Immoralitats de l’esquerra espanyola

“Espanya només s’aguanta unida per la força de la repressió policial i judicial, emparada per quatre dècades de post-franquisme embolcallat de Constitució”

“Són feixistes”. És la crossa de l’esquerra espanyola per eludir el debat real sobre l’assalt a les institucions de l’extrema dreta a l’Estat. És més, no només ha amagat irresponsablement el cap sota l’ala, sinó que ha utilitzat aquest ascens per culpabilitzar l’independentisme i empènyer-lo a donar suport incondicional a un executiu del PSOE i Podemos amb l’únic argument d’evitar el mal major. Dos partits, per cert, que s’han fet un fart de dir que la reivindicació del dret d’autodeterminació ha atiat el fantasma de l’extrema dreta. És a dir, que s’ha de callar i acceptar les regles del joc perquè si s’aixequen les catifes de la Transició  tothom prendrà mal. Com si la tolerància legal i política del règim del 78 amb els franquistes no hi tingués res a veure.

La irrupció de VOX i la radicalització de Cs i PP són el fruit d’una Espanya encotillada en una Constitució que prioritza la bandera abans que els drets polítics, socials, econòmics i culturals dels ciutadans que hauria de protegir. D’una Espanya a mans d’unes elits disposades a empobrir un país i una democràcia per blindar el seu poder. Per això resulta immoral que l’autoanomenada esquerra espanyola encolomi el mort a un poble que pacíficament reclama més justícia social i democràcia.

 

Com també és immoral que aquesta esquerra no sigui capaç d’admetre que els pactes de silenci de la Transició van ser una estafa a una ciutadania esperançada amb l’adveniment de la democràcia després de quatre dècades de feixisme. A la pràctica, Espanya només s’aguanta unida per la força de la repressió policial i judicial, emparada, precisament, per quatre dècades de post-franquisme embolcallat de Constitució. PSOE i Podemos encara han de demostrar que mereixen l'etiqueta d'esquerres més enllà del màrqueting. 

 

Comentaris (7)
Davidoff Fa 2 mesos
Gemma Aguilera,es absurd acusar a Podemos de ser implícitament de dretes. Si Catalunya algun dia vol ser independent, a més de tenir una majoria social ample (que ara no hi és)haurà de negociar amb partits progressistes de l'Estat, i l'únic que hi ha ara i que accepta la plurinacionalitat es Unidas Podemos.I a Catalunya quin partit es realment progressista i d'esquerres?? No em feu riure que els successors de CiU ho son,o ERC! La CUP...(amb qui jo no combrego)
joanr Fa 2 mesos
Molt bona anàlisi. La transició exemplar va ser una farsa per continuar el règim franquista sense Franco. "Todo atado y bien atado".
Josep l Fa 2 mesos
España es un desastre.. ... Esta gagrenada... Cal separarnos sino no ens volem podrir.
A la autora cansina Fa 2 mesos
Señora, España está unida porque nos da la gana a los españoles, sean de derechas, de izquierdas o apolíticos. Es nuestro país y ya sabe usted, que los que sobran son los separatas. En España no tenéis nada que rascar. Bueno sí, los dineros que podáis sacarle al gobierno de turno...
A Espanya hi ha de tot Fa 2 mesos
A una de les seves regions, Catalunya, la majoria de partits són o bé d'extrema dreta (tipus JxCat), de centredreta (tipus ERC) o feixistes que s'autoanomenen antifeixistes (tipus CUP). Catalunya no sap què és l'esquerra.
Ramon Fa 2 mesos
Feixistes no n'hi ha, dona. Fa molt de temps, que el feixisme va desaparèixer. Lluitar contra el feixisme és com lluitar contra els cartaginesos. Els nostres enemics són els espanyols.
bornis Fa 2 mesos
En España avui en dia cualquier cosa se autoproclama de izquierdas.Crec que COlau pactant amb franquistas a Bcna ja us ha demostrat de sobres com son en realitat "izquierda española". Fan exactament el mateix que pp/c'nos/vox pero sota la cherameca que son de izquierdas i republicans i progresistas...bla...bla...bla.