Europa ja desconfia de Madrid

"Europa no liquidarà la seva separació de poders ni la imparcialitat dels seus jutjats per prioritzar la repressió contra els independentistes catalans"

La sentència del Tribunal de Luxemburg ha deixat molt tocada la posició espanyola a Europa. L'escena de la cap del Grup Socialista, l'espanyola Iratxe García, perdent els nervis i cridant (udolant, segons la crònica de Libération) i llançant amb ràbia els papers contra el terra per l'acreditació de Puigdemont i Comin descriu, perfectament, el tomb que ha fet el dossier català a Europa. García va ser la primera en prendre consciència de la humiliació política que significarà la benvinguda als dos nous eurodiputats catalans en el ple del pròxim dia 13 de gener. Des d'ara, Catalunya és un afer europeu, just el que Espanya volia impedir costés el que costés.

 

Per primera vegada s'ha obert una lleugera esquerda en el monolitisme informatiu dels mitjans de comunicació de Madrid. Una escletxa per on passa un raig de llum informativa que, per exemple, ha permès al corresponsal de Brussel·les d'El Mundo escriure una peça que reconeix que el deteriorament de la imatge d'Espanya comença a notar-se a les institucions europees. La seqüència de fracassos judicials a Bèlgica, Escòcia, Suïssa, Alemanya i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea no pot ser casualitat i entre la diplomàcia espanyola s'escampa la inquietud.

 

 

No hi ha un canvi radical i, de fet, la independència de Catalunya continua despertant poc entusiasme. Però Europa no liquidarà la seva separació de poders ni la imparcialitat dels seus jutjats per prioritzar la repressió contra els independentistes catalans. Madrid ha calculat malament la seva força i ni tan sols ho tindrà fàcil per aixecar la immunitat de Puigdemont i Comin al plenari de l'Europarlament. S'acaba un any i, també, un cicle.

 

