Independència? Diputació!

"A la Diputació de Barcelona, amb mil milions de pressupost, tothom ha trucat a tothom"

Un consell útil. Que ningú no es cregui res del que diguin els polítics sobre les negociacions de la Diputació de Barcelona. Però és que ni una frase. D'entrada, perquè la baralla principal és entre dues formacions polítiques -ERC i JxCat- que se suposa (o això diuen els seus programes) que fa dècades combaten l'existència mateixa de les diputacions provincials. Una lluita que ha tingut poc èxit, sospitosament. I aquí els tenim, tirant-se els plats pel cap per tocar cuixa a la seu de Can Serra. La primera mentida està, per tant, incrustada als idearis dels partits.

Més enganyifes: Amb el PSC hi ha negociat tothom i a tot arreu on els socialistes tenen una posició estratègica, en alguns llocs han arribat a un acord i en d'altres no. Cal tenir en compte que a molts municipis JxCat i ERC són les dues alternatives de poder i té més sentit que se succeeixin que no pas que sumin. Un exemple: A Cassà de la Selva JxCat i ERC van empatar a vuit regidors amb pràcticament els mateixos vots. Més enllà, un únic regidor del PSC. Qui és el valent que no el truca? A la Diputació de Barcelona, amb mil milions de pressupost, tothom ha trucat a tothom.

 

El que passa ara només són els efectes de l'exposició pública de l'engany a l'elector. Menteix ERC quan ofereix la presidència de la Diputació a JxCat (perquè això depèn dels comuns) i menteix JxCat quan proposa desmuntar els governs de Sant Cugat o Figueres sabent que és una condició impossible. Tot són falòrnies de dos partits que competeixen pel mateix electorat i que ensumen unes eleccions que ells mateixos saben que s'avançaran. Independència? Diputació!

I una constatació. El PSC menteix igualment i també travessa la ratlla del 155. Però ni el partit, ni els electors, ni l'entorn intel·lectual ni els mitjans de comunicació pròxims no posaran cap pega a què els socialistes guanyin qualsevol quota de poder institucional que tinguin a l'abast amb qui sigui. Avantatges de tenir molta estratègia i zero ideologia.

 

