Madrid renya l'establishment català

"Les elits madrilenyes acusen -ja ben obertament- l'establishment català d'haver fracassat en la feina de control polític i social que se'ls va delegar"

"L'objectiu és nítid: dividir l'empresariat per afavorir la independència (...) assetjant des dels tallers i la microempresa comarcal a les grans empreses"... La victòria de la candidatura Eines de País a la Cambra de Comerç de Barcelona ha tingut l'honor de merèixer ni més ni menys que l'editorial del diumenge d'El País, el diari de referència de Madrid. L'article intenta projectar, una vegada més, les amenaces clàssiques de la guerra de l'Estat contra l'economia catalana ("risc de politització partidista", "aventura autodestructiva", etc), però acaba essent una pura exhibició d'impotència ("pot contagiar a d'altres organismes culturals i esportius") i de terror a que algú assenyali, amb dades i rigor, les martingales del capitalisme d'amics a la madrilenya ("rebaixar el seu respectat servei d'estudis [de la Cambra] a fàbrica d'argúcies en favor dels pressumptes avantatges de l'aïllacionisme").

 

L'ofensiva és total abans i tot de què se sàpiga el nom del pròxim president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Per una vegada, les lamentacions de l'establishment barceloní sí són escoltades des de Madrid, en comptes de l'habitual menyspreu per les demandes en matèria d'infraestructures, serveis o inversió de l'Estat. Ep, que els donin la raó no vol dir que no els renyin, qualificant-los de "confiada dirigència de la societat civil" a qui han agafat "desprevinguts".

 

 

En definitiva, les elits madrilenyes acusen -ja ben obertament- l'establishment català d'haver fracassat en la feina de control polític i social que se'ls va delegar. I això, després de fer-los traslladar les seus de les empreses a còpia de trucades borbòniques... En fi, que el Pont Aeri cada cop vola més baix.

 

Comentaris (10)
Victor Fa 7 mesos
L'actual establishment català és tant inútil que ni així els cantarà les coses clares a les èlits madrilenyes, que són les principals culpables de la situació actual. Encara es deixaran arrossegar una mica més i no s'atreviran a engegar-los a la merda per estúpids. Repeteixen els errors de Cuba i ningú els hi diu.
les coses no són com eren, ara hi ha empresaris compromesos amb el territori, el país i la seva gent Fa 7 mesos
A Madriz, Ehpañña, els anava molt bé l'anterior junta de la Cambra, ni es molestaven en escoltar-los ni en complir res del que prometien ...(infraestructures, port autònom, transport públic, aeroport, etc) tenien a l'altre costat qui s'abaixava els pantalons a canvi d'un copet a l'espatlla i una foto, les seves empreses, de tant en quant, rebien algun petit contracte del estado, i ells un carnet del glorioso partido gobernante, molt espanyol tot plegat, molt franquista, molt de traïdors i
federalista Fa 7 mesos
res de nou el cot com sempre a favor de la ma que li dona de menjar, que es tachan la burguesia lladre del 3 per cent, tenen a sou, baix per cert al cot, i al trio quasi comic cotalelo , espot i alexandre, jajaja com gabi fofo i miliki, pero en dolent i provincia, jajajaja.
Aixo s'ha de prendre com una senyal de que anem bé! Fa 7 mesos
Quan Madrid ens renya, és senyal que estem cuidant el nostre pais! Es posen nerviosos quan l'esclau s'emancipa. Endavant i crits!
tramontana Fa 7 mesos
No hi ha tercera via, ni n'hi haurà… perquè?... perque han acostumat a gran part de l'economia española a viure dels subsidis, de l'Ibex (monopolis d'aigua, llum, telefon, autopistes, gasolines, saba,...etc) i de l'expoli a Catalunya
No vola Fa 7 mesos
No és que volin baix, s'arrosseguen. Davant del rei, davant de les elits madrilenyes, davant els cossos funcionarials superiors, davant la poli espanyola,...A diferència de fa un segle la gran burgesia catalana s'arrossega per esgarrapar privilegis i concessions de l'Estat. No creen ni innoven, s'agafen a la mamella. No creuen en el país, creuen en Madrid. Són una rémora.
MSR Fa 7 mesos
Jo de viure al Tibidabo me'n faria una assegurança. No sigui que de tant baix el vol, s'estavellin contra casa meva.
Clar Fa 7 mesos
Encertat. La seva tercera via els serà irrecuperable. Alguns deuen patir molt pobrets.
Pri Fa 7 mesos
Molt bé la Cambra. I ara endavant Però alerta que ja deuen preparar el contratac
TSSO Fa 7 mesos
Jo només sé que quan el Barça el van liderar gent sobretot competent i independentista va viure els millors anys i resultats de tota la història. A la Cambra passarà el mateix.