L’IBEX-35 també ha perdut

“L’operació Ciutadans havia de garantir un Estat pur que no hagués de ser suportat per la crossa del nacionalisme basc i català”

La principal lectura que s’ha fet de la investidura fallida de Pedro Sánchez és que es confirma la tendència suïcida i caïnita de l’esquerra espanyola. Una esquerra que, com la dreta, només està interessada en el sosteniment del règim del 78 i la gestió del poder del BOE. El fet de no tenir ideologia –el socialisme és pura retòrica a Espanya, com el pseudo-comunisme de Podemos-, els permet barallar-se en públic per quotes de poder i ministeris i alhora fer creure a alguns que la pugna és per imposar el seu relat ideològic. Però ni revoltes socialistes ni segones transicions.

Ara bé, més enllà de la derrota de l’esquerra com a alternativa de govern a Espanya, aquests dies s’ha constatat un altra derrota, la de l’IBEX-35 i la seva ‘operació Ciutadans’ per aconseguir un Estat pur que no hagués de ser suportat per la crossa del nacionalisme basc i català. Ciutadans havia de ser el nou partit que apuntalés una majoria del PP o del PSOE indistintament, un PNB o una antiga CiU capaç de permetre l’alternança en el poder dels dos grans en nom del mite del ‘consenso’ espanyol que ha sostingut el règim del 78 fins a avui. Però tot i l’ascens electoral del partit taronja, l’aritmètica diabòlica ha fet que Pedro Sánchez depengui de part de l’independentisme per ocupar la Moncloa.

 

D’aquí que Sánchez implorés l’abstenció del PP i de Cs per evitar ser investit amb el suport d’ERC, adduint la necessitat de mantenir en nom de la unitat la cultura del govern monocolor tan arrelada a Espanya des de la Transició. Al capdavall, CS, PP i el PSOE tenen per objectiu evitar la diversitat d’opinions polítiques i blindar al màxim el bé comú de la unitat de la pàtria per sobre de qualsevol consideració de tipus ideològic. Però l'IBEX ha fracassat. 

 

Comentaris (8)
Aljubarota Fa 5 mesos
ciudadANOS
Laie Fa 5 mesos
Sin problema. De aquí a septiembre el IBEX se repone y vuelve a gobernar España.
un cainita Fa 5 mesos
El frenazo del process es gracias a la inestimable ayuda de: Junqueras, Tarda, Rufian, Torrent , una verdadera banda de poltroneros, eso si, con con los pantalones por los tobillos, haciendo equilibrios para no hacer mas el ridículo.
el mussol emprenyat Fa 5 mesos
l'esquerra espanyola es cainita, d'acord, però i els independentistas catalans que són?? per cert, titllar d'esquerres al PSOE, és una mica aventurat
Lisa Fa 5 mesos
És que cada vegada la gent es menys tonta, bé, hi ha excepcions, a tall d'exemple un que aquí dalt parla del president Puigdemont, dient-li el pastelero..ja es veu el nivell.. i els catalans estem farts dels del ibex i la seva claca de polítics de pandereta o castanyoles...
Arnau - Ja cansa aquesta amb les seves rucades i obsessions malaltisses. Fa 5 mesos
Tots sabem que el PNB, el principal exponent electoral del nacionalisme basc, és un enemic aferrissat de l'IBEX-35. (Ara vindria l'emoticono de riallades). Segons aquesta activista integrista indepe, que s'autoanomena "periodista" ni PSOE ni Podemos, ni PP ni C's tenen ideologia. El "president legítim" també conegut com el pastisser boig, sí que en té. I els filoetarres de les CUP també. ERC son uns botiflers i l'actuació de la justícia en defensa de la legalitat, repressió. Periodisme
Lo único que ha fracasado es el fraudulento proceso. Fa 5 mesos
Sigues necesitando ir urgentemente a una clínica para rehabilitarte de tu apesebrado adoctrinamiento.
Marc Fa 5 mesos
Ha fracassat però encara seguim sota el seu jou. Cal que esn en deslliurem d'una vegada d'un estat tant tòxic i perniciós per nosaltres, els catalans.