L'independentisme, l'última inquietud

"Són les elits extractives les que, en vint-i-quatre hores, van optar per obrir la porta del règim a Ada Colau"

S'ha batejat de moltes maneres (els poderosos, l'establishment, el règim del 78, l'Ibex-35, la casta...) però, amb els matisos que es vulgui, tots aquests apel·latius venen a descriure el mateix: Un sistema polticofinancer, amb seu a Madrid, amb molt poc control democràtic i gran capacitat de control sobre la societat. Una variant local d'allò que Robinson i Acemoglu van descriure com "elits extractives", que deuen les seves plusvàlues no pas a la innovació sinó, ben al contrari, a la capacitat de controlar i manipular al seu favor unes institucions polítiques tan bloquejades i impermeables com sigui possible.

Són aquestes elits extractives les que, en vint-i-quatre hores, van optar per obrir la porta del règim a Ada Colau. Ella, com Pablo Iglesias, són l'última ona expansiva -ja convenientment esmorteïda- de l'explosió social del 15-M de 2011. Un espai polític que ha acabat satel·litzat pel PSOE i que, després de les últimes eleccions, ha passat a ser poc més que un complement opcional a les majories de l'esquerra integrada i benpensant.

 

L'operació ni tan sols és nova. El PCE i el PSUC van abandonar les aspiracions republicanes per la mateixa via, fent-se acceptables per les elits a través de la professionalització dins de les majories d'esquerres del municipalisme espanyol i català. En fi, que res. Quatre anys més d'alcaldessa i una preocupació menys. Ja només inquieta l'independentisme.

 

Comentaris (10)
Republicà Fa 8 mesos
Kolau el teu 155 no hi ha rentat d'imatge possible. Kolau ets una farsant i una venuda
Dése una vuelta por estas tierras y comprenderá Fa 8 mesos
.. Y la guardia pretoriana, con Carlitos al frente, tambien están en el negocia: son "la bien pagá", que sudan a chorreones cuando ven que tambalea el chollo
Català a Mallorca Fa 8 mesos
Ostres mira el/la federalista.....vossltres si que teniu temps x vendre el federalisme.....que no el vol ni el tato!!¡! Em pots dir quan una presa de possessió d, alcaldia de Barcelona havia congregat tanta gent xiulant a la futura alcaldessa a la plaça Sant Jaume??... Una mica més i comencem a sentir el Via Fora de la població x acompanyar-la més enllà del camp del Barça....li veig un futur negret a aquesta alcaldessa, igual que al federalisme a Espanya......salut!!!
federalista Fa 8 mesos
I continuarem inquietant, fins assolir la llibertat, diu per ahi un paio, be i jo dic fumando espero al hombre que yo quiero, inquieteu inquieteu, teniu tota l'eternitat per inquietar l'univers no desapareixera finas al menys uns 100000 mil millions d'anys mireu si podeu inquietar temps jajajajajajajaajaj.
Joan Fa 8 mesos
Escolta federalista de merda riu que aviat se't glaçarà el somriure, tu contiua sent espanyol, al cap i a la fi és el pitjort que et podem dir, espanyol.
expat Fa 8 mesos
els qie dieu que puigdemont va guanyar les autonomiques, fent despres president a Torra, quan la guanyadora va ser Arrimadas, no sé de que os queixeu.
Josep Sierra Roca Fa 8 mesos
I continuarem inquietant, i tant que sí... fins a assolir la llibertat!!
Guillotina Fa 8 mesos
"Poco control democrático y gran capacidad de control sobre la sociedad": Excelente definición de la monarquía española!
TSSO Fa 8 mesos
Sr. Cot, si us plau no amagueu les vergonyes d'ERC. El fracàs de l'ajuntament de Barcelona només té un culpable i és ERC. Si s'hagués anat amb una llista unitària, les elits s'haurien hagut de menjar els mocs. A més a més, el Maragall va donar el peix per venut la nit electoral i ha negociat amb el cul i per això la Colau se n'ha aprofitat.
Truc Fa 8 mesos
Colau va demanar permís als seus per pactar alcaldia però va treure importància al comprador : un truco del tocomocho , li han fet. L"han convertida en una franquícia de "Mango" a la pl. St Jaume
Ebrenc Fa 8 mesos
Voleu deixar de pendre el pel en la llista unitaria? Unitaria seria en la CUP i axò no passarà mai.
Sapastre Fa 8 mesos
Molt bé. Colau és alcaldessa. I ara què? Què podrà votar (i aprobar) amb PSC i C's? Això farà un pet com un aglà d'aquí a poc temps...
Marc Fa 8 mesos
Frau Colau i els potemites/comunites han cavat la seva tomba política.