La revolució de la mala llet

"A Madrid els importa un rave quina composició tingui el Parlament de Catalunya i encara menys quanta gent es manifesti al carrer"

Cal ser sempre molt conscient del context. Probablement, si el Canadà o el Regne Unit haguessin situat la integritat de les seves fronteres fora de la democràcia, amb repressió violenta i tota mena de persecucions i amenaces, és probable que el Parti Québécois i l'SNP escocès haguessin entrat en un estat de profunda desorientació estratègica. Madrid ha confirmat, per la via dels fets, que l'Estat no acceptarà cap itinerari democràtic cap a un referèndum d'autodeterminació i que qualsevol disidència haurà d'afrontar les penes més dures del Codi Penal. 

Això significa que la conversió de Catalunya en una República només podrà arribar per la via dels fets, després de posar contra les cordes al propi Estat espanyol. A Madrid els importa un rave quina composició tingui el Parlament de Catalunya i encara menys quanta gent es manifesti al carrer, o sigui que l'única manera de superar la situació actual és una insurrecció massiva o una vaga general de llarga duració. L'estratègia, per tant, s'ha d'orientar a crear les condicions per aquest tipus d'escenari. Simplement, no hi ha vies alternatives.

 

A dia d'avui aquesta rebel·lió (sí, això sí ho seria) no sembla viable, com a mínim de moment. I una vaga general sense el suport dels grans sindicats costa d'imaginar, almenys mentre les centrals sindicals majoritàries siguin les d'àmbit estatal. L'estratègia, per tant, s'ha de repensar des d'aquests paràmetres, molt diferents dels de la revolució dels somriures i els clavells.

 

Comentaris (12)
Sudaca Fa 4 mesos
Por fin algo coherente!!! VISCA LA REPUBLICA CATALANA !!!
Joan Fa 4 mesos
Molt bé Salvador, com sempre; una altea cosa, espero que no et molesti això que et diré tot seguit; quan serà el dia que els periodistes, que us escolta i llegeix tothom, parlareu com cal i deixareu de destrossar la llengua ?; espero que aviat us poseu les piles; avui ho dic per "duració", però gairebé cada dia cometeu errors que crec que son sobrers; no podem dir sempre que la culpa és d'espanya; la majoria us conformeu parlant de qualsevol manera i així no anem enlloc.
Republiqueta enfurruñada Fa 4 mesos
¿Donde está la novedad?
escribiente Fa 4 mesos
solo queda otro camino, usar la inteligencia ( Maquiavelo incluido ) con dosis de acción (muy medidas ) con gran repercusión mediática . Todas ellas encaminadas a erosionar su economía, que son sus pies de barro. por ejemplo frenar el turismo, seguimos.
Frederic Ribó Fa 4 mesos
Ens cal una "ETA" a la catalana, però menys violenta, però si selectiva
Boris Fa 4 mesos
Tot això que diu necessita un lideratge acceptat per tothom, que vist lo vist ha de ser d'origen civil, res de bo es pot esperar dels partits i en particular del favorit ERC. Tampoc del sindicalisme. L'ANC podria ser però estan molt condicionats pels partits. Ens hem d'apuntar sense líder per un temps fins que els fets en designin un..
Homer Fa 4 mesos
¡Por fin,leo algo inteligente y eficaz!
el mussol emprenyat Fa 4 mesos
desenganyeu-vos, si darrera de l'independentisme no n'hi ha una o vàries potències que donin suport, poca cosa es pot fer. Davant de la violència de l'estat espanyol, no pots anar amb el ciri a la mà, com fins ara. I l'alçament violent també s'ha de descartar, atès que no solucionaria gairebé res, insisteixo, sense suport extern.
@ el mussol emprenyat Fa 4 mesos
No hi haurà "potències estrangeres" fins que demostrem fefaentment que tenim prou mala hòstia per planta cara a l'estat. L'1 d'octubre vam demostrar que tenim la força i convicció per fer-ho, i el paperot del Govern no entrant en la dinàmica de guerra imprescindible abans del 155 demostra que el que ens manquen són polítics valents i compromesos. Si després de la sentència no demostrem amb fets que Catalunya deixa les forces espanyoles tant impotents com si intentessin governar Somàli
corderoura Fa 4 mesos
disculpa pero no anem amb el ciri a la ma, el quue portem a la ma es el LLIRI
Gador Fa 4 mesos
Si els quadres dels sindicats són de l'estil Rabell & Coscubiela, la única insurrecció.possible és la de la Falange y las JONS.
Si senyor Fa 4 mesos
Article que hauria de llegir tothom i començar a tenir les coses clares. Molt bé
ara Fa 4 mesos
ara comencem a dir les coses pel seu nom. No cal sindicats. 50.000 vehicles independentistes paren trafic aeroport etc etc. no ho dic jo. abans per aqui alguns ho han explicat perfectament. quan la ANC vulgui que ho planifiqui molt be l'abans i el despres i comencem el ball antifeixiste.
Quim Fa 4 mesos
Molt d'acord