Llarena s'arrisca a la tercera humiliació

"La humiliació del jutge Llarena -empassant-se la tercera euroordre- seria molt difícil de dissimular i generaria, inevitablement, una onada d'euroescepticisme ultranacionalista"

Fins i tot la premsa de Madrid comença a considerar probable que la decisió del Tribunal de Luxemburg serà favorable a la petició d'Oriol Junqueras en tant que eurodiputat electe. Una situació que, probablement, tindrà poques repercusions pràctiques per al president d'ERC -condemnat i inhabilitat per a càrrec públic- però què, en canvi, pot ratificar l'escó a l'Europarlament que Carles Puigdemont i Antoni Comin van obtenir per voluntat popular. És més, l'impuls electoral que acaba de rebre el Brexit deixa bastant obert el camí de Clara Ponsatí cap al Parlament Europeu, un cop es produeixi el nou repartiment d'escons a causa de la sortida dels representants britànics.

Una derrota de tal magnitud pot revolucionar la política interna espanyola. La humiliació del jutge Llarena -empassant-se la tercera euroordre- seria molt difícil de dissimular i generaria, inevitablement, una onada d'euroescepticisme ultranacionalista que Vox podria capitalitzar fàcilment i que arrossegaria el PP a la mobilització patriòtica. El conjunt de la dreta espanyola patiria una saccejada -insisteixo, en cas de victòria judicial dels independentistes catalans- que impactaria, necessàriament, fronteres enllà.

 

En aquest context, unes terceres eleccions abonarien el camí cap a una dreta extrema/extrema dreta reforçada, amb un únic punt al programa electoral; destruir les institucions catalanes. Una possibilitat que val la pena contemplar abans d'exigir resultats màxims i immediats a la negociació entre ERC i el PSOE. 

 

