Millor violador que independentista

"L’Estat pretén de debò que algú es cregui que Forcadell i Forn, per exemple, són més perillosos i violents que els cinc membres de La Manada?"

Dues pernoctacions per fer 600 quilòmetres i anar de Madrid a Catalunya. Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van sortir dilluns de Soto del Real, han passat aquest dimarts per les presons de Valdemoro (Madrid) i Zuera (Saragossa), i dimecres arriben a Brians II (Barcelona), per acabar a Lledoners (Barcelona). Absolutament incomprensible, si no és per un nou afany d’acarnissarment amb els presos polítics, després d’haver viscut un intens judici que ha durat 4 mesos, ha constat de 52 sessions i hi han passat més 500 testimonis. I tot això patint la injustícia de la presó provisional.

El que els queda per endavant no és molt millor: uns quants mesos d’espera per conèixer la sentència, sabent que la Fiscalia va confirmar fa un mes que mantenia l’acusació per rebel·lió i, per tant, la petició de penes de fins a 25 anys de presó. Aquesta petició màxima seria per a Oriol Junqueras. Per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart demana 17 anys, igual que per a Carme Forcadell. I 16 anys per als consellers empresonats. Una condemna que, increïblement, podria ser superior -d'entrada ja ho és la petició que fa el Ministeri Públic- a la dels cinc membres de ‘La Manada’, que van ingressar la setmana passada a la presó condemnats a 15 anys de privació de llibertat després que el Tribunal Suprem considerés que van cometre un delicte de violació.

A més, mentre els líders independentistes porten, en el pitjor dels casos, quasi 500 dies en presó preventiva, els cinc joves sevillans de ‘La Manada’ estaven en llibertat provisional des del juny de l’any passat, tot i la sentència en primera instància de l’Audiència de Navarra que els condemnava a 9 anys de presó. Així les coses, mentre els membres de ‘La Manada’ són condemnats a 15 anys de presó, la Fiscalia demana entre 25 i 16 anys de presó pels presos polítics. L’Estat pretén de debò que algú es cregui que Forcadell i Forn, per exemple, són més perillosos i violents que els cinc membres de ‘La Manada’?

Tot i la condemna de 15 anys de presó imposada pel Tribunal Suprem als membres de ‘La Manada’, la petició desmesurada de penes pels presos polítics -tant per part de la Fiscalia, com de l’Advocacia de l’Estat i de VOX- només demostra que en aquest Estat encara hi ha qui pensa que una violació només afecta a la víctima, mentre que defensar pacíficament un projecte polític com l’independentista és una gosadia que ha de ser severament castigada. I això per no parlar de l’assassí de Terrassa, que va matar la seva parella amb una destral i la va enterrar al seu domicili i a qui el jutge creu que li poden caure entre 15 i 25 anys de presó. Un quart de segle de privació de llibertat per matar i enterrar la seva parella, el mateix que demana el Ministeri Públic per l’exvicepresident Junqueras.

 

És la immoralitat absoluta d’aquest país que és Espanya, que no té límits quan es tracta de defensar la integritat territorial i la sacrosanta Constitució, que els garanteix tota una sèrie de privilegis que no estan disposats a perdre sota cap concepte. I que, a més, demostra que als poders de l’Estat els fa més por la democràcia i la possibilitat que s’acabi l’status quo, que cinc degenerats que acaben la festa violant una noia de 18 anys.

 

Comentaris