Tu continua sen lliura ,tothom no te la mateixa sort
cal enviar Fa 9 mesos
un 70% de vots indepes a Europa.
Rocacorba Fa 9 mesos
El senyor Pedro Sànchez Pérez-Castejón, encara no es president del " gobierno de aña. Pot sortir elegit presidente de paña. però en un tema o d'altre, les majories poden canviar. Qui sap. Hi tal com diuen els castellans-Ñols, " arrieros somos i en el camino nos encontraremos ". Val . . .
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT Fa 9 mesos
Salvador ,de veritat ELS POLITICS INDEPENDENTISTES CATALANS ¿ Son TONTOS O NOMES U FAN VEURE ? Que pensen que PEDRO SANCHES EL P.S.O.E. Ja han olvidado la putada que li ban fer JXCAT y E.R.C. al no aprobarli els seus PRESSUPOSTOS .NI OLVIDO NI PERDON ,Dels Socialistas .TAL FARAS TAL TE TROBARAS Ara es troben que PEDRO SANCHES Ja no els necesita per res Ja és diu tambe QUE QUI LA FA LA PAGA. i nois ara la pagareis bien cara la putada que li baro
REFLEXIU Fa 9 mesos
No li van fer cap putada al no aprovar-li els presupostos, era el que volia el PSOE per tenir l'excusa per convocar eleccions i dir que no pactava amb independentistes. El PSOE és qui és va aixecar de la taula de negociacions.