Madrid contra els barcelonins

"És prioritat del conjunt de la ciutadania catalana -els que tinguin convicció democràtica, no només els independentistes- defensar l'alcaldia d'ERC a Barcelona"

Per si algú havia vist mai algun fons democràtic al PSOE, ara toca defensar -una vegada més- les urnes catalanes d'una ofensiva repugnant contra la victòria d'ERC a Barcelona. El socialisme espanyol (catalans inclosos) ha trobat l'excusa de Vox per intentar equiparar el neofalangisme espanyol amb l'independentisme català i així, de passada, intentar forçar les contradiccions internes de Ciutadans. L'operació és rodona, un PSC en alça ofereix en safata l'alcaldia a Ada Colau amb l'ajuda de Ciutadans i, a canvi, dificulta les majories de dreta-extrema dreta a Madrid. En cas de negativa de Ciutadans, els socialistes volen fer implosionar el pacte entre Albert Rivera i Manuel Valls, que disposaria de l'excusa de l'extrema dreta per deslliurar-se dels compromisos adquirits i votar Ada Colau. Només cal preguntar a qualsevol ciutadà francès per la fiabilitat dels compromisos personals i de partit de l'antic primer ministre.

Que quedi clar que tota aquesta activitat subterrània és fomentada i consentida pels comuns. Sense Ada Colau -ara en mode espanyolista- no seria possible l'atac frontal contra Ernest Maragall i el que significa que s'està produint. Una actitud que contradiu qualsevol mena de sensibilitat democràtica i de la qual les bases socials d'aquest espai polític hauran de prendre nota.

 

Sigui com sigui, el menyspreu crònic per la voluntat dels ciutadans d'aquest país ha de resoldre's amb unitat d'acció. Un editorial miserable d'El País ha arribat a l'extrem de sostenir que "resultaria de tot punt inexplicable que els partits que han rebut un suport electoral majoritari concedissin als que se situen en els extrems la influència que les urnes no els han reconegut només perquè són incapaços d'entendre's entre ells". És a dir, no importa el que votin els barcelonins, el seu ajuntament es decidirà des de les seus madrilenyes de PSOE PP i Ciutadans. En definitiva, no n'hi ha prou amb sentir fàstic, és prioritat del conjunt de la ciutadania catalana -els que tinguin convicció democràtica, no només els independentistes- defensar l'alcaldia d'ERC a Barcelona.

 

Comentaris (9)
Fa-fadà-fadaralismà Fa 8 mesos
Quan els federalistes treuen el 3% és perquè ja no saben que dir.
federalista Fa 8 mesos
si cot si madrid o el mon contra el barcelonins, que coi la galaxia contra els barcelonins, cot o be l'univers visible i el no visible contra els barcelonins,que mes dona tu a cobrar la subvencio, i a dir les bajanades que l'amo corrupte del 3 per cent es a dir qui paga el pamflet vol que diguis,ells si que estan contra els catalans 30 anys portan-se el 3 per cent o ja era el 5 ultimament.
La ñ arcaica despunta per la part baixa de Europa Fa 8 mesos
Estem dins una espanya ferrea, desbocada, retrograda, manipuladora, gandula, venjativa, indecent, plena d'odi, prepotent, inquisitorial, represiva,... La escoria de Europa,... No es de extranyar que desitjem la Independència.!! *!!
Vlad Fa 8 mesos
em sembla que hauries de revisar la metodologia de la democràcia. Pujol va manar 23 anys per una llei injusta però democràtica. El tripartit va ser possible per canviar el país durant 8 anys. Mas el va recuperar democràticament. Si ara Colau fa una coalició per mantenir l'alcaldia, quin problema hi ha? De veritat. Quan no us agrada una cosa, us surt la bèstia fatxa de l'interior.
Joan de canyamars Fa 8 mesos
Ara recollirem els fruits del partidisme de Erc i també Pecat al no fer primàries tal com plantejava Graupera per presentar una única candidatura independentista surgida democraticsment
Vlad Fa 8 mesos
Igualment Barcelona no seria independentista. Ho heu de tenir clar això. O renoveu l'esperit i us poseu les piles o aquest discurs arnat nacionalista no servirà de res.
David Fa 8 mesos
ERC ha rebutjat unitat amb la resta de partits polítics catalans, tant a Europa com a les municipals. L'avarícia i l'egoisme pot fer que perdin l'alcaldia de Barcelona. Si finalment la perden no tenen dret a queixar-se ni a fer el víctima.
Borbonia-Francoland Fa 8 mesos
O sea que para salvaguardar la unidad del reino, los pijos de Pedralbes son capaces de votar a los "populistas, comunistas, piojosos..." y los super-progres de los Comuns son capaces de aceptar los votos del candidato de la alta burguesía barcelonesa, del IBEX-35, Godó y Caixabank. Viva España y Viva el Rey!
també podria Fa 8 mesos
haber una escissió als comuns, pero de totes formes ho pagarien en les properes eleccions estan condenats a ser residuals, son una banda de furtpatos.
el teu Fa 8 mesos
Cuando el autor de este artículo considera "editorial miserable" otro artículo ... se cree el ladrón que todos son de su condición ;)