Fúria professional als jutjats

"Totes aquestes institucions judicials el que pretenen és que l'Estat els protegeixi d'una amenaça nova: Europa"

Qui ho havia de dir, fins i tot als advocats de l'Estat els ha arribat una súbita fúria professionalista, com si fossin un cos totalment independent i equiparable als sistemes judicials europeus. Una vocació tan sobtada com la que s'ha despertat en la Fiscalia de l'Estat, que durant quatre llargues dècades ha estat pendent dels nomenaments a dit i ara, vejats miracle, exhibeix criteri propi i és capaç de posar per escrit, en només un parell d'hores, el seu menyspreu per la sentència del Tribunal de Luxemburg. Com el Tribunal Suprem, que va dedicar més pàgines a justificar-se davant el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg que no pas a fonamentar les llargues penes de presó que tothom sabia que estaven cantades. Ves per on, ara tot són manifestos de professionalitat i cops als pit jurant honor professional.

 

En realitat totes aquestes institucions judicials el que pretenen és que l'Estat els protegeixi d'una amenaça nova: Europa. La justícia espanyola s'està quedant visiblement aïllada en la seva croada ultrapatriòtica, sobretot a causa de les limitacions progressives que les seves actuacions projecten sobre els drets cívics i democràtics. Només fer-se pública la condemna, Le Monde advertia en un editorial que "el regne [d'Espanya] ha de tenir cura que aquest judici no generi jurisprudència donant lloc a una restricció dels drets de reunió, de manifestació o de lliure expressió". Els tribunals espanyols inquieten, també més enllà dels Pirineus.

 

 

Madrid viu moments d'alta tensió, amb un president en funcions que negocia amb el que ells mateixos consideren un presidiari justament condemnat. Això, mentre el problema català entrarà per la porta gran, el pròxim dia 13, al plenari del Parlament Europeu dins les carteres de Carles Puigdemont i Toni Comin. 

 

Comentaris (9)
joanr Fa 1 mes
L'exemplar transició a la democràcia espanyola fa aigües per tots els costats.
Com si fos ahir Fa 1 mes
La toga pel davant i pel darrera el cul ensenyant. I tot per un referèndum que el poble català vol exercir.
Jordi Lògic Fa 1 mes
Jo crec que el comunicat dels advocats de l'estat és ordenat per la Moncloa i adreçat als espanyols per fer veure que la seva decisió és de cullita pròpia i no pas per indicació de Sánchez per a satisfer ERC
Josep Sierra Roca Fa 1 mes
Mare de Déu... de lo que vaig enterant-me aquests dies... Allò de "sepulcres blanquejats i ben lluents per fora, i plens de corrupció i miseria per dintre...", doncs ara resulta que és ben cert.
Pep de la Vila Fa 1 mes
Ara ve allò de corre’’m-hi tots ? Tants anys impartint justícia (?) d’avord amb els criteris de l’amo (hereus del franquisme) i ara , ves per on, se’n pot anar tot a la merda per quatre catalans descontents . Hi ha una dita s eJpaña : a cada cerdo le llega Su San .... hauran de venir molts Sants Martín perquè de porcs , togats i no togats , n’hi ha una bona pila . Ja era hora , Europa !!
Exiliado Fa 1 mes
¿Profesional? Todos han sido enchufados de políticos o de familias franquistas. Están ahí, como inútiles que no saben otra cosa que ser funcionarios bien pagados.., por nosotros.
OPUS.DEI, JUSTICIA.DEI.IBEX35 Fa 1 mes
Audiencia, supremo, jec, tsjc, fiscalia, etccc han demostrat que no respecten les lleis, ni les persones, solament l'estat putrefacte i catolic del'OPUS,DEI.ESPAÑA. Que el 76% dels jutges privilegiats siguin de la mafia criminal de l'opus.dei indica quina justicia putrefacta i criminal patim. IBex35 i opus.dei.cope son el mateix, lladres sotaneros de Franco
Fat Boy Fa 1 mes
Es que a ells no els donen ordres, nomes els cal un xiulet.
Victor Fa 1 mes
Es que van perdent la partida, ja es pot dir que escandalosament, i sembla que el pitjor encara els ha d'arribar. Si en lloc de Pedro Sánchez hi hagués un estadista capaç, podria fer molt mal al establishment espanyol. Desobeïr el TJUE o inhabilitar Torra, aplicant una llei antiterrorista per penjar una pancarta, només pot acabar malament par a ells. Per això estan, ara sí, tant nerviosos.