La Catalunya madrilenyista

"Ni la Generalitat, ni l'Ajuntament de Barcelona, ni la nova Cambra de Comerç... Felip de Borbó ha hagut de ser convidat a Barcelona pel Consorci de la Zona Franca, una entitat estatal"

Cada cop li és més difícil al monarca espanyol que el convidi algú a Catalunya. Després de l'abandó de Girona, per pura impossibilitat d'esquivar el rebuig social, Felip de Borbó s'ha hagut de refugiar en les elits barcelonines que encara estan disposades a fer-se la foto del besamà en alguna sala tan allunyada com sigui possible del carrer. Són pocs, certament, però representen una certa Catalunya madrilenyista, la que connecta amb els pactes i privilegis de la transició i més enrere. Són els que encara són capaços, sense empassar saliva, de fer-li la pilota al monarca i dir estupideses del tipus "la corona sempre ha estat ambaixadora de la ciutat" o "el rei ha mostrat la seva comprensió..."

Però si la junta de Barcelona Global ha tingut estómac per cedir la seva imatge a la causa monàrquica, d'altres vassallatges encara han estat una mica més vergonyants. El degà del Col·legi d'Advocats de Tarragona, Manel Albiac, ha estat l'únic del territori que s'ha presentat al palauet Albéniz a la crida borbònica. L'il·lustre degà ha evitat, una mica d'amagatotis, que la decisió passés per l'assemblea ni la Junta, un fet que ja ha generat un conflicte intern dins del col·lectiu de juristes tarragonins. Josep Sànchez-Llibre, president de Foment, també s'hi ha deixat caure. I ningú més.

 

Ni la Generalitat, ni l'Ajuntament de Barcelona, ni la nova Cambra de Comerç... Felip de Borbó ha hagut de ser convidat a Barcelona pel Consorci de la Zona Franca, una entitat estatal. En fi, que en una República Catalana el sobirà espanyol hauria tingut una rebuda de molt més nivell. Seguríssim.

 

 

 

Comentaris (9)
Hamilton Fa 7 mesos
Com pot arribar a ser tan poc home Sanchez Libre ? Com pot arribar tant baix i ser tan poca cosa ? Quina encaixada de mans i quines sonrises tan fastigoses li va fer al cap de paller que protegis als ultres que el van agredir a Blanquerna !! Miserable!!
Ta luego Fa 7 mesos
Ni en tenim ni en volem de rei. Aquests llepaculs no tenen ni vergonya i es diran catalans !!
Joanet Fa 7 mesos
Esta clar qui el convida i que ve a fer. Pero el president i els consellers hi haurien d'anar sempre, no perdre cap oportunitat de fer-lo sentir incòmode, reivindicar en els discursos i brindis i si cal fer-li ganyotes i miradetes.
Josep M. Fa 7 mesos
A aquest reietó tant "preparat", li convé indiferència, antipatía, malvolença etc. per veure si espavila i fot el camp d'allà on no el volem, conscient però, que és més curt que son pare.
expat Fa 7 mesos
Quina sort que tu ets molt més llest. Llàstima que el fet que tu i altres no el volgueu no afecta en res a la seva agenda.
Guillotina Fa 7 mesos
Antiguamente se aprovechaban estas cenas para servir algún veneno invisible,¡cómo se van perdiendo las buenas costumbres!
indignitat Fa 7 mesos
És patètic veure al Sanchez-Llibre, el mateix que va patir l'agressió ultra al Blanquerna de Madrid, encaixar amb rotunda força i simpatia amb el cap d'una casa reial coneguda per les afinitats declarades amb els untranacionalistes espanyols. Es pot caure més baix? No té cap engruna de dignitat?
Un català unionista és només un català desinformat Fa 7 mesos
Atès que les nostres autoritats estan lligades de peus i mans, i que els presos polítics són carn de xantatge, potser és hora que, com en tots els moviments socials, sigui el poble qui faci els següents passos. I un d'ells és obviar, fer-li el buit absolut als sàtrapes catalans que mengen de la mà del rei, en el que és un tentacle més de les menjadores de Madrid que sostenen el règim que paguem entre tots, sobiranistes i unionistes.
Vlad Fa 7 mesos
Exemplifiqueu la síndrome d'Estocolm que tenalla el país, tot el dia parlant del aquest paio, com no hi hagués coses més importants de la nostra política interna.
Covards traidors i aprofitats. Fa 7 mesos
Més que un besamans ha set un llepaculs.