Madrid enyorarà Puigdemont

"Qualsevol mesura excepcional de control seria redundant o, dit en altres paraules, pura propaganda"

Paradoxalment, era més probable l'aplicació d'un segon 155 contra Catalunya abans de les mobilitzacions contra la sentència que no pas ara. La liquidació de l'autogovern català, l'any 2017, va resultar inesperadament fàcil per a l'Estat, que hi va trobar tota la col·laboració no només dels funcionaris, sinó fins i tot dels responsables polítics de segon nivell. Tot plegat, amb els carrers buits i els partits i entitats independentistes escapçats. Però ara el panorama és molt diferent, vista la sentència un 155 encendria encara més els ànims i ni tan sols és probable que els responsables polítics actuals del Govern català abandonessin mansament els despatxos. L'Estat hauria de convocar o bé unes eleccions que l'independentisme tornaria a guanyar -potser amb una candidatura unitària- o bé assumir des de Madrid la governació d'una Catalunya ingovernable. Tot això quan, en la pràctica, la resposta al carrer ha desbordat completament partits, entitats i institucions. A Madrid acabaran enyorant la temperança de Carles Puigdemont.

En qualsevol cas, agradi molt, poc o no gens, la realitat evident és que els Mossos col·laboren en la repressió amb el CNP i la Guàrdia Civil i la hipòtesi d'estar dirigits des de Madrid canviaria ben poc el resultat final als carrers. O sigui que qualsevol mesura excepcional de control seria redundant o, dit en altres paraules, pura propaganda. Al contrari, el Govern català, a hores d'ara, s'ha convertit en poc més que una closca política buida, una pantalla que esmorteeix el xoc directe entre l'Estat i les desenes de milers de manifestants.

 

Fins i tot el missatge de Pedro Sánchez d'aquest dimecres s'ha quedat bastant més ençà de l'a por ellos habitual. L'Estat ha perdut la iniciativa.

 

 

Comentaris (18)
Met Fa 4 mesos
A Madrid acabaran enyorant la temperança de Carles Puigdemont. I els Jordis, i el Major Trapero.
Almogàver Fa 4 mesos
Si a Madrit no es poden d'acord, barallant-se per veure qui treu més rèdit electoral, ves que el militars no s'els inflin els nassos i fassin un cop d'estat. Llavors la comunitat europea actuaría de ben segur, i tindri opcion de victòria en una negociació imposad per Europa...
¿Otra vez vendiendo la burra ciega? Fa 4 mesos
Suerte, Cot. La va a necesitar.
Ricard Fa 4 mesos
españa sin Catalunya no es nada tan solo miseria y franquismo Catalunya sin españa sera prospera y democrática a que jo de borregos españolistas anticatalanes, pues haced maletas e id al país vecino
Vlad Fa 4 mesos
Un cop més torneu a celebrar no sé què, quan no hi ha res per celebrar. Sou uns cínics i ja saps que això no serveix en aquest ofici. La situació és greu i tu rius, potser perquè encara trauràs algun rèdit. Falta tirar de la cadena d'aquests país a veure si s'endú tot aquest cinisme que us gasteu.
parar els peus als partits inútils Fa 4 mesos
I el President Torra presideix. Diu prou als partits que tot ho lien, sap llegir el carrer i diu s'han acabat els plors i el dol. Cal anar endavant perquè els catalans, tots, s'ho mereixen.
joanr Fa 4 mesos
Endavant. Davant de tanta burla, humiliacions...no ens han deixat un altre camí que la insurrecció.
@joanr Fa 4 mesos
La culpa es vuestra, por tener una religión tan graciosa.
Grandísimo cuentacuentos. Fa 4 mesos
Dumbo, en realidad no vuela; lo que si es cierto son las subvenciones que reciben los cuentacuentos.
alguns noms de la casta que mena espanya des de l'ombra Fa 4 mesos
María Dolores de Cospedal García , Juan Ignacio Zoido Álvarez , Felipe González, Alfonso Guerra, Luis de Guindos Jurado, Patxi López, José María Duran y Lleida, Mauricio Lucena, Pedro Sánchez Pérez-Castejón , Miguel Iceta, Carlos Lesmes Serrano, Ángel Tomás Ruano Maroto, Angel Juanes Peces, Francisco Marín Castán, Manuel Marchena Gómez, Luís María Díez-Picazo Giménez, David Vegara Figueras, José Nieto de la Cierva, Jorge Sáenz de Azcúnaga, José Crehueras, Ana Botín, Alici
Per cert Cot Fa 4 mesos
A tu que t'agrada tant el "A por ellos" et va haver d'encantar quan el passat dimarts a la nit els manifestants secessionistes davant de la delegació del Gobierno a Barcelona van cantar repetides vegades el "A por ellos" animant a l'acció contra els mossos.
JordiP Fa 4 mesos
Contra els Mossos? No, nen, no. Els pasma que blindavan la seu del carrer Mallorca era la PN. I va ser la PN qui va carregar primer contra la multitud no violenta. La respuesta dels manifas va ser violenta, sí. I alguns van exacerbar aquesta resposta, que encara segueix viva avui. Ni manipulem ni desfigurem la realitat a la nostra conveniència, nen. Suposo que també vas veure el que va passar davant de la Jefatura a Laietana, oi? La violencia de la pasma desperta la violencia dels manifas. I
Som-hi! Fa 4 mesos
Cal apretar! No defallirem.
Sm82 Fa 4 mesos
L has clavat Salvador cot Catalunya es un caos i s emportara per davant el govern español😂😂😂😂. Visca els manifiestants Visca el caos
Jo Fa 4 mesos
Ja ho tenim tot perdut, per tant no hi ha por a perdre res. Com molt bé diu l'article, la Generalitat és una closca buida. Mossos, PN i GC és el mateix. Ja estem en un 155. Els espanyols poden fer i fan el que volen , ho controlen tot (mitjans de comunicació, presons. Jutjats, bancs, la força bruta, ...). Només saben reprimir. No volen dialogar. Si ho fessin seria un engany. Tant per tant, caos.
Ñ Fa 4 mesos
Un estat incompetent, antidemocràtic, prepotent, incult, sense mires, feixista, intolerant, i sobretot incapas de negociar. I cec, que no vol veure que fa set anys tota una "regió" del seu pais demana a crits justicia i uns drets trepitjats. Una desgracia per Europa.
Fat Boy Fa 4 mesos
Efectivament, es una closca buida, pero ens trobem en la mateixa situacio que els holandesos sota l'ocupacio nazi, i en aquella ocasio la Resistencia va cridar als alcaldes a no dimitir i seguir les ordres de l'ocupant per evitar que els seus llocs fossin ocupats pels esbirros dels estrangers.
Desde que se quedó sin correfocs, Torra anda como pollo sin cabeza. Fa 4 mesos
Pero no importa, porque tampoco le daba mucho uso.
FRAN BCN Fa 4 mesos
I en Torra de perfil...
Aclaparador Fa 4 mesos
Ho tenim a tocar ?