L'independentisme ho guanya tot

"ERC ha superat els tres mil regidors a tot el país, esdevenint la primera força municipal"

L'independentisme ha fet la major part dels deures. I, com sempre, amb tot en contra. ERC ha obtingut una victòria justíssima, però incontestable. L'aposta per Ernest Maragall ha resultat guanyadora i Barcelona torna a ser el Cap i Casal d'una nació orgullosa del seu passat i determinada a construir el seu futur. Maragall serà el nou alcalde republicà, el lligam històric amb aquells alcaldes van fer de Barcelona una capital avançada i democràtica durant els anys de la Segona República. Més enllà d'això, ERC ha superat els tres mil regidors a tot el país, esdevenint la primera força municipal. No es pot demanar més a un partit contínuament assetjat per la repressió de l'Estat.

 

Junts per Catalunya ha fet, també, un resultat extraordinari. Carles Puigdemont ha superat el milió de vots i l'independentisme, per primera vegada, frega la majoria dels vots, amb un 49'75% del suport. JxCat s'ha acostat als tres milers de regidors i ha superat el mig milió de vots, completant, amb ERC, la CUP, Primàries i moltes llistes independents, una majoria molt homogènia al llarg de la major part del territori català. Des del punt de vista de l'independentisme -sobretot als espais més urbans- l'únic fracàs ha estat el de la CUP i Primàries que, tot i obtenir resultats apreciables, s'han quedat fora del plenari de Barcelona i altres ciutats grans. 

 

 

Incontestable, també, ha estat el bon resultat del PSC, que recupera posicions a molts municipis, entre ells el de Barcelona. Dependrà dels socialistes catalans l'orientació futura de la seva estratègia, que no podrà recuperar la centralitat fins que es distanciï, del tot i per sempre, del que va significar aquell 155 amb què es van autoexcloure del catalanisme polític.

 

Comentaris (14)
Ona Fa 8 mesos
Sr. Cot, els vots blancs i els nuls no compten, de manera que s’ha superat el 50% de vots independentistes. Home, si us plau!
LLARENA dPENA Fa 8 mesos
Aquest resultat deixa molt que desitjar atés que EAC (Esquerra Autonomista, antiga ERC) amb tal de manar, ja s'està oblidant de la república. Recorrdeu en Junqueres: Cap linia vermella, i el de les 30 monedes, ara ens diu hiperventilats com si s'hagués comprat un banus. En Maragall, la opció indepe (?), no podrà exercir republicana ( i,possiblement, tampoc ho vulgui) hi haurà de negociar amb la Colau i els sociates. Total, una ME.
Joan de canyamars Fa 8 mesos
Lanmala notícies és la pujada del PSOE a Catalunya que aplega el vot unionista de Cdanos. Espero equivocar-me però això no m'agrada gens, és fàcil que el PSOE de Catalunya és radicalitzi més i no faci de ròtula ans tot el contrari
No mareéis más la perdiz Fa 8 mesos
No hay un Partit Socialista de Catalunya (PSC). Solo existe el PSOE en Cataluña. Y el PSOE es un partido nacionalista español, monárquico y de derechas. Una de las patas que sostienen el régimen borbónico del 78. No hay más.
Joder secesionistas Fa 8 mesos
Como os gusta lameros el ciruelo.
BLIXXTER Fa 8 mesos
comerse el ciruelo es sano y divertido, comerlos tambien!
Garate Fa 8 mesos
Al independentismo le falta ganar... ¡la independencia! Que es lo realmente importante. ¡Ánimo!
Com dèiem ahir... Fa 8 mesos
Votar en Graupera era llençar el vot a la paperera.
anonima Fa 8 mesos
Graupera no et presentis més, has fet baixar el nombre de regidors independentistes a Barcelona!!
que no es Fa 8 mesos
presente la cup, total
bota Fa 8 mesos
Psc/Ppsoe son de dretes i no poden formar part dels pactes d'esquerres.
JordiP Fa 8 mesos
El PSC, la dreta catalana i el sector comunistoïde empenyen tant com poden CiU i la seva herència. Mai no han acceptat la clara i dilatada majoria del centre dreta liberal català que ha representat Pujol i el seu "pal de paller", ni amb el solapat i ambiciós ajut de l'ERC d'aquests darrers tres o quatre anys. Doncs malgrat la intensa i continua tasca de posar pals a la roda i segar l'herba sota els peus de la convergència no aconsegueixen rematar-la i menys ocupar aquest espai. És d'espera
Perquè no es diuen les coses pel seu nom? Fa 8 mesos
M'agradaria que els diaris fóssiu una mica seriosos i diguèssiu les coses pel seu nom. El partit polític es diu PSOE, no existeix cap psc.
el teu Fa 8 mesos
Pues nada, ahora Carlas y Uriol a recoger el acta de eurodiputado a Madrid ;)
Victor Fa 8 mesos
Ho faran i no els hi podreu impedir. Us quedareu amb un pam de nas.
Espectador Fa 8 mesos
El PSC no es distanciará mai del 155 i Madrid , son el mateix .
NURIA Fa 8 mesos
QUE BIEN VIVE ESTE TIO DE ESTE CUENTO . AFLOJALE A LOS DULCES .