Ho tornarem a fer (i ja queda menys)

"L'estratègia es fa molt difícil quan la resposta de l'Estat no és una campanya pel no, sinó la policia, la violència i les represàlies dels tribunals"

Es tractava de derrotar el poble després de derrotar les institucions... I no se n'han sortit. Barcelona s'ha tornat a desbordar en una manifestació que -guerra de xifres a banda- no té comparació amb les que es puguin produir enlloc més d'Europa. L'independentisme es manté en un estat de gran mobilització, amb la força social intacta, i l'unionisme no ha guanyat un sol adepte en aquests dos anys de plom sota la repressió de Madrid. La base hi és, el projecte compartit està clar i, ara, a les ganes de guanyar s'hi ha sumat la paciència.

 

Hi ha divisió, certament. Però no és de generació interna, sinó una conseqüència del fet que l'Estat espanyol nega radicalment qualsevol itinerari viable cap a un referèndum d'autodeterminació, l'eina democràtica que resol aquest tipus de conflictes nacionals a les democràcies occidentals. L'estratègia es fa molt difícil quan la resposta de l'Estat no és una campanya pel no, sinó la policia, la violència i les represàlies dels tribunals. No hi ha arguments contra la força bruta.

 

 

El poble no ha estat derrotat, l'hem vist atapeint places i carrers. Quan Jordi Cuixart diu que "ho tornarem a fer" només constata l'itinerari i la voluntat dels últims tres segles.

 

Comentaris (7)
Gepeto Fa 5 mesos
Senyor cot de lagressio a la periodista de TVE no sen parla? Molt malament es tracta duna companyera de profesio,aixo si de fer agitprop no se noblida..
Ara ho entenc Fa 5 mesos
"Ho tornarem a fer" vol dir "la Propera Diada" i "ja queda menys" vol dir que un dia menys que ahir. Sr Cot, comença a semblar-se a Nostradamus.
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Tant sols cal repassar l'história per comprobar quants paísos han assolit la seva Llibertat tenint enfront la violència del tot poderós"reino de españa"; nosaltres, els catalans, també ens en sortirem, segur.
Doncs que bé Fa 5 mesos
La confraria del "Agárrate a un Clavo Ardiendo" va a condecorar al Sr. Cot per la seva constància.
Sempre Fa 5 mesos
Vaig anar a la mani sobre tot pq l'ignomia contra Catalunya des de l'estat ens afecta a tots i és tan gran que em manté dempeus.
Josep C. Vergés Fa 5 mesos
Les institucions no estan derrotades: Generalitat en mans independentistes, Cambra de Comerç també. A Madrid no tenen ni govern i l'IBEX 35 tremola de por que tè dels seus negocis de lladres a Catalunya
Toda la razón Fa 5 mesos
Hagamos un economato en la catedral, donde los cupaires puedan vender sus perros y sus flautas a otros cupaires. Asi derrumbaremos el capitalismo heteropatriarcal.
Clar Fa 5 mesos
Alguns eixampladors de la base haurien de reflexionar si no es volen quedar sense base. Res d’eleccions i desgast dels enganys. Paciència i resilència.