Ja ni l''apoyaré'

"El xoc polític i institucional entre Catalunya i l'Estat només ocupa un dels 370 punts de què consta el programa electoral socialista"

Comencen a perfilar-se unes eleccions que quedarien convocades a finals de mes, just el moment en què el PSOE ha arribat, finalment, a la proposta zero per a Catalunya. Les poques ratlles que dedica el partit de Pedro Sánchez al conflicte són quatre frases retòriques pensades per a no dir res, del tipus "avançar cap a un model d'estat integrador, en què la diversitat, la igualtat i la solidaritat siguin valors compatibles...". És a dir que el líder del PSOE ha decidit apartar la qüestió catalana d'una possible repetició electoral -o fins i tot d'un hipotètic pacte de govern amb el suport de Podemos-, utilitzant la catalanofòbia general de la societat espanyola per evitar-se haver d'afrontar alguna mena de negociació amb els partits catalans.

En qualsevol cas, el referèndum que desencallaria la situació queda descartat explícitament perquè, segons els socialistes espanyols, "divideix la societat catalana", quan és el fet de negar-lo el que genera un problema polític de dimensions internacionals. Tot plegat, una fugida d'estudi que queda reflectida, clarament, en el fet que el xoc polític i institucional entre Catalunya i l'Estat només ocupa un dels 370 punts de què consta el programa electoral socialista, concretament el que porta el número 350, al final de tot.

 

Pedro Sánchez és el revers de l'"apoyaré" de Zapatero. No és, només, que no ofereixi res, és que ni tan sols reconeix que existeixi un problema. I, a sobre, tot plegat queda justificat pels udols furiosos de la dreta visigòtica. En fi, que no és estrany que Sánchez sempre pensi que ho té tot pagat.

 

 

Comentaris