La nova Cambra ja influeix

"La lenta transformació del sistema de patronals que opera en aquest país cada cop concorda més amb el gruix de l'opinió pública catalana"

La primera jugada en el tauler de la Cambra de Comerç és impecable, per part de la candidatura guanyadora. Contràriament a les acusacions cròniques de sectarisme independentista, el fet és que Eines de País ha facilitat l'entrada de quatre vocals de Pimec al ple de la Cambra però, en paral·lel, no ha tingut inconvenient a votar, també, dos representants de Foment. Naturalment, en tots els casos s'han privilegiat els perfils més vinculats al teixit productiu català i, per tant, més pròxims a la sensibilitat de les classes mitjanes d'aquest país que no pas a les elits clàssiques del Pont Aeri. Bé, d'això se'n diu influir. Exactament el que han fet sempre els gestors de la Cambra, només que en sentit contrari.

 

No hi ha cap institució ni entitat immutable. D'aquí la lenta transformació del sistema de patronals que opera en aquest país i que cada cop concorda més amb el gruix de l'opinió pública catalana. Cecot, per exemple, és una organització que des de fa molts anys s'ha distingit per la defensa pública del dret a la independència. Una evolució que també s'ha fet palesa a Pimec i que, darrerament, mostra símptomes incipients a Foment, fins ara la patronal més vinculada a l'statu quo derivat del règim polític espanyol. L'arribada de Josep Sànchez Llibre -un perfil més moderat que Gay de Montellà- ha permès que Antoni Abad, president de Cecot, hagi passat de ser expulsat a ocupar una de les vicepresidències de Foment.

 

 

La nova Cambra ha començat a alterar els paràmetres ideològics en què s'han mogut sempre les elits econòmiques del país. I, per primera vegada, és en benefici del propi país.

 

Comentaris