L’Estat, enrabiat i preocupat

"El règim del 78 lluita amb ungles i dents, es resisteix a la seva defunció, però la seva desaparició s’està coent a foc lent"

Franco i Catalunya han començat com a temes estrella d’aquesta campanya electoral entre els partits espanyols. El PSOE és el que més intenta explotar-los. S’apunta tots els mèrits de l’exhumació -això sí, sense pronunciar-se sobre altres demandes històriques, com podria ser l’anul·lació dels judicis del franquisme- i s’erigeix com l’únic partit capaç de solucionar el conflicte català amb moderació i ponderació. Mentrestant, la dreta intenta referir-se cada vegada menys a Franco i omplir aquests buits parlant de Catalunya. I després hi ha Podemos i Más País, que no poden apuntar-se l’èxit de l’exhumació ni tampoc el d’una solució viable a la qüestió catalana.

I així les coses, Catalunya s’ha acabat convertint en l’epicentre de la campanya electoral. Ara mateix, a Madrid, preocupen molt els CDR, el Tsunami Democràtic i, en menor mesura, la visita de la família reial a Barcelona aquest dilluns. De fet, ho ha deixat molt clar Pablo Casado aquest diumenge, en un acte electoral a Madrid: “Això és Espanya!”, exclamava amb molta indignació el dirigent popular mentre parlava de les concentracions convocades per expressar el rebuig a la monarquia així com de totes les iniciatives proposades pels CDR i per Tsunami Democràtic.

 

Les institucions de l’Estat i els seus polítics estan ara entre molt enrabiats amb el que està passant a Catalunya i, alhora, molt preocupats. No suporten fer el ridícul però tampoc saben què fer-ne. El seu únic objectiu és mantenir viu el règim del 78, que cada vegada convenç menys. Lluita amb ungles i dents, es resisteix a la seva defunció, però la seva desaparició s’està coent a foc lent.

 

Comentaris (7)
enricsvh Fa 3 mesos
Clar que s'està enfonsant. Com imperi ja va fer la seva florida i ja fa temps que li van caient les fulles, com tots els sers vius de la naturalesa. Les colònies americanes, Cuba i Filipines, les possessions africanes...i ara Catalunya... i podran contents si no més es Catalunya la que marxa de la seva Espanya....
Siempre sereis los dominados y a callar Fa 3 mesos
sois como niños pequeños, siempre con pataletas asi es dificil daros de comer...sois unos muertos de hambre, VIVA ESPAÑA, UNA GRANDE Y LIBRE. VIVA!!
Gador Fa 3 mesos
Marhuenda!! Gràcies, ara ja tinc un motiu per anar a votar, i això que per primer cop en 60anys que tinc, em volia quedar a casa, però tú, gràcies un altre cop, faràs que m'aixequi del llit.
Santo Job Fa 3 mesos
A Catalunya estem a la merda noia! Catalunya ja no és ni l´ombra del que era, i Barcelona ja està perduda, trigarem 20 anys a tornar al nivell de fa una década. El Rei d´España continuarà regnant España, com volem majoritàriament els espanyols. España mantindrà la seva integritat territorial, com volem majoritàriament els espanyols. Els enemics de la nació seran perseguits, jutjats i empresonats, com volem majoritàriament els espanyols. Els separatistes perdreu perquè us oblideu d
Català a Mallorca Fa 3 mesos
De veritat encara hi ha pardals que es creuen que Catalunya se n, anirà a la merda i espanya sortirà victoriosa i sense ferides d,aquest atzucac??!! Ostia que en sou d,il·lusos els espanyols....i l,altre espavilat parlant de la majoria....au aneu fent el pardalet que ja us arribarà l,hora...que molts catalans ho tenim bastant claret això de no abaixar els braços mai més!!!!
Els temps que s'apropen Fa 3 mesos
Com Franco, el règim del 78 morirà matant, per tant com més rabiós estigui, és senyal que més a prop estarà el seu final. La pregunta és si els catalans sabrem aprofitar l'oportunitat per ser lliures, o ens deixarem ensarronar per enèsim cop amb cants de sirena fundacionals (que si una república federal....)?
De conseguir la independencia a incordiar Fa 3 mesos
Nuestra ambición no tiene límites, por lo que se ve. Para hacer ruido, nos bastaba con el Sr Espot y su pito.
Al que comenta Fa 3 mesos
Alo mlllor el que s'hen va ala merda ets tu i aquells que defenses...!!!
A la autora Fa 3 mesos
Si te hace ilusión escribir eso...Cataluña se va a la mierda y lo sabes, chavala.
Carrasclet Fa 3 mesos
Baena dixit.
Eres un Fa 3 mesos
Soplagaitas
Català Fa 3 mesos
Bem pelo contrário, a Catalunha começa finalmente a sahir da m... castelhana, que fede aquém dos Pirinéus e além do Sahara... porque ou se liberta agora, ou morre de vez.
jo Fa 3 mesos
Apaña es que esta acabada.
flama Fa 3 mesos
Mira listo, te contesto en castellano para que me entiendas. Ya puedes dar por seguro que en en este caso no nos vamos a ir solos. Quien rie el ultimo rie mejor.