El farcell de Cuixart

"Se succeeixen les generacions i cada onada de Cuixarts va sortint de la presó amb un farcell a l'esquena ple de voluntat"

Jordi Cuixart és a casa seva. Només quaranta-vuit hores després de més de dos anys, però ha pogut travessar una porta que condiciona del tot la política catalana, bloqueja l'espanyola i que comença a irrompre amb força en l'espai institucional europeu. El president d'Òmnium porta més de vuit-cents dies a la presó i la seva condemna -com a de tots els altres empresonats, exiliats i represaliats- no ha fet més que empitjorar el clima polític. De fet, fins i tot els que exigeixen venjança contra els independentistes estan insatisfets perquè ni la pressió ni la presó no han fet cap servei a la causa de la unitat d'Espanya. Més aviat al revés.

Perquè la realitat, tossuda, és que passen els anys -i els segles- i el problema continua allà on era, sense que Catalunya tingui força per trencar amb l'Estat espanyol, d'acord, però sense que, encara menys, la societat catalana es dissolgui dins de l'espanyola. Se succeeixen les generacions i cada onada de Cuixarts va sortint de la presó amb un farcell a l'esquena ple de voluntat. Causaran patiment, molt, però ells també saben que no se'n sortiran.

 

Els eurodiputats sociaistes votaran, amb Vox i el PP, a favor del suplicatori contra Puigdemont i Comin. I amb això tampoc no aconseguiran res més que afegir més dubtes sobre un estat que va situant-se en la perifèria d'Europa a base de cops de puny a sobre de la taula. No hi guanyaran res. Només haver convertit Cuixart i Puigdemont en un símbol contra si mateixos.

 

Comentaris (9)
Bla, bla, bla Fa 29 dies
Y más bla. Y así vamos pasando el rato hasta el infinito y más allá.
federalista Fa 30 dies
BLA BLA BLA xerrameca independentista, a costa de la subvencio ben gran per cert, que et dona puxi , perdo la titella xenofoba posada a dit per puxi, concretem, i que en fi qui paga mana com al cotalelo i altres mercenaris que en te a sou la burguesia mes lladre i corrupta d'europa amb permis de la castellana, ja que no es pot dir espanyola, perque espanyols cot som tots t'agradi o no.
Exiliado Fa 30 dies
¡Enhorabuena al sr. Cuixart!, que disfrute "sus" cuarenta y ocho horas. Le seguiré admirando.
Tot pel seu nom Fa 30 dies
Tot i la presó repressora, Cuixart és el símbol, l'heroi, el líder. Mentre, els carcellers son els botxins.
Ricard Fa 30 dies
En Jordi Cuixart, amb el seu irreductible esperit, ple d'energia i convicció, s'ha guanyat el dret de ser el símbol més pur de l'independentisme
Narcís ( " jo haig de renegar d'idioma de ma mare a ca meva tot parlant idioma de mare aliena " ? Altra cosa n'és fer-ho voluntàriament tot demanat de manera humil .. i això que fora majoria no vol sentir ni nostre to ! ) Fa 1 mes
Si un ésser humà n'és sagrat sinó únic .. què no serà, què no ha de ser, una comunitat amb identitat nacional a ca pròpia, tot plegat, una nació mil·lenària ? Resultat : normal se succeeixin les generacions, les onades, persones a dojo pro el sentiment de nostra terra, pro el sentiment de nostra mare/ pare .. pro el sentiment de llibertat !
Jaume (Poble Sec) Fa 1 mes
El que hauria de fer en Jordi és anar a Europa aprofitant el "permís"
Fat Boy Fa 1 mes
El senyor Cuixart ja fa estona que hauria de ser a Belgica o a Suissa i demanant assil politic.
Ferran Fa 1 mes
Si Cuixart.es presenta a la Generalitat quan sigui tindrà el meu vot. D’ell sí que me’n refio per fer la independència i no dels botiflers d’ERC i JxCAT.