Madrid estreny la base

"Si Madrid només significa injustícia fiscal i repressió política, només tindrà legitimitat davant la franja més militant del nacionalisme espanyol"

Si no hi ha política i la decisió ferma és que no n'hi hagi mai, té lògica que l'Estat apliqui una repressió d'alta intensitat. Tard o d'hora, els dirigents institucionals i cívics que estan a la presó, a l'exili o processats seran rellevats per una nova fornada que, vist el panorama polític, es tornarà a plantejar de quina manera poden aconseguir deslliurar-se de l'estat espanyol. Això vol dir que el deep state necessita escenificar, físicament, quines serien les conseqüències d'una nova declaració d'independència, en aquesta ocasió efectiva. I per això aplica amb tanta duresa el codi penal: Presó, confiscacions de bens, incertesa jurídica, inhabilitacions...

La paradoxa és que aquesta brutalitat serà la que, precisament, generarà a la societat catalana la necessitat d'emancipar-se políticament. Si Madrid només significa injustícia fiscal i repressió política, només tindrà legitimitat davant la franja més militant del nacionalisme espanyol, els que prioritzen la pertinença a aquest Estat per sobre dels interessos generals de la societat catalana. Madrid estreny la base.

 

Les sentències del Tribunal Suprem i la pressió social que significaran llargues penes de presó acabaran de forçar una estratègia unitària, l'única eficaç per encarar un nou assalt a l'objectiu de crear una República Catalana. Allà no tenen res indefinidament guanyat i aquí no s'ha perdut res per sempre.

 

Comentaris