La conspiració dels muts

"Ningú no confirma, ningú no desmenteix, ningú no escriu ni una ratlla. Silenci"

Silenci. Els partits del règim van imposar el silenci al Congrés dels Diputats, quan van impedir una comissió d'investigació sobre els atemptats del 17-A. Els responsables polítics de la seguretat de l'Estat -Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, Soraya Sáenz de Santamaría, María Dolores de Cospedal...- han mantingut un silenci absolut i s'han negat a parlar davant la comissió del Parlament de Catalunya. Els comandaments policials i d'intel·ligència espanyols callen i, quan poden, esborren dades. El mutisme dels mitjans de comunicació de masses és total a Madrid, fins el punt que ni tan sols esmenten les protestes dels partits catalans, del Govern i fins i tot de Pablo Iglesias, que demanen explicacions. 

 

El silenci és tan impenetrable que els poders de l'Estat ni tan sols han anunciat mesures legals contra 'Público', que és el mitjà que està publicant dades tan esgarrifoses com que l'imam de Ripoll era un confident del CNI al qual vostè i jo li pagàvem el sou mentre planificava i organitzava un atac a gran escala contra la població civil de Barcelona. Ningú no confirma, ningú no desmenteix, ningú no escriu ni una ratlla. Silenci.

 

 

Davant d'aquest mur de silenci, la societat catalana i les institucions que la representen tenen dret a pensar que aquesta conspiració dels muts n'amaga una de pitjor. La que ens amaguen, la de la raó d'Estat. La que va de l'homicidi per imprudència a l'assassinat amb traïdoria.

 

 

 

Comentaris (12)
JPS Fa 6 mesos
A l'autor, “La premsa espanyola ha decidit fer un pacte de silenci perquè té por que les noves revelacions sobre l’atemptat de Barcelona sigui una repetició de l’Informe Picasso de l’any 1923” Crec que hauries d llegir la xerrada d'en Bernat Deltell amb en Xavier Díez on aquest explica el per què d'aquest mutisme: https://bernatdeltell.cat/qui-vol-ser-el-nen-que-digui-a-lemperador-que-va-nu/ Salut, JPS
Ton c. Fa 6 mesos
I els explosius que varen trobar a la casa d,' Alcanar que algú periodista ha dit que estàn perfectament controlats per les agències de seguretat?. Diu el periodista que nomès s' utilitzaven a la guerra de Síria. Informaciø de Joan Rueda al Punt Avui de dijous.
Imagina Fa 6 mesos
I si el que volen q ens revolocionem per q despres venen les centencies penseu q fa poc han comprat tancs nous
arfonzo Fa 6 mesos
y menos mal que servicios secretos de otro país volaron el chalet con los explosivos. todo se sabrá. por cierto un Presidente de un país dijo que en tres años, han impedido 50 acciones terroristas en 20 países compartiendo información o ...
El pitjor... Fa 6 mesos
...mai ha sigut el que han fet ells tots aquests anys, sino el que ens han fet "els nostres" polítics a nosaltres, i ens continúen fent, negant-se a fer efectiva la independència que han demanat la gent a les urnes, sabent tot el que saben... i aprofitant-se de la nostra ignorància en moltes coses. Això té un nom: traïdors/es. A mí no em representen. Saltarán pels aires a la propera votació.
Justicier Fa 6 mesos
Assassins!! Assassins !! Assassins !! Assassins !! Assassins !! Assassins !! Assassins !! Assassins !! Assassins !! ...............
Pensament Bilbeny Fa 6 mesos
Com que no hi ha proves de res, un diari diu coses que m'agraden i que no confirmo, ignoro totes les dades que no em donen la raó, m'agafo a dues hipòtesis més que discutible i ja està: tinc el meu articlet d'agitprop i els fidels s'ho creuen i lloen. Amén.
TELFONICA Fa 6 mesos
Doncs perqué es van negar a investigar els fets en el Congres dels diptuats?
Antoni Fa 6 mesos
I el silenci oficial? I la confabulació de PP, PSOE i C's per evitar una comissió d'investigació? I la incompareixença de Soraya Sáenz, Dolores de Cospedal, i responsables del CNI? Què més necessites? És evident que quan es tenen idees prefixades és difícil acceptar la realitat.
Guim Fa 6 mesos
Em sembla que Público aporta dades prou interessants, com a mínim es pot parlar de negligència per part de l'estat
Toni2019 Fa 6 mesos
A més i mig del referendum d'independència atemptats a Catalunya? Quina causalitat...
pensa malament i encertaràs Fa 6 mesos
Realment fa feredat el silenci davant de fets tan greus, com si no hagués passat res. I això fa pensar el pitjor.
David Fa 6 mesos
La sensació és de total impunitat per la part espanyola d'aquesta qüestió (polítics, mitjans de comunicació, monarquia, policia i votants ) que es limita a ignorar la mica de rebombori informatiu dels dèbils mitjans de comunicació catalans i dels ineptes polítics d'aquí. Saben que ho tenen tot controlat facin el que facin.
Fat Boy Fa 6 mesos
Mentrestant erc i jxc tibant-se del pels com p.tes per aconseguir l'atencio dels macarrons espanyols.
* Fa 6 mesos
Acabes de resumir molt bé el què molta gent ja fa temps que pensem: l'atemptat està fins i tot planejat des de Madrid. Aquests brètols creuen que estàn en guerra i actuen ja matant. !Todo por el Cortijo! Quina podridura humana, Déu meu!