Ingenuïtat independentista

"Colau ha mogut fitxa, ha passat la mà per la cara a ERC i els republicans encara s’ho miren sense actuar"

Un pacte d’Estat en tota regla. Pedro Sánchez al govern espanyol i Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona. Jugada mestra per part de Madrid. Quan semblava evident que Barcelona tindria per primera vegada en democràcia un alcalde d’ERC, els poders de l’Estat s’han activat per impedir-ho. Cap sorpresa perquè ja ens tenen acostumats a que la seva prioritat sempre sigui la mateixa: que els independentistes no manin i que les urnes, a Catalunya, no serveixin per res. En un frec a frec fins al final, els barcelonins van decidir que Ernest Maragall guanyés les eleccions el passat 26 de maig. Però això no importa a ningú. 

Colau ha mogut fitxa, ha passat la mà per la cara a ERC i els republicans encara s’ho miren sense actuar. De fet, d’això mateix s’ha queixat Elsa Artadi, exconsellera de la Presidència i actual regidora de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona. “Em sembla inaudit que Maragall hagi d’estar a l’expectativa de les decisions de Colau, que és la segona en els resultats electorals”, ha dit. El germà de Pasqual Maragall ha renunciat a portar la iniciativa, com va renunciar el seu partit a fer una llista unitària independentista. 

 

ERC està molt a prop de passar d’un gran èxit a un fracàs absolut. Si comuns i socialistes aconsegueixen impedir que la capital de Catalunya tingui un alcalde independentista ja hauran guanyat, tot i no fer-ho a les urnes. I si a això hi afegeixen l'ajuda de Manuel Valls, encara tothom més content. Madrid inclòs. Si tot això passa, Barcelona tornarà a estar governada per l’equidistància, i ERC -i amb ella l'independentisme- s'apuntarà un ridícul important. 

 

