L’esquerra que lloa Franco

“Que l’independentisme tregui les seves pròpies conclusions de quina mena d’esquerra malda per avalar a Madrid”

El PSOE suplica a la dreta extrema, que de moment només llueix aliances amb l’extrema dreta, una abstenció que li permeti no dependre d’una part de l’independentisme ni haver de cedir cadires del consell de ministres a l’esquerra. Una abstenció perquè sí, perquè ha guanyat les eleccions i punt, com si Espanya no fos un sistema parlamentari. Perquè sí, en nom del famós “consenso”, i perquè sí, en nom de l’alternança interessada del poder entre les diverses potes del règim del 78.

I mentre Podemos implora al PSOE que li cedeixi alguns despatxos de la Moncloa en nom de l’Espanya progressista, i ERC fa mans i mànigues -JxCAT comença a matisar el ‘no’- perquè Pedro Sánchez accepti el seu suport, el socialisme espanyol va picant l’ullet a través del BOE als nostàlgics del franquisme, alguns dels quals parapetats en dos partits amb qui vol negociar. Fa uns dies, el govern en funcions publicava una ordre en què es reconeixia “el título de Duque de Franco, con Grandeza de España, a favor de doña María del Carmen Martínez-Bordiú Franco”. Signada per Felip VI, fill del rei que va crear el títol en gratitut al dictador que el va nomenar cap d’Estat, i per la ministra de Justícia de l’esquerra hegemònica. Amb el decret, Pedro Sánchez conclou els tràmits iniciats pel PP el maig del 2018, dies abans de ser desallotjat de la Moncloa. 

 

El PSOE no només avala aquest títol vergonyós que honora el nom d’una persona responsable de l’assassinat de milers de civils, sinó que no ha mogut un dit per il·legalitzar les fundacions feixistes que reben diners de l’Estat per lloar Franco o Primo de Rivera. Tot plegat, en plena negociació per ser investit i demanant la col·laboració de PP i Cs per desfer-se dels catalans. Que l’independentisme tregui les seves pròpies conclusions de quina mena d’esquerra malda per avalar a Madrid.

 

Comentaris (14)
Atrapats en el feixisme Fa 3 mesos
El drama és que a Espanya el partit que millor representa ideològicament als espanyols es el PP, el psoe és el seu sector progre i a la seva dreta té sectors crítics, c',s i vox. I els catalans hem de lidiar amb això i la indiferència europea. David contra Goliat.
Boris Fa 3 mesos
Al règim li ha anat de perles el procés. Ha pogut consolidar el neofranquisme via exaltació de la unitat. No oblidem que Franco va fer de la unitat el primer i més gran lema de la dictadura, però darrera de la unitat ve tot lo altre i així Espanya continua admirant el Valle de los Caidos i Sanchez bla bla però no fa res més que parlar.
MAXWELL Fa 3 mesos
EPSTEIN SE SUICIDA
Drac Fa 3 mesos
Imaginem... A Alemania donen un titol honorífico a Hitler, subvencions a fundaciones hitler, goebels, goering... que pensaremos? I que a Italia, el.mateix, subvemcions I reconeixements a fundacion mussolini,.etc, I a Rusia, fundación stalin ... etc.... Es a dir, honrar a persones que han generat, pel cap baix, la mort de 20 millones de.persones a Europa.
Andreuza Fa 3 mesos
El Psoe, partit que no es d'esquerres ni socialista, es l'engany ideològic mes gran que un pugui imaginar. De cor falangista,es un partit constitucionalista, La constitució espanyola no admet el socialisme de cap manera, es una llei per fer prevaler el liberalisme mes o menys radical. Per tant socialista el Psoe ho es tant com la Caixa o el Sabadell. Per cert destí de molts dirigents de aquest partit. Es el que hi ha.
Isma Fa 3 mesos
Com gairebé sempre, aquesta hiperventilada batasunera, tergiversa, manipula, intoxica i directament menteix. Confon (?) un acte administratiu sense marge per a la discrecionalitat política, otorgant-li un caràcter que no té i que es veu per enlloc. De fet el PSOE vol impulsar una llei per suprimir tots els titols nobiliaris atorgats per Franco. Bé, si la realitat no m'agrada, me la invento. Oi, Aguilera?
Curiós Fa 3 mesos
L'essència d'espana és franquista i dictatorial i no deixarà que ningú la canvii. El psoe fa un farol amb aquesta llei per esverar els franquistes i així ells contrastar com a "democrates", que per altra banda genuflexen davant l'hereu del dictador.
Isma, resposta també pel Sierra Fa 3 mesos
Fills i nets d'alcaldes i regidors franquistes donant lliçons de democràcia. La inmensa majoria d'alcaldes i regidors franquistes dels vuit cents i pico municipis de Catalunya, catalans de socarrel, es van passar en bloc a CDC i UDC. Els seus hereus ara donen lliçons de democràcia i antifranquisme. Esteu malalts.
Josep Sierra Roca Fa 3 mesos
Fa molt temps que vaig concloure que, pel que fa a les cúpules, son tant franquistes al PSOE com al PP i, ara, a C's i VOX.
Sixtus Fa 3 mesos
Àngels O dimonis. Franco dimoni i Companys Angel. Aixi ens moldeja la ideologia. Gràcies, Gemma.
Homer Fa 3 mesos
No nos queremos enterar, vivimos en un país franquista, dónde la izquierda asume los postulados fascistas con tal de apuntalar una dictadura
Avia Fa 3 mesos
MAI es pot avalar aquest partit socialista. Ha dit per activa i per pasiva i a la cara en el congrso español que no ens vol.
Los bollos que te vas a comer, como tengamos 80 años mas de franquismo monarquico y parlamentario Fa 3 mesos
A zampar.
Marc Fa 3 mesos
Ecspanya és un cúmul de franquisme borbònic i cleptomania, l'única solució és sortir-ne tant aviat com ens siga possible.
t´has Fa 3 mesos
olvidat de dir que encara no ha tret a Franco del Valle de los Caidos. Sanchez es un trilero, investim a Abascal.
Fat Boy Fa 3 mesos
Los muertos al hoyo y los vivos al bollo.