La fotografia més demolidora

“Espanya encetarà l’any humiliada per mèrits propis, però especialment per la potentíssima força del binomi presos polítics-exiliats”

13 de gener del 2020. Estrasburg. Estat francès. Unió Europea. A l’hemicicle del Parlament europeu es produirà la fotografia més demolidora en molt de temps per a un estat demofòbic i repressor. Una derrota legal, política i moral en tota regla que tindrà de ben segur efectes sobre el futur de Catalunya i d’Espanya. El president a l’exili i l’exconseller Antoni Comin ocuparan els seus legítims escons, segrestats durant uns mesos per un estat membre de la UE, posant en evidència que Espanya ha perdut una guerra a Europa. La incògnita és si en aquesta fotografia hi apareixerà el vicepresident Junqueras, com ordena el TJUE, o si per contra, la fotografia serà encara més aberrant amb la seva absència, si els mitjans madrilenys l’encerten anunciant que el Tribunal Suprem desacatarà un òrgan judicial superior i mantindrà Junqueras il·legalment entre reixes.

Espanya encetarà l’any humiliada per mèrits propis, però especialment per la potentíssima força del binomi presos polítics-exiliats, que ha aconseguit, ara sí, portar irreversiblement el conflicte polític al cor d’Europa i fora del manipulable afer intern espanyol. Els primers fruits ja han arribat amb la sentència del TJUE que dicta la immunitat d’Oriol Junqueras, i de retruc, de Carles Puigdemont i Antoni Comin –i quan es produeixi el Brexit, de Clara Ponsatí-, però si l’independentisme juga bé les seves cartes –actuant amb unitat, lleialtat i estratègia- Espanya acabarà entrant en un carreró sense sortida més aviat que tard.

 

L’Estat espanyol va regalant fotografies. Només cal saber emmarcar-les bé i no perdre la calma davant d’un règim en estat putrefacció que seguirà cometent errors. Per tant, keep calm.

 

Comentaris (5)
federalista Fa 1 mes
aguilera amiga xarnega en fi jajajajajajajajajaajajajjajajajajajajajajaj aixo es el que em provoca lo que dius jajajajajajajajajajjajajaja, seguiu seguiu en matrix i en la vostra republica i el vostre consell imaginari, ara que s'estrena star wars no se quina republica es mes mentida i mes imaginari si la vostra o la de skywalker jajajajaja.
Rocaguinarda Fa 1 mes
Molt bé l'article. Però això de "més aviat que tard" és un castellanisme. Més d'hora que no pas tard, és el català genuí.
Tots Fa 1 mes
EJpaña és una oligarquia que està per damunt del bé i del mal , així els va als ejpaÑoles : Suspesos en modernitat i democracia . No volem firmar part d’aquest femer pudent MARXEM JA !!
Josep Sierra Roca Fa 1 mes
Totalment d'acord amb lo de ... "potentíssima força del binomi presos polítics-exiliats”
El TJUE no ordena la excarcelación de Junqueras Fa 1 mes
Junqueras está juzgado y condenado. Aquí se acaba todo.