L'Espanya tètrica

"Els ciutadans espanyols consideren més prestigiosa la Guàrdia Civil que la Universitat"

El CEO ha deixat al descobert un panorama absolutament tètric de l'opinió pública espanyola, no gaire allunyat dels paràmetres ideològics del franquisme. Els ciutadans espanyols consideren més prestigiosa la Guàrdia Civil que la Universitat, pensen que Catalunya té massa autonomia i -esfereïdor!- gairebé la meitat dels enquestats no acceptarien la independència de Catalunya ni tan sols encara que s'hagués decidit a través d'un referèndum acordat i reconegut des de la seva pròpia legalitat.

Aquest context social, autoritari i ultranacionalista, hauria de ser una de les principals preocupacions de les forces polítiques espanyoles, molt especialment les forces progressistes. Per definició, l'esquerra aspira a la transformació social i a l'aprofundiment de la democràcia i dels drets de la ciutadania, un objectiu absolutament incompatible amb axiomes militaritzants com la creença que la unitat de la pàtria és un bé moral que està per sobre de la política i de la decisió de les persones.

 

Aquesta descripció de l'opinió pública espanyola dibuixa una illa al món, circumscrita a l'Espanya monolingüe i uninacional, d'agressivitat extrema contra la diversitat interna dels territoris de l'Estat. Una excepció mundial, amb uns mitjans de comunicació que criden a la repressió i a la violència contra el projecte polític que es reflecteix en una majoria al Parlament de Catalunya. Un adoctrinament profund encerclat pels murs de la llengua castellana, utilitzada com a filtre opac que menysprea el que hi ha a fora.

 

Comentaris (12)
Toni Fa 2 mesos
No entenc i per mi us poseu a l'alçcada dels més ignorants i cafre quan descalifiqueu les opinions amn els insults, Espanya va fer el primer pas de autodestrucció quan en el 36 van donar un cop de estat i la mitat va lluitar a mort per defensar la democràcia i l'altra, per defensar el feixisme, mireu, que pasa, amb Veneçuela, Colòmbia, Bolívia, xile, Argentina i que no pasa en EEUU, uns és tiran els trastos al cap als altres, la meitat no estima a l'altre. En el règim norteamericà gove
Josep Sierra Roca Fa 2 mesos
Amb els resultats d'aquesta enquesta al davant, és obvi que molts ciutadans del "reino de españa" tenen un problema, un greu i gran problema de convivència amb aquells altres, de dins i de fora del seu "reino", que no pensen com ells. En ple segle XXI, no és de rebut que es posi la força i la violència de les porres, de les pistoles, i dels subfusells d'assalt per davant de la formació i la cultura universitària.
jg Fa 2 mesos
que me dices de la Cataluña siniestra?
Josep M. Fa 2 mesos
On és la Catalunya sinistre ? o és que està malament de les neurones ? Si vius aquí Catalunya, ets un cec imbècil i per nosaltres te'n pots anar al paradís pañol que et vagi més bé, però si vius fora, et recomano proveïr-te d'altres fons d'informació d'informació, que vas errat !!
A. Deu Fa 2 mesos
Cap sorpresa , Ñ és GARRULOLÀNDIA . Marxem i depressa !!
Exiliado Fa 2 mesos
¿Acaso extraña? Esto da asco.
Delenda est Espanya Fa 2 mesos
Per això quan siguem independents el català ha de ser l'única llengua oficial.
Bon cop de falç Fa 2 mesos
Sempre hem sapigut que hi ha dues espanyes, desgraciadament pesa més la inculta, la prepotent, la que viu de subvencions... això és el que ha fomentat el franquisme i el seu règim del 78. Que es quedin al segle XIX, nosaltres ja hem passat pàgina i anem passant! Quan obrin els ulls ja estaràn al cul del món..falta poc!
Francesc Fa 2 mesos
Tens tota la raó. Això d'Espanya ja és completament impossible de reconèixer. Pràcticament són encara a l’Edat Mitjana de la civilització, amb tot el que representa de misèria, incultura i intolerància. Amb tot el tema català del procés per la República catalana han quedat completament retratats i és esfereïdor. Hem de marxar quan més aviat millor.
Europeu Fa 2 mesos
É bem verdade que a lingua castelhana é um philtro opaco adoutrinador que isola as cidadanias não castelhanas do mundo da inteligência, da ciência, da paz, da democracia e do progresso. A RC deve substitui-la pelo inglez, como 2a língua obrigatória. Assim fez Timor Leste, eliminando o bahasa indonésio da violência e da imposição imperialista do vizinho mais forte, restaurando a oficialidade do portuguez, quasi esquecido, e tornando o inglez obrigatório no ensino. Têm-se dado bem. E
Fat Boy Fa 2 mesos
Aneu pagant impostos, comprant els seus productes i serveis i dipositant els vostres estalvis en els seus bancs...
Al autor Fa 2 mesos
A tí se te va la olla. En todos los países es lo mismo. Se llama patriotismo. Siento que no sepas lo que es.
Josep M. Fa 2 mesos
Quan parles del "patriotisme" et refereixes a que los ficales te lo afinan, o a les hemos detruído laSanidad Pública, o el expolio de mínimo 16.000 millones euros que Spain nos roba cada año ? Corredor Mediterráneo ? Peajes ? rescate bancos ? Hipotecas ? Deshaucios ? Ves i fes-te mirar la vista que vas malament
Nadie está libre de decir estupideces. Fa 2 mesos
Lo malo es decirlas con énfasis.
Vvv Fa 2 mesos
Per a "Nadie está libre de decir estupideces.": Allò que és dolent és no acceptar la realitat, de fet la teva pròpia realitat i manera de pensar. És llavors quan dius estupideses
Elia Fa 2 mesos
No hi ha pitjor cec que el que no hi vol veure...per això vivim en un país de pàries.. tú ets un bon exemple..
Ta luego Fa 2 mesos
Tu , com ejpaña , estàs instal.lat encara al segle XIII , tretze o 13 perquè ho entenguis .