Inoperància unionista

"Total, que és l'unionisme qui està en descomposició. Tant és així que comencen a encendre's les alarmes a Madrid"

Fer política amb l'Estat al darrere ha de fer fins i tot mandra. En qualsevol joc o confrontació les regles han d'estar preestablertes per un tercer perquè si un dels jugadors tingués la potestat de decidir-les i anar-les modificant a voluntat, els altres disposarien de molt poques possibilitats per guanyar la partida. D'aquí que l'unionisme català s'hagi esforçat zero en ampliar el seu perímetre electoral i ni tan sols s'hagi molestat a presentar alguna proposta creïble per al seu electorat. Els partits soi-disants constitucionalistes s'han limitat a exigir màxima repressió a Madrid i a rebentar les institucions catalanes, amb una barreja de menyspreu, camorrisme i assetjament personal a les persones que simbolitzen l'autogovern de Catalunya.

Però és precisament a aquests partits a qui es presenten els pitjors auguris electorals, amb enquestes pèssimes. Per això tot sembla indicar que les fotografies en campanya d'Inés Arrimadas i Cayetana Álvarez de Toledo en les dues últimes cites electorals es refondran en una de sola, en un intent desesperat de conservar alguna quota significativa del que va ser la victòria de les llistes de Ciutadans a les eleccions del 21 de desembre de 2017. Això, mentre el PSC intenta allunyar-se de l'espanyolisme de bandereta i Manolo Escobar per obrir espai a alguna solució transversal que inclogui els comuns i ERC. Un batibull al qual cal afegir-hi Vox, que pot emportar-se bona part dels vots més exaltats.

 

Total, que és l'unionisme qui està en descomposició. Tant és així que comencen a encendre's les alarmes a Madrid per un possible triomf de l'independentisme amb un percentatge superior al cinquanta per cent. Potser els és igual perdre perquè tenen el recurs de la força, però el que és segur és que no tenen manera de guanyar.

 

Comentaris (11)
Desastre d,article, no té ni cap ni peus. Fa 16 dies
Encara tindrem al PSOE presidint la Generalitat de la mà de l'Iceta. Aquests són el més perillosos , els que fan servir la "C" de Catalunya per intentar dissimular que és el PSOE. Per altra banda, és obvi que ni ERC ni JuntsxCat practiquen un independentista real i només és un teatre pels mítings electorals. En Torrent s ha carregat ja 2 !!! PRESIDENTS de la Gene. I el Procés ha fracassat. Ens manca valentia i intel·ligencia i ens sobren colonitzadors (L'Hospitalet, Santako,...).
Maite Fa 16 dies
El veritable enemic de la prosperitat fraternitat i llibertat de Catalunya son COlau's que sota la llema de "progresitas de izquierdas" en realitat son col·laboradors del régimen del 78 fascista i això ho ha demostrat el pacte de madame colau amb burgesia neoliberal franquista de Valls/Vox/PP. Aquest cop ja sabeu si voteu a Colau's/Comun's voteu Valls/Vox/PP/PPsoe.
EDURNE Fa 16 dies
LIBERTAD IGUALDAD FRATERNIDAD
Narcís Fa 16 dies
Columna sense retop ! PD : si un estat fum el que vol i d'allò més de franc .. de què serveix cap democràcia, cap dret ni cap raó !
Josep Sierra Roca Fa 16 dies
A veure si, per fi, arriba tothom al segle XXI, que ja toca.
Jaume Fa 16 dies
Amb "soi-disant" n'hi ha prou, em sembla a mi.
Doctor Strangelove Fa 16 dies
El que fa mandra és llegirr-te a tu Cot. Sort que almenys hi ha algú que denuncia el veritable perill: les esquerres i en particular aquests partits comunistes pro Bolivarians, i òbviament les CUP.
Santo Job Fa 16 dies
Porteu 10 anys dient que ara si que si que cau España, que si és un pais de chichinabo, que si el mon ens mira, que si segur que tomba, tomba, tomba...i aqui estem. La Generalitat KO, el Parlament humiliat, l´ex MHP Puchi fugat, l´ex MHP Torra inhabilitat, els partits indepes a la gresca, els indepes insultant-se entre ells, Catalunya és España i España va fent sense gaires problemes. Encara no heu aprés res els srs periodistes a sou del poder? colla de somiatruites mentiders...
Arnau Fa 16 dies
L'Escoria Repúblicana fa temps que és sucursalista.
XEVI Fa 16 dies
CONVERGENCIA INMUNDA ULTRADERECHA
Arrimadas al pp, putitas viejas arruinadas Fa 16 dies
Que paguen lo que deben la banda de chorizos ciudadanos, pura banda de ladrones de España. Arrimadas a la carcel y que pague lo que debe, maldita estafadora
A menys que els partits independentistes segueixin entestats en humiliar els més de dos milions de catalans que van defensar les urnes Fa 16 dies
Repressaliats no són ni només els presos. Sembla que els partits, especialment ERC, han oblidat que hi va haver avis i àvies que van rebre empentes i insults, que gent jove ha perdut ulls, que molts han patit cops de porra amb la impotència de no poder ni defensar-se, que d'altres estan investigats o han rebut multes. Tot plegat per trobar-se uns representants que no han donat la cara, que rebaixen la nostra dignitat per salvar la seva cadira. Em temo que molts sentiran la temptació d'abste
MOSHE Fa 16 dies
LOS JUDIOS TUVIERON QUE TENER DELANTE UNA AMENAZA COLOSAL QUE PRETENDIA Y CASI CONSIGUE SU EXTERMINIO PARA UNIRSE LOS CATALANES DELANTE NO TIENEN NADA Y SON COMO LOS JUDIOS
Ramon Fa 17 dies
L'enemic real són les esquerres sucursalistes. Les altres Espanyes només són espantalls per fer-nos posar-li el cul a les esquerres sucursalistes.