Comentaris (23)
Ara m'agrades, Cot! Fa 7 mesos
Jo els polítics no me'ls crec en absolutament en res. Ni quan parlen de la Diputació ni quan parlen de res. Es trist, però la màxima del taxista "tot són iguals" és absolutament certa. No hi ha més semblant a un nacionalista català que un nacionalista espanyol. I viceversa. I tots dos iguals d'inútils.
joanr Fa 7 mesos
Ja està tot el peix venut. Tant ERC com JuntsxCat han traït els electors de forma barroera. ERC és més culpable que JuntsxCat, no cal fer el recompte dels fets, només en recordaré un: la negativa d'investir Puigdemont. ANC i Omnium ja tarden a organitzar protestes davant d'aquests malparits i ordir una candidatura ciutadana a presentar a les pròximes eleccions.
Toni2019 Fa 7 mesos
Un dels problemes -i no el més petit- és el concepte "guanyar" unes eleccions. A les eleccions votem els nostres representants. A partir d'aquí, les forces polítiques més votades s'haurien de trucar entre elles per establir acords que satisfacin les parts de la millor manera possible. "Guanyar" les eleccions efectivament predisposa a trucar els més petits per mirar de bastir un front contra els competidors directes. Malament rai. Així anem...
Ramon Fa 7 mesos
Les diPutacions no haurien d'existir. Les hauríem d'haver buidades de competències el mateix 1979 que fins i tot les esquerres sucursalistes estaven per la seva desaparició. Òbviament, cal organismes de coordinació supramunicipals. Però no provincials. La divisió provincial és Espanya. Que Espanya continua funcionant de fet en base provincial? Doncs la solució (provisional) ideal era haver passat a província única.
@ Fins els ous... Fa 7 mesos
Molt d'acord quant a ineptitud. La diferència és que uns són a la presó, inhabilitats o embargats.
RT Fa 7 mesos
Els nostres partits fan la guerra pel seu compte, es mouen únicament per satisfer els seus interessos. No están lluitant per la República, com ens van prometre. Anem a noves eleccions, fins que s'uneixin. A més ERC diu que no és indepe i vol eixamplar la base... forever. doncs amb mí que no hi comptin més. Votaré uns altres la propera vegada, que em duguin a Ítaca. Salut!
RT Fa 7 mesos
La dinámica natural dels partits és de competició, no de cooperació. Cal anar més enllà de les seves misèries habituals, amb estructures i gent nova per arribar a Ítaca. L'ex-imperi està agonitzant, i amb la nostra guerra de partits lo únic que fem és revifar-lo.
Quina bestiesa dir que el PSOE no té estratègia ! Fa 7 mesos
NO és veritat que el PSOE-psc tingui zero ideologia. Quina bestiesa!! És un partit espanyolista amb tot el que això suposa de negatiu per Catalunya.
Boris Fa 7 mesos
Tothom juga a desactivar l'independentisme. En primer lloc els partits espanyolistes tots sensa excepció ni matisos, i el seu aliat la UE. En segon lloc els partits autoproclamats independentistes que han renunciat a la independència fa temps. ERC en primer lloc i ara pdcat per reacció, la CUP principal culpable de la desfeta del proces, fa declaracions lncendiaries i després es queda al marge, així els hi va. Inclús els votants, ha comés l'error de votar ERC, que veu reforçada la estr
Ramon Fa 7 mesos
No ser unilateralista és no ser independentista perquè la independència només podrà ser unilateral. Una altra cosa és que la unilateralitat, és a dir, la independència toqui. Pot tocar o no. Però atès com són els espanyols només pot ser unilateral.
federalista Fa 7 mesos
jo no viñals el poble no vol lo que dius tu els unilateralistes degut a que ja ningu partit creu en aixo sou molts molts pocs potser un 5 o un 10 per cent pero aixo si molts purs, viñals endavant les haxes els 4 i el del tambor jajajajajaj
Ramon Fa 7 mesos
Més amunt n'hi ha un que es despenja amb el clàssic que "a partir d'ara votaré CUP". Doncs feliç que farà Espanya.
Ramon Fa 7 mesos
Apoteòsic, que s'armi la que s'ha armada per una vegada que el nacionalisme català s'hi torna. Pel que sembla, el nacionalisme català té l'obligació de ser sempre i sistemàticament l'ase dels cops. A mi em sembla molt bé l'hòstia a ERC. Total, l'alternativa era que qui governés amb l'enemic fossin ells perquè la Comuna Pudent hauria vetat el nacionalisme català. Té nassos, que després que ERC hagi torpedinat i sabotejat la unitat, i amb ella, el procés, després de dotzenes i dotze
ramon rt Fa 7 mesos
Si quan parlem de Ñ podem afirmar amb rotunditat "PODRIDURA.ES", quan parlem de CAT podem afirmar "POTULADA.CAT" Els polítics, d'aquí i d'allà, una colla de corruptes, vividors, indecents i embaucadors. Els d'allà, a més, plens d'odi i rancunia contra catalunys. Poden anar tots a la merda !!!!
Fins els ous d'Espanyistan i de Processistan Fa 7 mesos
Els partits fan vomitera. Cap diferència entre els vividors espanyols i els paràsits catalans.
Carles Viñals Casado Fa 7 mesos
Voldrà Déu deparar-nos "Alguna sublimitat que capgiri la nostra Història" ? (Miquel Martí i Pol). Jo ho voldría i acceptaría pagar-ne el preu. És evident que els nostres politics no ho volen. M'agradaría creure i, sobretot comprovar, que ho vol el poble... Quants de vosaltres ho creieu ?
Sergi Fa 7 mesos
Amb tota l´empastifada que he viscut com a observador del que va voler ser un procés cap a la independencia de Catalunya.,és que els més catalanisnes solen tenir un sentiment arrelat molt espanyol perque senten odi ,tristesa,(com si els haguèssin tret de casa seva)..Quan,de fet,haurien de ser feliços de marxar..
er primo der cuñaoo Fa 7 mesos
Les Diputacions no tenen cap funció , excepte la de crear un cementeri de poltrones , molt bé pagades, llavors ¿perquè fa dècades no s'han suprimit?.......¿els qui han sigut les butxaques agraïdes ?, periodistes a investigar, llista de noms i partits i sobretot els diners "perduts" durant aquests anys.
JCJ53 Fa 7 mesos
El que está clar es que el “divideix y venceràs” dels unionistes ha pogut mes que la cohesió i el país. Així, no JxCat, així no, ERC!! La propera vegada votaré CUP
Ramon Fa 7 mesos
Què el PSC no té ideologia? Hi discrepo.
ramon rt Fa 7 mesos
El PSC si que té ideologia............pur sentiment espaÑolista. Observeu on hi tenen més adeptes: a l'àrea metropolitana i poblacions del cinturó, on viuen la majoria d'immigrants inadaptats, que després de molts anys de viure a Cat, encara no saben on son (o si). Gentussa desagraïda !!!
image/svg+xml