La cruïlla de l'octubre

"Renunciar a la batalla internacional, en espera d'un tracte penitenciari benevolent o ofensiva paral·lela entre l'exili i el carrer, amb resultats molt incerts per als represaliats?"

Un palau i un grapat de personatges plens de distincions i medalles. Al mig el rei, un d'ells. Ho explicava Quico Sallés des de Madrid; ells mateixos posaven d'exemple de pulcritud democràtica el judici que aquest grup d'alts funcionaris ha protagonitzat contra els líders polítics catalans. Ells es justifiquen a ells. Tot escenificat, tot controlat. Menys el front internacional. La Fiscalia espanyola no se n'ha pogut estar de criticar els tribunals europeus, en especial el de Schleswig-Holstein, que només va acceptar extradir Puigdemont per una possible malversació, però no pas per rebel·lió. "Poca sintonia", es queixen a Madrid.

 

El fet és que un cop fetes públiques les sentències, previstes per al mes que ve, el sistema judicial espanyol tornarà a posar a prova la seva credibilitat. Activaran una tercera euroordre contra Carles Puigdemont -el guanyador de les últimes eleccions europees a Catalunya- i encara hauran d'afrontar la batalla definitiva que es lliurarà al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, un procés que pot arribar a ser molt llarg i que internacionalitzarà encara més el dossier català. 

 

 

I és aquí on l'independentisme es trobarà davant d'una cruïlla estratègica. Renunciar a la batalla internacional, en espera d'un tracte penitenciari benevolent o ofensiva paral·lela entre l'exili i el carrer, amb resultats molt incerts per als represaliats? Potser aquesta Diada donarà alguna pista.

 

Comentaris (6)
Anton Fa 5 mesos
En fa falta un Django desencadenat...que actúa igual que a la película de Tarantino...
Cap confiança en els nostres "líders" Fa 5 mesos
Hem de mirar el que fan els nostres polítics, no pas creure el que diuen. I el que han fet des del començament és dir mentides i treballar contra la independència. Són uns vividors, i el que és pitjor, uns traïdors a Catalunya.
valor de llei Fa 5 mesos
La cúpula d'ERC ho té clar des de fa dos anys..., primer salvar el cul. No haver-se presentat a la batalla si no tenien valor.
Ja us diré qué faran Fa 5 mesos
Els polítics que van entregar les institucions el 27-O, es van presentar riallers a la policia espanyola, van acatar tot el que els van dir i més, van tornar a enganyar la gent després del 21-D i ara volen tornar a l'autonomisme la unica cosa que saben fer és el ridícul. Politics catalans, dimissió tots. TRAÏDORS.
Mare de deu nostre senyor encara esteu així? Quant a set benevolent l’estat, quant dis nos una vegada, quant? Fa 5 mesos
Renuncieu a la veu exterior i tancaran el pais amb forrallat, es l’unica força que tenim, l’unic que els fa por.
Mare de deu nostre senyor, encarcestem així. Vosaltrexus penseu que ha vingut res de benevolent de l’estat mai de la vida, Nooooo Fa 5 mesos
Vot dis nos quant, quant ha set benevolent????? L’unica forća que tenim i la voleu fotre per la borda????? si deixeu el front internacional tancaràn en clau el pais i llençeran la clau al mar. RUCSSSSS!!!! Sempre fent el mateix paperot.