Madrid contra els barcelonins

"És prioritat del conjunt de la ciutadania catalana -els que tinguin convicció democràtica, no només els independentistes- defensar l'alcaldia d'ERC a Barcelona"

Per si algú havia vist mai algun fons democràtic al PSOE, ara toca defensar -una vegada més- les urnes catalanes d'una ofensiva repugnant contra la victòria d'ERC a Barcelona. El socialisme espanyol (catalans inclosos) ha trobat l'excusa de Vox per intentar equiparar el neofalangisme espanyol amb l'independentisme català i així, de passada, intentar forçar les contradiccions internes de Ciutadans. L'operació és rodona, un PSC en alça ofereix en safata l'alcaldia a Ada Colau amb l'ajuda de Ciutadans i, a canvi, dificulta les majories de dreta-extrema dreta a Madrid. En cas de negativa de Ciutadans, els socialistes volen fer implosionar el pacte entre Albert Rivera i Manuel Valls, que disposaria de l'excusa de l'extrema dreta per deslliurar-se dels compromisos adquirits i votar Ada Colau. Només cal preguntar a qualsevol ciutadà francès per la fiabilitat dels compromisos personals i de partit de l'antic primer ministre.

Que quedi clar que tota aquesta activitat subterrània és fomentada i consentida pels comuns. Sense Ada Colau -ara en mode espanyolista- no seria possible l'atac frontal contra Ernest Maragall i el que significa que s'està produint. Una actitud que contradiu qualsevol mena de sensibilitat democràtica i de la qual les bases socials d'aquest espai polític hauran de prendre nota.

 

Sigui com sigui, el menyspreu crònic per la voluntat dels ciutadans d'aquest país ha de resoldre's amb unitat d'acció. Un editorial miserable d'El País ha arribat a l'extrem de sostenir que "resultaria de tot punt inexplicable que els partits que han rebut un suport electoral majoritari concedissin als que se situen en els extrems la influència que les urnes no els han reconegut només perquè són incapaços d'entendre's entre ells". És a dir, no importa el que votin els barcelonins, el seu ajuntament es decidirà des de les seus madrilenyes de PSOE PP i Ciutadans. En definitiva, no n'hi ha prou amb sentir fàstic, és prioritat del conjunt de la ciutadania catalana -els que tinguin convicció democràtica, no només els independentistes- defensar l'alcaldia d'ERC a Barcelona.

 

Comentaris