Comentaris (27)
Gatvell Fa 5 mesos
El què no diu l'autora és què hauria d'haver fet Maragall per evitar la maniobra Colau. Com hagués portat la iniciativa?
Pragmàtica Fa 5 mesos
Si Colau es presenta sense pactes previs, Maragall l'hauria de votar si més no per impedir que se li enganxin el PSC i Valls. Si no la vota, ella pactarà amb els altres dos.
Ja ha pactat amb els altres dos. Fa 5 mesos
El que ha de fer ERC és boicotejar tota la legistura, si Colau no vol ERC, ERC no ha de donar suport a CAP iniciativa de Colau. Cal obligar a Colau a haver-ho de pactar tot amb PP o Ciutadans.
LLARENA dPENA Fa 5 mesos
Les ganes de manar la GENE han perdut EAC (Esquerra Autonomista, antiga ERC). La idea de frenar.ho tot per arrivar a acords amb en Sánchez amb tal de manar la GENE els ha fet perdre BCN. No han volgut anar units amb JxCAT ni amb cap altre, i molts, com jo,no els varem votar perquè no posaven linies vermelles (ni jxCAT) i per tant, van forçar-nos a votar en Graupera o la CUP. I així ha anat amb l'agravant que molts, no tornarem avotar-vos mai més per autonomistes. Continueu eixemplan la ba
Rosa Fa 5 mesos
ERC+JxCat+CUP+Primàries Bcn.... Voilà!
Gir Fa 5 mesos
Els polítics han comès errors greus al llarg del procés, els pitjors van arribar pel pèssim càlcul i la ingenuïtat que van mostrar l'octubre del 17. Puigdemont ha recomengur públicament haver pecat d'ingenu i haver-se equivocat. El reconeixement és bàsic per millorar. ERC no només no reconeix res sinó que cada cop calcula pitjor. Preferir pactar amb els comuns (antiindependencia) que amb Junts (independentistes), mostra o bé un gran desconeixement dels teòrics aliats (comuns) o que
Gir Fa 5 mesos
No entenc que encara es defensi a ERC. Presentar 4 llistes separades fa que es perdin els vots de cadascuna que no arriben per un regidor. Però pitjor és l'espectacle de veure la desunió i desqualificació que practiquen ERC i cup vers junts, en comptes de dedicar la campanya a explicar a la gent quin benefici aportaria la independència i presentar un projecte il.lusionant en comptes de retrets que no fan més que desanimar els votants. Per fi, en política tot és possible, si. Però dir un
La cúpula d’ER no es tot l’independentisme, no confongem Fa 5 mesos
Si la cúpula no es independentista, el votants si que ho son.
Anselm Fa 5 mesos
Darrerament trobo massa periodistes de trinxera.
Ingenuïtat Fa 5 mesos
Ningú es pot fer el sorprés perquè Podemos, que és un partit espanyol, actuï com el que és, i pacti amb Psoe i Ciudadanos, per fer fora Erc de l'Ajuntament. És bastant lògic.
david Fa 5 mesos
La ingenuïtat és la característica més destacada del moviment indepe català (l'ANC n'és un bon exemple). Segurament encara és un moviment massa fluix. És difícil saber si algun dia aconseguirà quelcom. I s'ha de tenir present que, per desgràcia, a Catalunya hi ha massa votants de Psoe, ciudadanos i podemos.
David Fa 5 mesos
Les eleccions no es guanyen ni es perden. Són una manera de representar la societat. No un concurs. En tot cas, es pot parlar de la ideologia que s'imposa o sobresurt, però no de guanyar.
Albert Fa 5 mesos
El mal es va fer el dia que es va crear Primaries. Venia un acadèmic que deia ser mes independentista que tots, la va liar sabent que mai sortiria, però gracies a ell la CUP es va quedar fora. I ara la clau de Barcelona la te Valls. Enhorabona.
All Fa 5 mesos
ERC és la nova CIU, ara que tenen un cert poder ha quedat més que demostrat. Per sort no tots hem estat enganyats i encara mantenim viva la dignitat de no ser partícips d'aquests xitxarel·los
Llevan muchos años con el cuento de la lechera Fa 5 mesos
Los ingenuos votantes se reúnen un dia si y el otro también para llorar en torno a los restos del cántaro, mientras la lechera de turno les explica que el lobo feroz español ha impedido montar una multinacional de productos lácteos. Enternecedor.
Agustí Fa 5 mesos
És el que es mereixen per babaus. Van traïr el que la majoria d´independentistes volien, la unió, i aqui tenen el resultat. Haurem d´esperar 4 anys més, però ja hi estem acostumats.
Miquel Fa 5 mesos
Jo vull cobrar el mateix que cobra Rufián.
Larsen Fa 5 mesos
"ERC -i amb ella l'independentisme- s'apuntarà un ridícul important". Som molts que lamentem la incomprensible deriva d'ERC -començada el novembre del 2014- però no ens ajuntis al seu ridícul. Jo no diria ridícul, sinó estupidesa política, quan els interesos i les fòbies de partit passen davant, no sols del país, sinó de la mínima lògica política. Ells diuen "antes roja que rota", nosaltres diem: abans enfonsats en la misèria que units.
Boris Fa 5 mesos
Si, ERC ha estat clara, eixemplar les bases volia dir pactes amb els comuns. I els catalans indepens han votat a ERC a les generals i a les municipals comptant amb això. Ara resulta que tot era una il.lusio o potser algo pitxor, un engany, Podemos, Colau i el PSC amb la ajuda de Valls no han tardat ni 24 h en deixar ERC en evidencia. Els pactes fum. I a les autonòmiques, quin altre invent ens presentarà ERC per què els votem?
Francesc Fa 5 mesos
Moltíssima gent va demanar una llista única. Massa pressa per repartir cadires i ara toca llepar-li el cul a la Colau. El país us queda molt gran.
El problema es només d’ERC. Ells s’han tret la careta perqué deixen fer a Madrid(Colau) i Colau per fi estar clar que es dels del 155. Fa 5 mesos
De fet es un win win per l’independentisme NO procesista, es a dir el de la veritat. El paper tot ho aguanta, la realitat no. El mateix va fer Trías quant va facilitar l’alcaldia a Colau enlloc de lluitar. Es el que vol l’upper diagonal, es el que vol Madrid.
image/svg+xml