Ja ni l''apoyaré'

"El xoc polític i institucional entre Catalunya i l'Estat només ocupa un dels 370 punts de què consta el programa electoral socialista"

Comencen a perfilar-se unes eleccions que quedarien convocades a finals de mes, just el moment en què el PSOE ha arribat, finalment, a la proposta zero per a Catalunya. Les poques ratlles que dedica el partit de Pedro Sánchez al conflicte són quatre frases retòriques pensades per a no dir res, del tipus "avançar cap a un model d'estat integrador, en què la diversitat, la igualtat i la solidaritat siguin valors compatibles...". És a dir que el líder del PSOE ha decidit apartar la qüestió catalana d'una possible repetició electoral -o fins i tot d'un hipotètic pacte de govern amb el suport de Podemos-, utilitzant la catalanofòbia general de la societat espanyola per evitar-se haver d'afrontar alguna mena de negociació amb els partits catalans.

En qualsevol cas, el referèndum que desencallaria la situació queda descartat explícitament perquè, segons els socialistes espanyols, "divideix la societat catalana", quan és el fet de negar-lo el que genera un problema polític de dimensions internacionals. Tot plegat, una fugida d'estudi que queda reflectida, clarament, en el fet que el xoc polític i institucional entre Catalunya i l'Estat només ocupa un dels 370 punts de què consta el programa electoral socialista, concretament el que porta el número 350, al final de tot.

 

Pedro Sánchez és el revers de l'"apoyaré" de Zapatero. No és, només, que no ofereixi res, és que ni tan sols reconeix que existeixi un problema. I, a sobre, tot plegat queda justificat pels udols furiosos de la dreta visigòtica. En fi, que no és estrany que Sánchez sempre pensi que ho té tot pagat.

 

 

Comentaris (7)
Ramon Fa 5 mesos
"Igualico, igualico, quel defunto del Tripartito". ERC frisant per llepar-li el cul als sociates, i aquests no podent-s'ho permetre pel desgast polític que els significaria allà. No aquí, no. Aquí rai. Allà, allà.
Consol Fa 5 mesos
Aquesta gent del 155 no tenen ni idea de Catalunya . Ells poden dir el q volguin ens poden enviar tota la policia nomes falta q portin l'armada invencible per fer-nos desapareixe Nosaltres anirem a la nostra Es q nomes ens quexen de les minories quan son ells?????? Endavant REPUBLICA CATALANA LLIURE I INDEPENDENT.
No importa Fa 5 mesos
Ya nos ha explicado el MHP Torra que con una condena culminaremos la independencia y tal. No sea aguafiestas, caballero.
jo Fa 5 mesos
algún dia et menjaràss aquestes paraules
Ramon Fa 5 mesos
Compten amb els colons... i també compten amb ERC, és clar. Tot i que el suport d'ERC allà els fa molt de mal perquè Espanya no ens vol ni botiflers.
Ramon Fa 5 mesos
Ja no els cal comprar voluntats catalanes perquè compten amb ka colonització. Més que mai, som dos pobles. O ells, o nosaltres.
mala peça al teler Fa 5 mesos
ERC, en canvi, sí que "apoya" incondicionalment el 155 i l'anorreament als catalans del Pedro Sánchez. A on anirà a parar!. Es veu que a España, per a dialoga, primer la baula febla del diàleg hi ha d'anar amb les calces abaixades i de contrapartides, res. VERGONYA ERC!!!
Mossèn Junqueras, escolanets i ..... Rufianillu Fa 5 mesos
PPerro ...... Pérdonalos que no saben lo que dicen ..... estos catalanes ...