Magma borbònic

"L'espai del 78, amb tots els subterfugis que es vulgui, va de Podemos fins a Vox; de Colau a Manel Valls, en la versió catalana"

És ben simptomàtic el magma polític que s'ha anat conformant dins del sistema borbònic. L'excepció que va significar el suport del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy ara s'ha generalitzat com a opció i ja és normal que hi hagi veus dins del PP que vulguin fer president a Pedro Sánchez, personatges de Ciutadans que opten per pactar amb qualsevol i socialistes que li asseguren alcaldies a la dreta, com a Pamplona, o a uns comuns convenientment borbonitzats amb unes gotes de Manuel Valls a la fórmula. Fins i tot Vox entra a formar part de moltes amanides a plena satisfacció del sistema.

 

L'espai del 78, amb tots els subterfugis que es vulgui, va de Podemos fins a Vox -de Colau a Manel Valls, en la versió catalana-, deixant fora, només, els independentistes catalans i, de moment, l'esquerra abertzale. JxCat i ERC són l'espantall que fan servir per convèncer l'opinió pública de l'Espanya espanyola de què tots els pactes són acceptables si serveixen per reprimir el català separatista. Tant se val dreta o extrema dreta com esquerra sempre i quan el sistema i la monarquia quedin preservats.

 

 

Tot plegat, un rassemblement estratègic de cara a unes sentències que requeriran molt poca vergonya democràtica i un munt de propaganda del poder madrileny. La unitat, a Catalunya, es farà imprescindible.

 

Comentaris (5)
Carles Viñals Casado Fa 8 mesos
UNITAT: Condició no només senzilla, racional i lògica que un nen pot entendre, sinò a més, imprescindible. Els espanyols, als qui tenim per enzes, la practiquen sempre contra nosaltres. Alguns catalans la trenquen per POR A GUANYAR, perquè no gosarien DEFENSAR una victòria electoral. És una FUGIDA; una RENDICIÓ disfressada de DISCREPÀNCIA ESTRATÈGICA. Ells prescindeixen de nosaltres. Quan decidirem nosaltres prescindir dells ?
TSSO Fa 8 mesos
El que més s'assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres. I no hi ha res més a dir. La pàtria abans que les idees i els partits. Aquesta és la clau del seu èxit. Aquí a Catalunya, al carrer, ho veiem així, però els partits malauradament NO. A ERC cal aplicar-los allò de "qui tot ho vol tot ho perd". Catalunya abans de ser de dretes o d'esquerres ha de ser. Si primer és el partit, llavors el país m'importa ben poc.
" La unitat, a Catalunya, es farà imprescindible. " Fa 8 mesos
Podemos crear un nuevo artefacto por encima de los partidos, estilo Puigdemont, que ensanche la base, estilo Junqueras. Seguro que lo petamos.
Desebuda Fa 8 mesos
Sí, una unitat que ERC no ha volgut de cap de les maneres i que ara demana. Potser si haguessin anat units, com la ciutadanua els demanava i que no van voler escoltar, la situació a l'Ajuntament seria diferent. Mai els votaré han demostrat tenir una superba desmesurada que ara els indigesta.
ernst Fa 8 mesos
No em refio gens ni mica de ERC. Son exactament federalistes com els obreros d'Espanya