La JEC es radicalitza

"Els integrants de la JEC -alguns d'ells trolls espanyolistes a Twitter en el seu temps lliure- assetgen amb fúria espanyola els partits independentistes"

Després d'intentar boicotejar la candidatura de Carles Puigdemont al Parlament Europeu, ara la Junta Electoral Central (JEC) es dedica a tractar d'impedir que Oriol Junqueras pugui participar en el debat de caps de llista que organitza, com sempre, la televisió pública catalana. Els integrants de la JEC -alguns d'ells trolls espanyolistes a Twitter en el seu temps lliure- assetgen amb fúria espanyola els partits independentistes, fins a l'extrem de dificultar, patèticament, la campanya electoral de Puigdemont i Junqueras. Fanatisme inútil.

 

L'Estat espanyol té una llarga tradició a l'hora de practicar el sabotatge electoral. La pròpia ERC, malgrat ser el partit del retornat Josep Tarradellas, va ser l'últim partit català en veure legalitzades les sigles, amb el perjudici corresponent. Al País Basc, una llarga llista de partits van ser il·legalitzats, fins el punt que Patxi López va arribar a lehendakari gràcies a que el sistema electoral espanyol va llençar més de cent mil paperetes de l'esquerra abertzale a la paperera. I ara és l'organisme arbitral, la JEC, qui posa obstacles contra els que considera enemics de l'Estat i el règim polític vigent.

 

 

Davant de tots aquests abusos el recurs més eficaç és la unitat. Si els candidats de JxCat i ERC no poden debatre, doncs que ho facin entre ells els partits del 155. Perquè el debat real no és entre opcions ideològiques, sinó entre democràcia i autoritarisme.

 

Comentaris