La hipòtesi Sánchez

"Per al portaveu d'ERC, el PSOE és una hipòtesi -i més encara un pacte PSOE-Podemos- que pot oferir una pista d'aterratge viable a l'independentisme"

Tant si Pedro Sánchez és elegit president com si no, el que queda clar és que el PSOE no té cap intenció d'arriscar res posant damunt de la taula alguna idea nova que pugui desbloquejar la crisi política catalana. En el debat d'investidura s'ha parlat ben poc de Catalunya; de fet els únics que ho han fet són els tres partits de la dreta/extrema dreta i els independentistes catalans, aquests últims per deixar clara l'esquerda interna que posa en entredit el Govern de Quim Torra i que subratlla la distància entre les estratègies d'ERC i Junts per Catalunya.

Gabriel Rufian i Laura Borràs han fet una lectura molt diferent del que significa donar suport a Pedro Sánchez. Per al portaveu d'ERC, el PSOE és una hipòtesi -i més encara un pacte PSOE-Podemos- que pot oferir una pista d'aterratge viable a l'independentisme, un espai d'esquerres on prioritzar les aliances ideològiques després d'alguna mena de mesures de gràcia a favor dels presos polítics. Borràs, per contra, va insistir a situar els socialistes dins del bloc del 155 i va renegar del cove sense peix. Una posició ben difícil després dels pactes a la Diputació de Barcelona i a alguns consells comarcals.

 

Sigui com sigui, on se la jugarà de veritat l'independentisme no serà en aquesta investidura, sinó en la resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Amb Sánchez o sense, aquell serà el moment de comprovar a què juguen -de veritat- partits i entitats i si el retorn a l'autonomisme és tàctic o estratègic.

 

Comentaris (9)
Pepet de Vallmanya Fa 5 mesos
L'únic que mereix confiança : Waterloo i JxC ! Que no és el PDeCAT, ni molt menys CiU, als que no no he votat MAI !!!
joanr Fa 5 mesos
Ahir vaig veure una entrevista a Rufián i em produí veritable fàstic. La seua intervenció al congrés de diputats de pura misèria intel.lectual, molt més digna la de Borràs (JuntsxCat), la qual provocà una resposta plena d'insults del candidat Sánchez. ERC pensa consultar la seua militància sobre la deriva que ha pres?
Clar Fa 5 mesos
ERC serà descavalcada del independentisme urbi et orbe malgrat l’enciclica que ens està escrivint mossen Junqueres. I tornarem a començar amb ell a la preso. La judicatura es franquista i el PSOE tambe. Largo Caballero bis 80 anys despres. No esta ple d’historiadors ERC?. Potser han interioritzat el lerrouxisme.
airausu Fa 5 mesos
En mossen junqueras està jugant amb foc. També li van prometre que no aniria més de 2 dies a la presó i porta un any i mig. Li cauran 15 anys, que ho va afirmar ahor el propi Rufian. Portaven anys dient que del R78 no se'n podien fiar i ara són els seus primers aliats?? Sortirà de la presó en uns anys més, els jutges van per lliure, i després s'haurà de repensar si l'hegemonia de partit, que no del país, li ha valgut la pena. DUI.
at Fa 5 mesos
carod botifler
Groc Fa 5 mesos
JxC molt valens a Madrid A la Diputació de Barcelona tot lo contrari i a les ordres del PSC A que jugant els IMPOLUTS?
mirar a llarg termini Fa 5 mesos
El temps acabarà posant tot-hom al seu lloc, es sabrà si dirigir un partit des de la presó perjudica o no al conjunt de la societat, o si ERC segueix penetrant al cinturó roig a costa del PSC i Comuns. Temps al temps.
Marta Fa 5 mesos
Qui m'havia de dir que deixaria de votar ERC?
Desastre total. Fa 5 mesos
Com ERC s'abstingui s'haurà carregat definitivament l'independentisme. En quan a la resposta a la sentència és clar que si no s'ha reaccionat en quasi 2 anys no es farà ara.
joanr Fa 5 mesos
L'independentisme és un moviment molt fondo que l'actitud d'ERC no impedirà.