Comentaris (19)
UROPPa le dise a ejPPaña Fa 1 mes
No se hizo la miel para la boca del asno ....
Voto per sancionar españa Fa 1 mes
Voto per sancionar españa per la seva NULA.DEMOCRACIA
Aureli 1 Fa 1 mes
Veig que hi ha molta penya de cara al sol en aquests comentaris . A veure si la UE expulsa el vostre país Ñ com estat membre i riurem , ganes no els en falten .
Jordi Gonzalez Fa 1 mes
El millor per españa es sortir de la ue. España es africa, com turquia es asia. No hi ha res a fer amb els espanyols, tercermu distes i ganduls cridaners
Lidia Fa 1 mes
Pobres espanyols són súbdits ,umisos
Manel Fa 1 mes
Espanya país trilero mafiós dictador represor i lladre , un frau de país
Aneu molt perduts secessionistes Fa 1 mes
El primer Cot i després els palmeros i mamporreros de la claca habitual. No m'estranya, esteu acabats i ho sabeu.
@Pon un poco de orden Fa 1 mes
No digas tonterías, chatín. Siempre hablamos del TJUE. El TGUE (que existe pero no tiene nada que ver en este caso) te lo puedes meter por donde te quepa.
Molt cert tot Fa 1 mes
No ens creguèssim pas que Europa s'ha tornat "aliada" de cop. Simplement com diu l'article no poden permetre's dinamitar la seva separació de poders, seria inassumible per ells, aixó és tot. No ens deixem portar per les emocions de fracàs o éxit circumstancial. Tot l'article, molt cert Percer, que els passa als ñords? Pq estan tan rabiosos? Realment no s'ho esperaven???
Jordi (Català i Suís) Fa 1 mes
L’Europe ne se méfie pas de l’Espagne. Ce qui arrive est que les gens qui peuplent le PE et CE sont embarrassés par les Espagnols. Maintenant ils ne peuvent plus cautionner tout ce que les Espagnols font avec les Catalans. Mais il faut être prudent parce que la lâcheté est une caractéristique typique chez les politiciens de partout dans le Monde. Les Catalans ne devraient pas vendre la peau de l’ours avant de l’avoir chassé. A bon entendeur, salut !
Jordi (Català i Suís) Fa 1 mes
La réaction enragée de l’espagnole Garcia avec Sassoli n’est pas quelque chose d’exceptionnelle. Ce comportement est typique chez les Espagnols à tous les niveaux. Serra i Moret a écrit il y a longtemps : « Espanya és una empresa de cretins, una reserva de retardats i de pestilència ». Il avait décrit les Espagnols. Avec évidemment la minorité qui sort de ceci et qui confirme la règle. Mais je crois qu'ils sont même pas un 10% qui ne font pas le poids face au 90% d'énergumèn
Exiliado Fa 1 mes
Un pleito lo puede perder cualquiera, pero con enganños sólo españa. El ts ha querido "colarla " utilizando la técnica muy española de los hechos consumados. Así les vá.
Gonzalo Fa 1 mes
Este asuntito sera europeo durante 4 años. Y acabaran hasta el gorro de vosotros. Pesados!!!!
@Fat Boy Fa 1 mes
A Don Pío, ni tocarlo, inmunda bestia secesionista. Don Pío Baroja era doctor en medicina, aunque ejerció poco tiempo. Su familia tuvo una panadería en Madrid, pero Don Pío se dedicaba a escribir y también fue diputado en el Congreso. Toda comparación con el pastelero rabioso y loco de Amer es un insulto a eso que te falta, gordito: la inteligencia.
Lleidatà Fa 1 mes
Insultant i dient gordito, denota que la teva argumentació és pobra i testosterònica.
Francesc Fa 1 mes
És normal que estiguin nerviosos i això va a més, doncs a Europa se'ls hi desmonta la oligarquia amb la conseqüent pèrdua de poder, pel que deixen de poder manipular entre d'altres la classe política, la judicatura, els mitjans de comunicació, ... Estem en el camí !!!
Josep Sierra Roca Fa 1 mes
Ostres! ja era hora que Europa desconfiés del "Reino de España"...
Europa también desconfía del secesionismo catalán Fa 1 mes
El TEDH rechazó en mayo la demanda presentada por Puigdemont, Carme Forcadell, y otros 74 diputados contra la decisión del TC de anular el pleno (9-10-2017) en el que se iba a declarar la independencia de Catalunya. En jullio de este año el TUE rechazó conceder a Puigdemont y Comín las medidas urgentes que pedían para ser eurodiputados, dando la razón a Tajani.
JordiP Fa 1 mes
Ets una mica tontet i no tens ni idea del que és la diplomàcia en conflicte amb l'estricta legalitat, oi? Ni de com cal expressar-s'hi en termes equilibrats, oi?Per tal que no exploti l'equilibri cal ser positiu "ma non troppo", entens, oi?
Lo que tú digas .. Fa 1 mes
Esto será lento pero no sé parará y lo sabéis los aletargados españoles. La soberbia os acabará destruyendo poco a poco como un cáncer.
Pon un poco de orden Fa 1 mes
El TJUE está por encima del TGUE que es el que denegó las medidas cautelares a Puigdemont y Comin. Ahora, el TJUE anula esa decisión del TGUE y le manda que sea revisada. El TJUE está por encima del TGUE de la misma manera que está por encima del Tribunal Supremo español y de cualquier Corte Suprema de cualquier otro país integrado en la UE. Pertenecer a la UE tiene obligaciones y cesión de soberanía, pero parece que muchos españoles sólo conciben la UE para poner la mano.
Viqui Fa 1 mes
Europa O els seus gran estats van colocar Catalunya en el paquet España, entrante al segle XVIII. Ara poden veure els resultats, be, sembla que els veuen des de fa temps, ara no els molesta la evidència. Nosaltres no podem sortir del paquet sense suport d'EU. Podem posar en evidència un fet, la nostra producció i aportació econòmica a España és imprescindible pel sosteniment d'una Estat mentider, incomplidor i improductiu. Per corregir la situació només cal que ens desconectin econòmi
RUTH Fa 1 mes
EUROPA DESCONFIA DE LOS INDEPENDENTISTAS , EMPEZANDO POR PUCHI . NADIE OLVIDA LAS PREGUNTAS DE LAS QUE NO SABIA NI COMO SALIR . EN DEFINITIVA , NO ES MAS QUE UN PASTELERO .
David Fa 1 mes
Quin nivell intel·lectual!!!!
Lluis C Fa 1 mes
quines preguntes?
ganxó Fa 1 mes
Company: Deixa'l que no hi enten res. No veus que és oriundo de la Ñ ?
Fat Boy Fa 1 mes
Mes val ser un pastisser com el Foix o el Baroja que un guardia civil com tu.
Kingunxul Fa 1 mes
Que dices cagarru tiesu ??
L'OBSERVADOR ASTORAT Fa 1 mes
Esquema de la "separació" de poders a Ñ/ Legislatiu=Executiu="Policial"