El Madrid empata, però Madrid perd

"Aquesta nova forma de lluita, d'estil pacífic i irònic, en gran part ha pres el relleu de les institucions i dels partits, massa vulnerables a les represàlies"

Tsunami Democràtic ja havia guanyat la partida abans de començar el partit, tenint la Federació Espanyola de Futbol dels nervis durant els últims quinze dies i fent ben visible la impotència de l'Estat espanyol, incapaç de complir les pròpies amenaces contra un simple compte de Telegram. Durant uns quants dies fins i tot els mitjans de comunicació de Madrid han hagut d'esmentar l'existència d'aquesta resistència digital perseguida per tota la maquinària estatal -"terroristes", en van dir des del primer moment-, però que acapara grans simpaties entre les bases independentistes.

Aquesta nova forma de lluita, d'estil pacífic i irònic, en gran part ha pres el relleu de les institucions i dels partits, massa vulnerables a les represàlies indiscriminades per part del sistema policial/judicial de Madrid. L'avantguarda de l'independentisme és ara una amenaça fantasma, que colpeja des de la clandestinitat i que apareix i reapareix a voluntat. En l'imaginari popular, una mena de reedició dels antics bandolers que s'enfrontaven amb audàcia als soldats del rei des de la profunditat del bosc.

 

Una vegada més, Tsunami Democràtic ha marcat un gol per l'esquadra. Amb un Camp Nou entregat a la resistència i un fort impacte internacional, els incidents de l'exterior serviran per a poc més que alimentar gràficament els mitjans de Madrid. Empat esportiu, victòria política.

 

Comentaris (8)
Narcís ( qualsevulla persona se n'adona de la misèria moral/ ètica i d'interessos bastards dels ' òrgans superiors ' d' aquest fals, farsant, baliga-balaga i d'interès bastard d'aquest estat ! ) Fa 1 mes
Allò que és clar : el pecat mortal de tenir persones empresonades, persones exiliades així com plomades sense existir cap rebel·lió, cap sedició, cap malversació àdhuc cap desobediència ! PD : verament què espera un estat desviat de la rectitud, del deure, pervers/ viciat fora mida ?
Hasta las pelotas (de fútbol) de la política Fa 1 mes
No ha tenido fuerte impacto internacional porque a nadie le importa, nadie sabía que había cuatro "mataos" pegando gritos fuera. ¿De verdad quiere meter la política nacionalista hasta en el deporte? Buena dosis de propaganda para todos por la mañana!
TSSO Fa 1 mes
Només pel rebombori generat i que no tenen manera de saber qui hi ha al darrera ja és una victòria. Els diaris d'arreu del món que en van plens, les TV estatals muntant programes especials d'un surrealisme sublim i la sentència del TSJE són el lot independentista d'aquest Nadal.
Joaquim Fa 1 mes
Avui el VAR del TJUE ha sentenciat immunitat per a Junqueras! A Ñ ni el VAR funciona.
Exiliado Fa 1 mes
¡Enhorabuena al Tsunami Democratic ya al articulista. "El que se pica es porque ajos come".
vendetta Fa 1 mes
aixo no es lluita es fer el ridicul lluita es plaza urkinaona
Doctor Strangelove Fa 1 mes
Vostè viu a matrix, oi? A tot arreu, i fins i tot ho diu tsunami, que l'acció no va ser pas el que volien. I si parlem de futbol tots sabem de quin peu calcen els tals Hernández Hdrnández i sobretot en de Burgos Bengoechea. En fi, ja ho va dir en Mourinho a Stanford Bridge quan l'ínclit Ovrebo es va menjar cinc, i dic cinc, penals en contra del Varça: "aquí empezó todo". Doc.
"En l'imaginari popular, una mena de reedició dels antics bandolers que s'enfrontaven amb audàcia als soldats del rei des de la profunditat del bosc." Fa 1 mes
¿Esta siendo irónico? ¿O simplemente tonto? Vamos hacia atrás porque vamos lejos, como diría la CUP.