Madrid estreny la base

"Si Madrid només significa injustícia fiscal i repressió política, només tindrà legitimitat davant la franja més militant del nacionalisme espanyol"

Si no hi ha política i la decisió ferma és que no n'hi hagi mai, té lògica que l'Estat apliqui una repressió d'alta intensitat. Tard o d'hora, els dirigents institucionals i cívics que estan a la presó, a l'exili o processats seran rellevats per una nova fornada que, vist el panorama polític, es tornarà a plantejar de quina manera poden aconseguir deslliurar-se de l'estat espanyol. Això vol dir que el deep state necessita escenificar, físicament, quines serien les conseqüències d'una nova declaració d'independència, en aquesta ocasió efectiva. I per això aplica amb tanta duresa el codi penal: Presó, confiscacions de bens, incertesa jurídica, inhabilitacions...

La paradoxa és que aquesta brutalitat serà la que, precisament, generarà a la societat catalana la necessitat d'emancipar-se políticament. Si Madrid només significa injustícia fiscal i repressió política, només tindrà legitimitat davant la franja més militant del nacionalisme espanyol, els que prioritzen la pertinença a aquest Estat per sobre dels interessos generals de la societat catalana. Madrid estreny la base.

 

Les sentències del Tribunal Suprem i la pressió social que significaran llargues penes de presó acabaran de forçar una estratègia unitària, l'única eficaç per encarar un nou assalt a l'objectiu de crear una República Catalana. Allà no tenen res indefinidament guanyat i aquí no s'ha perdut res per sempre.

 

Comentaris (5)
Angelblau Fa 5 mesos
Totalment d'acord Salvador
Escèptic Fa 5 mesos
Però si hi ha liders catalans que van dient que no són independentistes ni sobiranistes sinó republicans espanyols. Amb una cinquena columna tan nodrida i ben situada a que aspirem?
omplir l'espai entre trinxeres. La nostra estratègia havia de ser i ha de ser soft Fa 5 mesos
l'estratègia adoptada per l'Estat des del primer moment és la duresa. Ja no la canviaran. Aquesta estratègia només se sustenta en que hi ha prou catalans -als que el Rei es va dirigir- per llançar-se pedres a la pròpia teulada. És la seva fortalesa però pot ser la seva futura debilitat si l'independentisme és capaç d'explicar una Espanya entre Estats independents per atraure'ls
David Fa 5 mesos
El problema més greu és que tenim massa votants de Ciudadanos, Psoe i Pp dins casa nostre. Són gent que viuen entre nosaltres i estan d'acord amb la política espanyola, cops de porra i penes de presó incloses. Amb mentalitat de "a por ellos". Els hi és igual també que , per exemple, l'Estat només executi un 20% dels pressupostos del que té que invertir a Catalunya, etc.. Els seus mitjans de comunicació , a més, són els Mass Media espanyols. Si a això li afegim que les famílies cat
Victor Fa 5 mesos
Si en aquests moments encara no som independents és perquè no som més del 50% que volem la independència. Si fóssim el 60 o el 70% ningú podria impedir-ho. Madrid simplement ens està ajundant a aconseguir-ho. Una estratègia estúpida que els haurem d'agraïr.