Comentaris (23)
Anirem més ràpid. Fa 2 mesos
Crec que ens convé que mani vox a espanya, tenen com únic objectiu destruir Catalunya i no se n'amaguen com el ppsoe.
Lluc Bernades Fa 2 mesos
Qui ha fet gran als gossos de vox es Sanchez el nazional.socialista querido del convers junqueras el traidos dels catalans. Erc croquetes pel feixista sancheSS
malaintenccione Fa 2 mesos
ens volen exterminar com semre an fet al llarg de la historia la pregunta es estem disposats a lluitar fins al final?? lluitar de veritar am armes y am tot??
Jordi Fa 2 mesos
Jo voto per tornar a comenzar i no sóc socialista, un nou estatut que reconegui la soberanía de Catalunya con a nació, i dintre de España,..... Pero ni això voldran fer el estat español, perquè tots plegats són uns Fascistas que només volen esclava a Catalunya.... No deixeran viure, son miserables.
JAUME Fa 2 mesos
Potser no votis tant què et prendran per espanyol. Per si no ho recordes, la independència es va proclamar el 27 d'octubre de 2017, i es va deixar en suspens per iniciar un diàleg amb el govern espanyol, que lluny de produir-se, va portar als dirigents catalans a la presó i exili. El diàleg d'avui, ens portarà a un referèndum acordat amb "ñ", o la ratificació de la DUI.
Els càlculs politics no ens serveixen de res Fa 2 mesos
Primer no és segur que PP i VOX guanyin, en noves eleccions: els primers son hyper-corruptes i tots ho saben i els segons hyper-masclistes i moltes dones espanyoles saben que si guanya se'ls acaben els drets. Segon, ajudar el PSOE només fa que legitimar la col.lonia. No hem de tenir por al BLOQUEIG POLITIC!
Sisco Fa 2 mesos
Es que la lluita dels últims deu anys no ha servit per a res, Ñ mai, mai permetrà cap referèndum a Cat. perquè es la seva pròpia destrucció, per tant la llibertat no es demana, s´agafa. "NI OBLIT, NI PERDO"
Joan Fa 2 mesos
La frustració se la busquen ells solets fent-se trampes al solitari i enganyant l'opinió pública espanyola amb falsos sopars de duro i teories impossibles. Quina culpa tenim els demés que Espanya es cregui una gran potència sense ser-ho en realitat? Hi ha psicòlegs que saben tractar prou bé la gestió de la frustració.
Vagse Fa 2 mesos
Somos nosotros o ellos, jamás perdonarán estas humillaciones!
Pep Pere Català Fa 2 mesos
Un acord per investir Sanchez no resol res, doncs la dreta espanyola tornarà al poder més d'hora que tard sense canviar de plantejament: sotmetre Catalunya.
S, 'els ha de combatre fins la total aniquilació Fa 2 mesos
Per aquesta gentussa la humiliació, el ridicul, l'esperpent, el ésser la riota de tot el mon, no els importa, només els interesa els seus interesos, imposar la seva voluntat, son feixisme en estat pur.
manelic Fa 2 mesos
espanya no pacte, guanya o perd però no pacta; son ínfules imperialistes
el verdugo del Cid Fa 2 mesos
Fa temps que és evident per a quasi tothom (pel que es veu, Cot, no per a tu) que "quan pitjor, millor!" És evident que la independència tindrà un preu ensang catalana que MOLTS estem disposats a pagar. Mira sinó les corredisses de la pasma a via Laietana, mira qui controlava el país i qui no. La revolució dels somriures s'ha acabat (cosa que no vol dir no somriure, sinó MAI somriure a l'enemic sanguinari que tenim davant). Cal publicar la DUI al DOGC, cosa que ens donarà com a país el
Joan Fa 2 mesos
La carta de drets humans signada per Espanya diu clarament que tots els pobles tenen dret a la lliure determinació. És una frase extremadament simple que no admet matisos ni excepcions. TOTS ELS POBLES TENEN DRET A LA LLIURE DETERMINACIÓ. Doncs no cal embolicar-se en discussions numantines. El poble català vol que Espanya compleixi allò que ha signat i que si no vol fer-ho, doncs que se l'obligui. Ens empara el dret internacional més elemental.
Maria Santanach Picola Fa 2 mesos
Mai podrem marxar per les bones, no amb els espanyols. Catalunya nones compte per Espanya perque som una front inacabable per ells, de diners. Nosaltres treballem, a ells no els hi cal.
APAÑAMELAPELA Fa 2 mesos
No pateixis Cot, ERC ja està venuda, ara fan postureig de cara la galeria, quan tens el líder a la presó, mana l'enemic.
Joan Fa 2 mesos
Qualsevol govern espanyol anhela sempre destruir les institucions i el poble català. Uns ho diuen de forma més oberta i els altres de manera més subtil tot i que la voluntat és sempre la mateixa. Fins que no assumim majoritàriament que som una nació ocupada i sotmesa a la voluntat espanyola, no farem res. La missió principal d'una nació ocupada és desocupar-la i no pas col-laborar amb l'ocupant.
Catala Fa 2 mesos
Otro discurso del miedo. SOLO la independencia nos hará libres
ERC NO RECOLZEU PSOES!, per Déu! Fa 2 mesos
No cal valorar res. Ens volen aniquilar sí o sí. TOTS. Psoes, c's, pp, i la sum sum corda. No va de partits, va de catalans i españa. No té sentit el que dius, i si anem a 3r eleccions, que es facin fotre, a nosaltres ens serà igual, van a destruir-nos amb o sense eleccions. NI AIGUA A AQUESTS MONSTRES I ENERGÚMENS.
LLorona Fa 2 mesos
No me conocéis ! ¡ Si no fuera un sinverguneza, no estaría dónde estoy ! Ni los demás tampoco .
Ortografia Fa 2 mesos
«El conjunt de la dreta espanyola patiria una saccejada... »: «...una sacsejada...».
Gerard de sarria Fa 2 mesos
Si tu no vas ellos vuelven. Sr. Cot tan si cal. Tot és la mateixa mer...
Jordi Lògic Fa 2 mesos
Crec que estem pensat/espantant massa en què si no hi ha pacte PSOE-ERC vindrà la "derechona i/o voxona". No ens autolimitem. Aquest ha estat el gran defecte del catalanisme històricament i encara no hem après. I en el pitjor dels casos, si vénen, aguantarem a les catacumbes i després, quan torni a guanyar el PSOE de torn, ens prendran més "en sèrio" perquè en el passat harem estat capaços d'haver dit NO
image/svg+xml