La misèria humana i Ortega Smith

"Resulta increïble que al polític de VOX calgui explicar-li que, es posi com es posi, qualsevol dona té més possibilitats que ell de ser violada pel carrer, o maltractada per la seva parella"

Ja han passat uns dies, però el temps no ha fet que esborri del meu cap les imatges de l’acte del dia contra la violència masclista a l’Ajuntament de Madrid. Les imatges vergonyoses i inhumanes d’un Javier Ortega Smith, del partit d’extrema dreta VOX, insistint en què la violència de gènere no existeix. Algunes de les dones que l’escoltaven, van decidir abandonar la sala, però n’hi va haver una que, en un acte de valentia i d’honor, el va increpar sense miraments. Es tracta de Nadia Otmani, presidenta de l’Associació de dones Al Amal, que li recordava que “amb la violència contra les dones no es fa política”. Fa més de dues dècades, Otmani va rebre tres trets del seu cunyat en defensar a la seva germana dels atacs masclistes de la seva parella. A causa d'això, des de l’any 1998 va en cadira de rodes.

El més sorprenent va ser, sens dubte, l’actitud del dirigent de VOX: girar la cara i ni tan sols mirar la dona, que es trobava asseguda a escassos metres d’ell en la cadira de rodes. Indiferència absoluta. I no només això: Ortega Smith es defensava assegurant que la dona li havia muntat “un numeret” en una acció “premeditada i preparada” per l’esquerra. El més indignant és precisament aquesta indiferència típica del que se sent hereu dels guanyadors i, encara més, guanyador ara. Així és: un partit com VOX ha aconseguit entrar en les institucions d’Espanya, i d’una forma contundent: ni més ni menys que amb 52 escons en el Congrés dels Diputats.

 

Em sembla absolutament increïble que a Ortega Smith sigui necessari explicar-li que, es posi com es posi, qualsevol dona té més possibilitats que ell de ser violada pel carrer, o maltractada per la seva parella o exparella masculina. Reconèixer això tampoc no vol dir negar que també hi ha homes que han estat víctimes de violència per part de les seves dones. Però la realitat és tossuda, i les estadístiques demostren que no hi ha color entre uns fets i els altres. És indiscutible. Valentia no és girar la mirada a Nadia Otmani. El que seria desitjable d'un polític -i d'un humà!- d’un país democràtic en ple segle XXI seria que hagués mirat aquella dona als ulls i hagués reconegut que, efectivament, senyor Ortega Smith, vostè està absolutament equivocat. No ens enganyem: molt pitjor del que pensem estan les coses si algú que ha estat escollit democràticament i, per tant, representa els ciutadans no mostra ni un gram d'humanitat davant d'una situació com aquesta. 

 

Comentaris (8)
Santi Ros Fa 1 mes
Una mostra del que es Ñ , una ruïna de país , un cau de ronya i brutícia . Hem de marxar , no hi ha volta de full .
Ramon Fa 1 mes
El darrer dia 10 centenars de milers de vots del PSOE se'n van anar a VOX. Dels quals, bastants a Catalunya. Però això és norma bastant general a tot Europa. El gruix del vot de l'extrema dreta europea prové d'electorats esquerranistes. Tot i que Espanya, sí, Espanya té un tret distint. El vot espanyol a VOX té més d'anticatalà, que per exemple d'antimusulmà. I és per això, fonamentalment per això, que ha crescut tant. L'enemic no és VOX en concret sinó Espanya en general.
Joana Fa 1 mes
En aquest episodi on clarament es veu la manera despòtica de menystenir als contraris etc etc, no cal comentar res més , per desgràcia no faltaran moments per fer palès tot el que intenten aniquilar dels nostres drets... però jo em pregunto que feien aquelles persones davant la NADIA OTMANI, intentant fer-la callar!!!!!
Miquel Fa 1 mes
El problema no és Vox. Són els seus votants.
Exiliado Fa 1 mes
"No le pidas peras al olmo".
Fat Boy Fa 1 mes
C's, PP, VOX. Els mateixos gossos amb diferents collars.
Conchi Fa 1 mes
Si cuanta razón tenéis, pero lo peor es saber, el soporte que les han dado todos los que les han votado, y entre ellos muchas mujeres, es doloroso solo con pensarlo, no alcanzó entender que España tenga tanta gente, que les apoye, aún viendo que nos quieren llevar al más triste y desolador pasado. Sobretodo para las mujeres, no lo entiendo
Mercè Fa 1 mes
Quan s'és tolerant amb els intolerants, aquests et trepitgen i imposen la seva intolerància. Vox ha fet servir els instruments de la democràcia i la cívica convivència per imposar-se i acabar amb aquestes. Ells son el que son, però la culpa de que hagin pogut agafar oxigen és de qui els hi ha donat. Per tacticisme polític o per estupidesa, sobretot per catalanofòbia.