La nova Cambra ja influeix

"La lenta transformació del sistema de patronals que opera en aquest país cada cop concorda més amb el gruix de l'opinió pública catalana"

La primera jugada en el tauler de la Cambra de Comerç és impecable, per part de la candidatura guanyadora. Contràriament a les acusacions cròniques de sectarisme independentista, el fet és que Eines de País ha facilitat l'entrada de quatre vocals de Pimec al ple de la Cambra però, en paral·lel, no ha tingut inconvenient a votar, també, dos representants de Foment. Naturalment, en tots els casos s'han privilegiat els perfils més vinculats al teixit productiu català i, per tant, més pròxims a la sensibilitat de les classes mitjanes d'aquest país que no pas a les elits clàssiques del Pont Aeri. Bé, d'això se'n diu influir. Exactament el que han fet sempre els gestors de la Cambra, només que en sentit contrari.

 

No hi ha cap institució ni entitat immutable. D'aquí la lenta transformació del sistema de patronals que opera en aquest país i que cada cop concorda més amb el gruix de l'opinió pública catalana. Cecot, per exemple, és una organització que des de fa molts anys s'ha distingit per la defensa pública del dret a la independència. Una evolució que també s'ha fet palesa a Pimec i que, darrerament, mostra símptomes incipients a Foment, fins ara la patronal més vinculada a l'statu quo derivat del règim polític espanyol. L'arribada de Josep Sànchez Llibre -un perfil més moderat que Gay de Montellà- ha permès que Antoni Abad, president de Cecot, hagi passat de ser expulsat a ocupar una de les vicepresidències de Foment.

 

 

La nova Cambra ha començat a alterar els paràmetres ideològics en què s'han mogut sempre les elits econòmiques del país. I, per primera vegada, és en benefici del propi país.

 

Comentaris (2)
jr Fa 8 mesos
Ja ja ja, ji ji ji. Si Canadell el gasoliner indepe que li rebenteu les gasolineres cada dos per tres perque clar resulta que es indepe, per cert com millons de catalans. Tan digne com ser unionista o no?. I si ha guanyat amb un 4% de vots, però no dius que els que manaven fins ara per cert més pròxims a l´Ibex i a l´unionisme ho feia en un 1,5 % dels vots,, es a dir manaven a dit. Ja ten pots riure ja, però alguna cosa de fons es mou i per cert més depresa del que voldrieu. Visca Catalun
federalista Fa 8 mesos
home canadell el gasoliner indepre amb el seu monopoli de sis gasolineres cot, i sobre tot amb la barbaritat de 4 per cent de vot empresarial , jajaja deu ni do com arrasa el gasoliner indepre, n'hi ha mes unanimitat per atracar bancs un 8 per cent veu legitim atracar un banc, que per votar al gasoliner indepre jajajaj, pero res cot heu guanyat, per a que discutir sempre guanyeu com deia ahir el presi titella chistorra, clar nomes us conteu vosaltres.