L'independentisme reacciona

"Tsunami Democràtic neix demanant la participació des de baix, el compromís dels col·lectius i dels ciutadans. Un espai fèrtil"

La irrupció de Tsunami Democràtic és una bona notícia per diverses raons. D'entrada, perquè recupera la dinàmica unitària i marca, com a mínim, una estratègia compartida de reacció ciutadana i contrapropaganda de la maquinària intoxicadora de l'Estat. La iniciativa, a més, ha estat dissenyada i acordada des de la més absoluta discreció, sense interferències. Un fet que indica la seriositat de Tsunami Democràtic i, sobretot, la determinació del conjunt de les organitzacions independentistes per treballar lluny de les filtracions i del sabotatge de les clavegueres de l'Estat. En aquest sentit, la configuració d'aquest nou instrument ha estat un èxit.

Encara no es coneix exactament quina serà l'estratègia concreta de Tsunami Democràtic, però es basa -fundacionalment- en la "desobediència civil", un camp que vincula aquesta iniciativa amb la gènesi de l'1-O, la gran victòria de l'independentisme sobre l'Estat. I exclou qualsevol partidisme o projecció personal, causa essencial de la divisió actual d'aquest camp polític en sigles enfrontades i en permanent concurrència electoral. És a dir, una solució lògica contra la dispersió i la paràlisi estratègica.

 

I un últim actiu: Tsunami Democràtic neix demanant la participació des de baix, el compromís dels col·lectius i dels ciutadans. Un espai fèrtil. L'independentisme busca recuperar la iniciativa i això, en si mateix, ja és un canvi de tendència. En positiu i a curt termini. Bona notícia, dèiem.

 

Comentaris (10)
Demanaria més facilitats Fa 5 mesos
Per adherir-se a "la crida", al "tsunami" i al "Consell de la República".
Narcís ( no ens volen, no ens deixen anar i ens obliguen ser amb ells .. si això no amaga ' delinqüència pura i dura ' .. perquè no revereix/ accepta i respecta veu del poble ? ) Fa 5 mesos
Quina gràcia .. els fatxets són els ' nacionalistes ' ( i destructors de nacions alienes ), són els separatistes ( que no de territori/ ca nostra i nostres béns ) i són els anticonstitucionals ( cap cas a allò que significa ' autonomia ' i, no diguem, als DDHH ) ! PD : i se'n diuen espanyols .. democràtics .. constitucionals .. àdhuc " solidaris " ( esperar in saecula saeculorum ' suport ' econòmic de tercers ) !
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Per ara, sembla una iniciativa prou interessant, una eina més per treballar per la Llibertat dels catalans. Jo, la seguiré.
Enric Fa 5 mesos
Sí, molt bé. És clar que hi ha d’haver un Tsunami! Però Catalunya no guanyarà la independència delirant per anar de vacances, fent àpats i costellades un dia si i l’altre també, disbauxa i festes continues, discoteques i concerts a rebentar. Mirant-ho des de la barrera el que es veu es tot el contrari d’una lluita per l’alliberament d'un país. Cal molt sacrifici i patiment per aconseguir-ho i a Hong Kong sembla que ho tenen més clar que aquí.
Tsunami Democràtic = Calabobos amarillo Fa 5 mesos
Lo importante es pasar el rato. ¡Adelante, campeones!
Pujolator Fa 5 mesos
¿Qué coño es eso del Tsunami?.
adolf Fa 5 mesos
El mite de que som un sol poble va quedar fet miques a les eleccions del 21D i ha estat un error del independentisme no afirmar la identitat del poble català, es que el americans,anglesos,francesos...no estan orgullosos de ser-ho ?. Es incoherent voler assolir la independència i amagar la teva identitat, no ho fet cap poble.
Ramon Fa 5 mesos
Sóc independentista. Però ens hauríem d'identificar, presentar i reconèixer com catalans. Els botiflers són l'ezcepció. Nosaltres, la norma. I els colons no compten. Perquè no són catalans. Més que mai, som dos pobles. O ells, o nosaltres.
Collons noi Fa 5 mesos
Quin tuf feixista que deixen les teves idees.
Els masovers que no han desobeit ni una coma, ara demanen a la gent que desobeeixi. Quins pebrots! Fa 5 mesos
Articles com el d'avui són clares mostres d'allò que en Dret penal es denomina "col·laborador necessari". No és possible que et creguis el que escrius. Per tant, emprant una expressió que t'agrada molt, ara té l'haig de dedicar: Vergonya, cavallers! Vergonya!
Espectador Fa 5 mesos
El tsunami s'ha d'emportar per davant tots els polìtics catalans actuals .Sobretot ERC .