Estrasburg ha estat un èxit

"Fins i tot a efectes d'una hipotètica negociació només seran bescanviables les posicions a nivell internacional"

L'èxit de la manifestació d'Estrasburg, sumat al fet de la internacionalització progressiva del dossier català dona la raó, amb claretat, als sectors de l'independentisme que pensen que cal mantenir la pressió contra l'Estat espanyol i que el millor espai per fer-ho se situa més enllà de l'àmbit de decisió de Madrid. Qualsevol pas endavant en aquesta direcció té el valor del terreny conquerit, com ho és la referència política de Waterloo o el decaïment de tantes euroordres com exiliats hi ha escampats per Europa. Per contra, a l'interior no s'ha produït cap avenç significatiu, al marge de si el govern espanyol està en mans del PP o del PSOE.

 

Però és que fins i tot a efectes d'una hipotètica negociació només seran bescanviables les posicions a nivell internacional. Per posar-hi noms, Oriol Junqueras o qualsevol altre empresonat pot esperar, com a màxim, mesures de benevolència vinculades al retorn -inequívoc, públic i permanent- a la submissió autonomista. El Consell de la República, en canvi, és un actiu de l'independentisme que no només molesta, sinó que qüestiona seriosament la qualitat democràtica del règim espanyol. Valor de canvi, que diria el vell Karl.

 

 

En qualsevol cas i al marge de la negativa a adoptar mesures cautelars, el fet és que el Tribunal de Luxemburg entrarà en el fons de la qüestió dels euroescons de Puigdemont, Junqueras i Comin. I això -que no era tan fàcil- és un èxit en si mateix. Hi ha tres seients buits a Estrasburg, certament, però la batalla jurídica no s'ha acabat, sinó que és ara que comença.

 

 

Comentaris (12)
Un mosso Fa 6 mesos
Mare meva quin nivell!!! De veritat és periodista aquest element? Però si ha fet un escrit digne d'una vocera del Puchimon. Un éxit diu, quatre arreplegats, la majoria jubilats amb demència senil o principi d'alzheimer
joanr Fa 6 mesos
En conseqüència els independentistes al congrés de diputats espanyol el que han de fer és bloquejar qualsevol partit que no s'avinga a fer el referendum. La resta és perdre el temps.
Ricard Fa 6 mesos
españa sin Catalunya no es nada tan solo miseria y franquismo Catalunya sin españa sera prospera y democrática a que jo de borregos españolistas anticatalanes
Èxit de la internacionalització progressiva Fa 6 mesos
La internacionalització progressiva del dossier català ha estat tal, que en Borrell és el cap de la diplomàcia europea. Estem tenint tan d'exit com al 1714. Seguim!
La crisi és més profunda Fa 6 mesos
Alguna cosa s'ha fet malament. Millor dit moltes molt malament. L'altre dia parlava amb un activista membre destacat d'un partit d'esquerres durant 25 anys que va plegar el 2009, poc després de l'inici de la crisi. Va plegar perquè amb els anys se'n va anar adonant que estaven fent el joc al capitalisme i als poders fàctics polítics, econòmics i ideològics que governen el ´món. Després de 10 anys diu que a més se n'ha donat que el que feien ni tant sols era progressista. I ara els qui
BondiaCatalunya Fa 6 mesos
Tinc cert dubtes que el TJUE sigui completamnet immune a les pressions polítiques, però no queda més remei que passar-hi.
Un éxito es mucho decir, Cot Fa 6 mesos
El objetivo era ver la entrada triunfal de Puchi y Comín en el Parlamento Europeo entre vítores, aclamaciones y Els Segadors. Que se aparezcan en una tele desde el país vecino hace que manifestarse en Estrasburgo (olvidemos la parte turística) sea como reunirse en la plaza de Vic, Berga, Alcarrás, etc, ante una tele. Eso ya se hace cada dos por tres. Vaya birria de manifa.
Al autor Fa 6 mesos
Ya se que tiene que escribir algo....pero deje de engañar, estamos hablando de unos sujetos que pretenden pedir amparo a los tribunales europeos cuando ellos mismo se han sustraído a la acción de la justicia de su país. Y no me venga con la chorrada de Alemania(que no es su país). Puigdemon es español y aforado y el tribunal que tiene que juzgarlo es el supremo. Los otros no se si son aforados pero unos fugados de España nunca van a tener el respaldo de la justicia europea sin someterse
Victòria Fa 6 mesos
Bon article i ple de veritats.
Joaquim Fa 6 mesos
Europa és un camp més neutral que no l'Estat, on dirigents i arbitres són tots de l'equip contrari. Mil gràcies a tothom que ahir va viatjar a Estrasburg.
ciutada del mon Fa 6 mesos
cot ja has rebut la subvencio del consell de la republica, va que sino el pamflet no rula jajajajajaja, cal que el pastisser fugat, no perdo l'empresari matamala pagui cot veritat.
REPUBLICANA Fa 6 mesos
Troll.
Gracias por avisar del triunfo Fa 6 mesos
Y por recordar a Marx, aunque sea para demostrar que no lo ha leído.