Ho tornarem a fer

"Una vegada més, i en van moltes, les elits que dirigeixen l'Estat espanyol han optat per la força i la repressió"

"Ho tornarem a fer", deia -en català- Jordi Cuixart mirant als ulls dels qui el condemnaran. "Ho tornarem a fer", reiterava el president Torra des de Madrid. "Ho tornarem a fer", es llegia a les pancartes de les concentracions al carrer... I ho tornarem a fer, sí. Sabent que aquesta afirmació no és un desig, ni una voluntat, ni tan sols un pronòstic. És una constant històrica perfectament constatable, una evidència que ningú no nega. Perquè una vegada més, i en van moltes, les elits que dirigeixen l'Estat espanyol han optat per la força i la repressió, han preferit convertir els líders polítics catalans en delinqüents que han de suportar l'exili i la presó abans que prendre en consideració la voluntat del poble que els ha portat a les institucions. Policia i porres. Jutges i barrots

 

Per tot això, ho tornarem a fer. Perquè cap generació de les que viuen i viuran en aquest país no té dret a renunciar a l'esforç de les anteriors ni -menys encara- a trair les esperances de les que vindran. I com que -ho sabem- això serà així, és un deure de tothom buscar, des d'ara mateix, un diagnòstic compartit i una estratègia unitària. Hem vist, un per un, com homes i dones justos reivindicaven l'honorabilitat que confereix la fidelitat a uns principis i a un mandat democràtic mentre tenien, enfront, fanàtics i mentiders a sou del poder.

 

 

Ho tornarem a fer perquè no tenim alternativa. Perquè només sobreviurem com a poble si aconseguim un espai de democràcia i llibertat. Ho tornarem a fer i la pròxima vegada guanyarem.

 

 

 

 

 

Comentaris (12)
jg Fa 7 mesos
el año que viene en jerusalem….
Clar Fa 7 mesos
Si no se’n van sortir el 39 menys se’n sortiran ara. Espanya en decadència galopant i ara no poden afusellar i per això volen arruinar la vida dels segrestats polítics. La dignitat catalana els supera.
Pol Fa 7 mesos
Perquè no apareixen tots els comentaris i els vots negatius a les opinions d'algun imbècil?
anonima Fa 7 mesos
Als dos comentaris anteriors no els hi falta certa raó. Tornar a fer el MATEIX? suposo que la propera vegada tindran en compte que si no tens possibilitat de controlar el territori res de res. Sabreu com fer-ho?
Josep Sierra Roca Fa 7 mesos
Hi tant que ho tornarem a fer... de fet, portem molts anys, bastants segles, tornant-ho a fer. I, sí... algún dia guanyarem la nostra llibertat.
Epi, Blas, Budó, Cot Fa 7 mesos
Hem guanyat. Guanyarem. El resultat no importa.
Hem de canviar Fa 7 mesos
La propera vegada no podem tirar-los avionets de paper ...., és veu que feien molt de mal.
Som-hi Fa 7 mesos
Ho tornarem a intentar , això està clar. No se si al final guanyarem perque tenen la força però per molts després de l’1 d’Octubre hem perdut tot el respecte i la estima que li podiem tenir a Caspanya . No hi ha marxa enrera
Lisa Fa 7 mesos
No hi ha marxa enrere, hi tornarem tantes vegades com faci falta, dels errors se n'apren, devant de l'imperialisme, la repressió i la manipulació de l'estat, hem de ser el seu gra al cul!
Ho tornarem a fer i la pròxima vegada guanyarem Fa 7 mesos
M'hi apuntol.
¿Igual de mal? Fa 7 mesos
¿Igual de sectario? ¿Igual de chapucero? ¿Igual de simbólico? ¿Igual de cobarde? ¿Igual de embustero? ¿Igual de ridiculo? ¿O con dosis doble de faroles, de lacitos, de ninis y de épica de pa sucat amb oli? Agradeciendo por anticipado su contestación, reciba un cordial saludo, Sr. Cot.
Júlia Fa 7 mesos
dir això,quan els polítics s'enfronten a 25 anys de presó ho considero una immoralitat.
Rossend Fa 7 mesos
Pot ser que ho fem un pel millor, el que es mes que segur es que l'estat espanyol no podrà fer-ho pitjor sense suïcidar-se...
JordiP Fa 7 mesos
No has entes res y menysprees tot pensament que no coincideix amb el teu. Si ets capaç de saber quin és el teu, és clar. T'acompanyo en el sentiment.
el verdugo del Cid Fa 7 mesos
No, no serà igual: aquest cop TU seràs qui aanirà a la presó i, aqust cop, tirarem les claus!
Antoni Durán Fa 7 mesos
Tornarem a fer el ridicul????????
JordiP Fa 7 mesos
No hem fet el ridícul, senyor meu. Hem fallat la jugada. Crèiem que el Gobierno del Estado s'avindria a dialogar i negociar en veure la cantitat de gent pro-indepe i no va ser així. Van treure l'uniforme i el casc de l'armari i van declarar la guerra (amb les armes que la UE li permet) a més de la meitat de la sociedad de Catalunya, que pretén bojament desprendre-s'hi de la seva amble i paternal direcció i guia. Com vam gosar els aborigens d'aquesta colònia que tants diners genera express