Els del fanal ens condemnen

"Tanta borratxera espanyolista els va deixar abraçats al pal d'un llum que hi ha just davant de la porta principal del Santiago Bernabeu"

Cornetes agudes, tambors repicant, uniformes de colors, soldats marcant el pas, avions volant baix, tancs aixecant el paviment, crits patriòtics i un mar d'ensenyes bicolors... Quan, de cop, la bandera que queia del cel com una metàfora de la immaterialitat d'Espanya va i s'enclasta contra un fanal. Un humil fanal de d'enllumenat de l'ajuntament. Tanta borratxera espanyolista els va deixar abraçats al pal d'un llum que hi ha just davant de la porta principal del Santiago Bernabeu...

 

La desfilada del 12 d'octubre commemora el descubrimiento i posterior saqueig d'un lloc que estava ple de gent que ni els necessitava per a res ni els havia cridat per a què els sotmetessin. Un fet que només va afavorir aquelles elits i els seus descendents actuals, els que concedeixen privilegis i galons, els que proporcionen togues plenes de xapes lluents que ocupen les butaques barroques de sales majestuoses.

 

 

Són aquesta mena de gent els que condemnaran la voluntat majoritària d'un poble a través dels seus representants democràtics. Imagineu-los a tots ells vestits com la gent que va pel carrer, com nosaltres. L'únic que semblaria normal és el borratxo que acaba abraçat al fanal.

 

 

 

Comentaris