L'hostessa ufana i superba

"Hi ha denúncies fonamentades -que Vueling no desmenteix- en què diversos membres de la tripulació de cabina han menystingut passatgers catalanoparlants"

Vueling és una companyia, amb seu al Prat de Llobregat, que ofereix una gran quantitat de connexions amb sortida o arribada a territoris de parla catalana. És més, en moltes ocasions tant l'aeroport d'inici com el de destí són dins de l'àrea lingüística del català, com és el cas dels -nombrosíssims- trajectes entre Barcelona i les Illes Balears. Una companyia aèria de les dimensions de Vueling gestiona les necessitats de milions de passatgers, amb competències lingüístiques molt diverses, o sigui que és imprescindible que el seu personal sigui capaç d'atendre bé com a mínim en els idiomes més freqüents que es trobaran entre el passatge.

 

Però no. Hi ha denúncies fonamentades -que Vueling no desmenteix- en què diversos membres de la tripulació de cabina han menystingut passatgers catalanoparlants només pel fet d'utilitzar la seva llengua dins d'un dels avions d'aquesta companyia. El darrer cas és el d'Espe Valls i el seu fill de cinc anys en un Barcelona-Porto, però hi ha hagut denúncies anteriors. Un fet que dona a entendre que Vueling té per política general desinteressar-se dels incidents que provoca la catalanofòbia d'alguns dels seus professionals.

 

 

És ben fàcil que la companyia s'informi del comportament de tripulació de cabina del vol VY8478. I encara ho seria més posar-se en contacte amb la passatgera afectada. Però més enllà de l'incident, dels incidents, és imprescindible que revisin les competències i l'actitud del seu personal. El client sempre té la raó, encara que sigui català.

 

Comentaris (10)
Remigio || Fa 8 mesos
La pobresa neuronal dels nyols ja es manifesta prou quan només saben parlar 1 sol idioma. Pobres bèsties
el teu Fa 8 mesos
M'encanta que vin guin a insultar-nos trolls espanyols als comentaris. Només fan que alimentar l'independentisme. Bien hecho amigos fachas espanoles!!!!!!!!!!!!!
No hi ha res a fer Fa 8 mesos
Espanya és catalanòfoba en totes les seves instàncies i des de fa segles, això només pararà quan hagin acabat amb el nostre idioma.
JordiP Fa 8 mesos
O nosaltres hàgim aconseguit escampar la boira. Que ens ho posen molt difícil, per cert. Però a aquest pas acabarà sent aviat.
Spanair RIP Fa 8 mesos
Cal recordar sempre que la low cost Vueling neix robant la gran feina feta per Spanair - que pretenia crear el hub a El Prat - i la destrossà el Borbó amb l'AVE a Mecca, que tampoc funciona. Però la comissió corresponent ben cobrada per l'amant... Quina brutícia reial més impune, quin fàstic ñ...
Pol Fa 8 mesos
Jo des de l'incident de les dues passatgeres que en un vol de Vueling les varen fer sortir del avió, perquè la mala bèstia de la hostessa deia que els havia faltat al respecte per parlar en català, no he tornat a pujar en un vol de Vueling, per feina viatjo molt en avió, però quan demano els bitllets a l'agència, sempre els dic que em busquin un vol, per tal dia a tal lloc que no sigui amb aquesta companyia. Es pot viure prescindint de moltes coses indesitjables!
Lisa Fa 8 mesos
Tenim el dret a que com a mínim ens entenguin, quan estem en un vol entre països de la mateixa parla, aquí dalt n'hi han un parell que no ho entenen perquè vés a saber d'on són, però no parlen d'aquell que sortia en un programa de futbol molt conegut i es queixava que a no sé quin país de Europa, no els hi havien parlat en castellà, que els parlavan amb anglès! deia escandalitzat...i és que els imperialistes ténen això que es creuen el malic del món
Miquel Fa 8 mesos
És molt fàcil, "BOICOT" a Vueling.
Tela Fa 8 mesos
S'ha obert la veda, contra catalans, contra homosexuals, contra els d'esquerres de veritat. El tret de sortida el donà el Bombó al seu discurs. Primer pringarem naltris, dedprés els qui callen o se n'aprofiten. Venen temps foscos de veritat.
Se trata de una manifestación de libertad de expresión que debe encuadrarse en su contexto Fa 8 mesos
Exactamente igual que cuando Torra llamó ""Bestia con forma humana que destila odio"" a un individuo abominable que que pretendía que la azafata le hablara en castellano, nada menos. Además de "carroñero, víbora, hiena."y otras lindezas . Todo ello publicado y quiza incluso pagado por el distinguido digital que usted dirige, Sr. Cot . Así el El Mon, siempre presto a defender la tolerancia, el respeto, la convivencia. y los buenos modales.
JordiP Fa 8 mesos
Me parece que hablas por boca de ganso, gañán. Lee primero el texto que citas y luego piensa si vale la pena demostrar que no tienes ni idea. Y pido perdón a los gañanes: no se lo merecen.
el teu Fa 8 mesos
Indepres tratando de imponer el català como lengua mundial ... vais listos. ¿En serio Salvador esto es lo mejor que puedes escribir? Nada, a denunciar a los locales e instituciones que no dispongan de los 2 idiomas ;)