La lliçó de la Diada

"L’11-S cal sortir de nou al carrer, també per unir tot allò que el postprocés ha enterbolit"

El descens d’inscripcions a la manifestació de la Diada d’enguany i les contínues picabaralles entre JxCat i ERC han marcat informativament aquests darrers dies. Si bé les direccions de tots dos partits coincideixen en cridar a la participació a l’11 de setembre -ho han fet aquest mateix cap de setmana Eduard Pujol (JxCat) i Marta Vilalta (ERC)-; la batalla entre partits independentistes sembla no tenir aturador. L’últim en avivar el foc ha estat el president del PDeCAT, David Bonvehí, qui ha acusat els republicans d’aparcar l’independentisme i ha criticat l’estratègia que ha seguit el partit d’Oriol Junqueras durant els darrers mesos.

Ja fa uns dies que la polèmica se centra en si cal confrontació o diàleg en la relació de Catalunya amb l’Estat. Però no es res més que la polèmica de la segona quinzena d’agost. Si no és aquesta, en serà una altra. I en aquest context, l’Assemblea Nacional Catalana ha anunciat que la xifra d’inscripcions a la manifestació de la Diada ha caigut un 25% respecte de l’any passat. Com era d’esperar, ràpidament han sortit els partits unionistes assegurant que “la gent està farta del procés”, en paraules de Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari de Cs.

 

Segur que hi ha una part atribuïble a una certa desil·lució i desencís de part del moviment independentista. Molt probablement causada pel fet que tota aquesta gent ha vist com el seu govern i líders civils pateixen els càstigs injustos de la presó o exili imposats pel govern de l’Estat espanyol. Però segurament les constants discrepàncies entre ERC i JxCat tampoc ajuden. Fan bé tots dos partits de reclamar una assistència massiva a la manifestació de la Diada, però potser podrien ajudar més aparcant totes aquestes diferències, com a mínim fins a després de la sentència de l’1-O. L’11-S cal sortir al carrer, també per unir tot allò que el postprocés ha enterbolit. I que, de nou, sigui la ciutadania qui doni una lliçó a partits i polítics. 

 

Comentaris (10)
Laie Fa 5 mesos
Aparcar las diferencias como mínimo hasta después de la sentencia? Ni que el independentismo fuera de quita y pon.
joanr Fa 6 mesos
Farts del procés diu aquest homínid neandetal? Farts d'Espanya des de fa més de 300 anys. D'uns anys d'eixir al carrer exigint llibertat farts? De la meua colla només diré que enguany hi anirem el doble de persones. Això sí...demanarem independència i cridarem botiflers a alguns politicastres.
Traqui que el Carri dona una mà Fa 6 mesos
Si es cert que les picabaralles de JuntsPerCat i ERC pel poder estan generant preocupació en el moviment independentista, el Carri ho soluciona. Tranquis ja que el seu desafiament portarà més partipants a la Diada. Anim Carri segueix dient bajanades...
Jmuc Fa 6 mesos
I com es que aumenta la venda de samarretes?.
Pepet de Vallmanya Fa 6 mesos
Al corb fatxa del CarriSSoSSa , el donarem pel cul una vegada més !
Josep Sierra Roca Fa 6 mesos
L'unionisme violent de la gent perversa del 155, i de tots aquells que els hi donen suport, mai farà punxar la lluita honesta dels catalans a favor de la seva Llibertat i de tots els Drets Humans.
Uri Fa 6 mesos
No hi ha unitat perque no anem cap a la independència. Altrament, la repressió ens faria anar units des de la CUP a la dreta. Ara, dissortadament, toca la lluita per les engrunes autonòmiques, i els polítics catalans a viure bé. Es soluciona si els indepes canviem el vot.
Angelblau Fa 6 mesos
Doncs clar que si. Tothom a la DIADA
Potser l'ANC perd el seu nucli Fa 6 mesos
O sigui, els milers d'avis que van a tot sempre i que van caient com mosques per l'edat. També hi ha més antics desocupats que ara tenen feina.
Sometent Fa 6 mesos
Clar , com que ja no estan desocupats s'han tornat a fer españols... clar clar... Res, anu-vos creient que la cosa s'ha desniflat, feu feu.....
Esquerra-dreta tant se'm fa.. Fa 6 mesos
Aquesta deballada és pels partits polítics catalans. A aquesta fase on som no vull saber res de sigles politiques. Només vull la independència. Després, a un estat català, ja es treuran els ulls tant com vulguin, però ara només destrempa. Trista realitat és que volem fer un pais nou i els partits es mouen com qualsevol empresa plena de trepes, lluitant pels seus recursos i les seves arrobes. Jo no vull un pais nou amb politica vella.