Madrid incomoda; Europa es remou

"La paradoxa és que el nivell de represàlies del sistema institucional espanyol és el que demostra la pròpia essència del règim"

Els mitjans de comunicació europeus van centrar la seva atenció, aquest dimarts, en el cas dels tres eurodiputats que no van poder participar en la constitució del nou Europarlament, a Estrasburg. Un bon grup d'eurodiputats, de diversos grups parlamentaris, van protestar per aquesta arbitrarietat i alguns d'ells van participar en els parlaments de la manifestació que va reunir deu mil catalans a la ciutat francesa. En l'àmbit polític -que no governamental- el conflicte català està incrementant notablement les simpaties exteriors. I que no s'entengui malament; l'independentisme català continua incomodant com a projecte polític (amb excepció dels territoris amb contenciosos paral·lels, com Escòcia o Flandes), però encara molesta més la repressió exercida des dels poders de Madrid contra els representants de més de dos milions de ciutadans europeus.

 

La paradoxa és que el nivell de represàlies del sistema institucional espanyol és el que demostra la pròpia essència del règim. Des de la diplomàcia catalana s'explica que ara, amb presos sense judici i exili, és molt més fàcil explicar les raons per les quals el catalanisme polític ha virat, unànimement, cap a la construcció d'una República Catalana. No només això, l'abús autoritari de l'Estat espanyol és el ciment que manté cohesionat el Govern català que no disposa de cap estratègia alternativa al discurs antirepressiu.

 

 

En l'horitzó, unes sentències que seran incomprensiblement dures vistes des de l'exterior. I això en un context amb tota mena de recursos a les instàncies judicials europees. En contrast amb l'immobilisme de Madrid, el front exterior avança.

 

Comentaris (11)
esclau pària Fa 7 mesos
El colpisme involutiu neolliberal de l'imperi madrileny recolsat pels seus partitys serveix per alguna cosa bona?
Federalista Fa 7 mesos
Pero si no passeu del 48 pero cent i jja hem fet 5 eleccions indepres al contrari cada vegada menys, ja no els de Esquerra i además barallats jajaja inda indapandenchia pel 2784
Marc Fa 7 mesos
?! Cada vegada més, ignorant, tic tac
at Fa 7 mesos
erc s´ha venut a l´enemic només per fotre a convergència, quins matats..
federalista Fa 7 mesos
destruit quan i com,i per qui per un pet del torra, o del cotalelo, una mirada a lo millor del espot, una mica assasina, l' alexandre ensenyant l'ou dret. aixo destrueix no espanya l'univers sencer jajajajajaja, explica com mil homes indepre, si saps es clar jajajajajajaaj.o per tu mateix mil homes .
A federalista Fa 7 mesos
Qué pesadez la tuya y qué pocas luces y talento; te tepites más que el ajo, el melón y la cebolla juntos con tu lista negra y estúpidos "jajajajaj" (lo mismo si te rieras de verdad te servía de terapia). Contribuye y aporta algo más interesante...para no gustarte los artículistas e insultarlos bien que los lees. Gracias, eso sí, por contribuir a hacer este períodico 'independentista' más grande y con más medios para informar y difundir ideas(lo mismo ni sabes cómo).
A federalista Fa 7 mesos
Gracias por dejar en evidencia y como descartable la idea del federalismo cada vez que habl..que diga..que te repites. Los que quieren algo más para Cataluña seguirán aumentando las cifras del independentismo. Gracias por hacer lo mismo y entrar en el mismo saco q centralistas y "autonomistas". Eres una gotita más por la independencia, gracias.
Pesadilla en Estrasburgo Fa 7 mesos
Lo de los dos millones de votantes y tal es mentira. El caso de Junqueras ejemplifica claramente esa mentira. Ahora Repúblicas es una coalición electoral de seis partidos, ERC entre ellos. Han obtenido tres escaños y hay dos ocupados: Diana Riba y Pernando Barrena. Falta Oriol empeñado en sus derechos y puteando al siguiente de la lista que ya podría estar en Estrasburgo.
Boris Fa 7 mesos
Com diu la Paluzzie, això de internacionalitzar està molt be, però és a Catalunya on s'ha d'avançar i amb la renuncia d'ERC i el blocatge de la Cup, anem institucionalment com els crancs.
airausu Fa 7 mesos
No li poden demanar certes coses a certs països de la UE, si Ñ en fa de pitjors... Tenen que triar evolució o involució. Tan senzill com aixó.
Mariano Fa 7 mesos
Declaració unilateral d,independència i adéu Espanya hasta nunca
Ramon Fa 7 mesos
La llàstima és que els únics que demostren una mica de vergonya tractant aquest tema,el britànics,marxen de la UE.
expat Fa 7 mesos
quina sort!!! Tot bones noticies.
“el front exterior avança.“ Fa 7 mesos
Dime de qué presumes....
El meu nom és cosa meva Fa 7 mesos
Yo presumo que el estado español va a quedar destruido.