Ingenuïtat independentista

"Colau ha mogut fitxa, ha passat la mà per la cara a ERC i els republicans encara s’ho miren sense actuar"

Un pacte d’Estat en tota regla. Pedro Sánchez al govern espanyol i Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona. Jugada mestra per part de Madrid. Quan semblava evident que Barcelona tindria per primera vegada en democràcia un alcalde d’ERC, els poders de l’Estat s’han activat per impedir-ho. Cap sorpresa perquè ja ens tenen acostumats a que la seva prioritat sempre sigui la mateixa: que els independentistes no manin i que les urnes, a Catalunya, no serveixin per res. En un frec a frec fins al final, els barcelonins van decidir que Ernest Maragall guanyés les eleccions el passat 26 de maig. Però això no importa a ningú. 

Colau ha mogut fitxa, ha passat la mà per la cara a ERC i els republicans encara s’ho miren sense actuar. De fet, d’això mateix s’ha queixat Elsa Artadi, exconsellera de la Presidència i actual regidora de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona. “Em sembla inaudit que Maragall hagi d’estar a l’expectativa de les decisions de Colau, que és la segona en els resultats electorals”, ha dit. El germà de Pasqual Maragall ha renunciat a portar la iniciativa, com va renunciar el seu partit a fer una llista unitària independentista. 

 

ERC està molt a prop de passar d’un gran èxit a un fracàs absolut. Si comuns i socialistes aconsegueixen impedir que la capital de Catalunya tingui un alcalde independentista ja hauran guanyat, tot i no fer-ho a les urnes. I si a això hi afegeixen l'ajuda de Manuel Valls, encara tothom més content. Madrid inclòs. Si tot això passa, Barcelona tornarà a estar governada per l’equidistància, i ERC -i amb ella l'independentisme- s'apuntarà un ridícul important. 

 

Comentaris