La joventut catalana, un exemple

"Els joves catalans no necessiten la tutela de cap família distingida, per més palaus que ocupi"

Diuen que més de cinc mil empreses han marxat fora de Catalunya a causa del procés, amb un impuls notable a càrrec de les pressions telefòniques de Felip de Borbó. Cap d'elles és la Fundació Princesa de Girona, un artefacte pensat, ara fa deu anys, per mirar de fer forat en la societat gironina, una zona difícil per a la monarquia espanyola. Una dècada més tard, aquesta entitat -fugida de Girona- ha volgut imposar la seva presència a Barcelona, amb un desplegament policial enorme i amb una gala socialment encapsulada, sense presència institucional catalana i envoltada, a fora, per milers de persones que, aquestes sí, amb la seva protesta representaven l'opinió majoritària de la societat catalana.

 

La Fundació Princesa de Girona s'autoatribueix una feina de suport a la joventut i a la seva promoció. No cal. Els joves catalans estan perfectament compromesos amb la seva societat, la defensen i lluiten per fer-la més justa, més democràtica i més emancipada d'institucions com la monarquia borbònica. Els joves catalans no necessiten la tutela de cap família distingida, per més palaus que ocupi. Efectivament, com diu Felip de Borbó, a Catalunya sobra "la violència, la intolerància i el menyspreu als drets dels altres", justament les tres actituds que caracteritzen el monarca espanyol, com va quedar clar aquell 3 d'octubre.

 

 

De fet, ni tan sols els calia mirar enfora del Palau de Congressos. L'únic premiat català, el jove matemàtic Xavier Ros-Oton, va lluir cívicament el llaç groc davant dels jerarques vinguts de Madrid. Efectivament, un exemple.

 

Comentaris (7)
el teu Fa 3 mesos
Indepres de quita y pon, como el lacito amarillo del premiado, eso sí, la pela es la pela y no rechazo ni el premio ni la cuantía ;)
Sisco Fa 3 mesos
Gracies jovent endavant, si fos jove jo també hi seria, la llibertat mai es demana sempre s´agafa.
Uffff Fa 3 mesos
Quins joves, els perroflautes acampats a la diagonal , tots fills de papa, ben servits de maria i condons, amb el lema JO NO TREBALLO PER Q ES DE CAPITALISTES, o els seus cosins i germans q van cremar barcelona i van intentar asesiinar el maxim nombre de policies fa 2 setmanes enrrere, quin jives senyor cot...
Lluisa Fa 3 mesos
Si ja he vist als joves de cat...tenen la responsabilitat de cremar insultar escupir trencar mobiliari urbà i de res més...estudiar aprofitar el temps i tenir una cultura no es cosa d ells...lo h vist últimament...son uns pobres nois sense cultura u opinió propia...aborregats
Joan Fa 3 mesos
Tu vius i expreses el teu autoengany amb una normalitat que fereix la dignitat del nostre jovent.
Fundació Princesa de Girona Fa 3 mesos
Al lliurament de premis faltava Torra ja que el vicepresident honorari de la Fundació és el president de la Generalitat de Catalunya. El títol de príncep de Girona (no la Fundació) prové de la Corona d'Aragó d'un diploma datat el 21 de gener de 1351.
Rocaguinarda Fa 3 mesos
I davant del bon exemple dels joves catalans, podíem veure també el resultat del mal exemple dels partits: les úniques personalitats que van sotmetre's a l'autoanomenat rei d'Espanya van ser Jaume Collboni, tinent d'alcalde per la gràcia d'Ada Colau i Manuel Valls; José Montilla, ex-president de la Generalitat per la gràcia d'ERC; i Núria Marín, presidenta de la diputació de Barcelona per la gràcia de JxCat.
Disculpe al Borbón malvado Fa 3 mesos
Seguro que preferiría reír continuamente las gracias a los indepes. El problema es que son demasiado graciosos y correría riesgo de dislocarse la mandíbula.