La Guàrdia Civil no s'oblida de Tsunami Democràtic

"Tsunami Democràtic va ser una eina potentíssima, però efímera. Mai no s'han explicat clarament els motius de la seva desaparició sobtada"

La Guàrdia Civil ja apunta contra una persona concreta per intentar tibar d'un fil que descabdelli Tsunami Democràtic, com expliquem avui en exclusiva. Veient els precedents, el més probable és que -una vegada més- aquest cos político-militar munti un dossier que permeti atacar l'independentisme social de forma arbitrària i indiscriminada. La suma dels prejudicis ideològics d'aquest cos policial i els dels organs judicials espanyols faran la resta i acabaran justificant detencions i condemnes d'una construcció policial tan artificiosa com les que es van exhibir al llarg del judici del Tribunal Suprem. En aquest cas, l'objectiu de la Guàrdia Civil és el tall de la Jonquera i, d'entrada, és ben significatiu que l'obsessió repressiva només es doni al cantó espanyol de la ratlla fronterera.

 

Tsunami Democràtic va ser una eina potentíssima, però efímera. Mai no s'han explicat clarament els motius de la seva desaparició sobtada ni sobre quina estratègia estava inserida l'aparició d'aquesta entitat fantasmal. En qualsevol cas -i sigui qui sigui el grup de persones que prengués les decisions- les conseqüències d'aquelles mobilitzacions poden ocasionar represàlies greus que no seran fàcils de justificar políticament. Una existència fugaç i sense objectius definibles no era la idea que va moure milers de persones a indrets estratègics com la frontera o l'aeroport del Prat.

 

 

Per si calgués, l'Estat torna a demostrar, una vegada més, que perseguirà la dissidència amb fúria obsessiva i que la protesta, per més pacífica que sigui, surt caríssima. Madrid no vol ni pau ni treva.

 

Comentaris