L'independentisme reacciona

"Tsunami Democràtic neix demanant la participació des de baix, el compromís dels col·lectius i dels ciutadans. Un espai fèrtil"

La irrupció de Tsunami Democràtic és una bona notícia per diverses raons. D'entrada, perquè recupera la dinàmica unitària i marca, com a mínim, una estratègia compartida de reacció ciutadana i contrapropaganda de la maquinària intoxicadora de l'Estat. La iniciativa, a més, ha estat dissenyada i acordada des de la més absoluta discreció, sense interferències. Un fet que indica la seriositat de Tsunami Democràtic i, sobretot, la determinació del conjunt de les organitzacions independentistes per treballar lluny de les filtracions i del sabotatge de les clavegueres de l'Estat. En aquest sentit, la configuració d'aquest nou instrument ha estat un èxit.

Encara no es coneix exactament quina serà l'estratègia concreta de Tsunami Democràtic, però es basa -fundacionalment- en la "desobediència civil", un camp que vincula aquesta iniciativa amb la gènesi de l'1-O, la gran victòria de l'independentisme sobre l'Estat. I exclou qualsevol partidisme o projecció personal, causa essencial de la divisió actual d'aquest camp polític en sigles enfrontades i en permanent concurrència electoral. És a dir, una solució lògica contra la dispersió i la paràlisi estratègica.

 

I un últim actiu: Tsunami Democràtic neix demanant la participació des de baix, el compromís dels col·lectius i dels ciutadans. Un espai fèrtil. L'independentisme busca recuperar la iniciativa i això, en si mateix, ja és un canvi de tendència. En positiu i a curt termini. Bona notícia, dèiem.

 

Comentaris