"Espanya no es pot permetre..."

“Des de l’1-O l’independentisme té una cartografia que li permet visualitzar la força de l’Estat i també les pròpies les fortaleses, debilitats i misèries”

Qui no ha pronunciat mai aquesta frase o l’ha sentida quan es feien hipòtesis sobre la reacció de l’Estat a qualsevol gest democràtic de l’independentisme? Espanya no es pot permetre aturar el referèndum amb violència, es deia quan van arribar 10.000 piolins abans de l’1-O. “Europa no ho permetrà...”. Espanya no es pot permetre empresonar gent per delictes falsos... Europa no permetrà que hi hagi presos polítics... I així amb la llarga llista d’actes de repressió i vulneració de drets comesos pel règim. L’Estat espanyol, amb els aparells judicials, policials i econòmics al seu servei, ha demostrat del dret i del revés que és capaç de tot i que s’ho pot permetre tot. Sense límits ni complexos. I tot plegat, sense que la institució europea que ha de protegir els drets fonamentals dels seus ciutadans hagi mogut un dit fins ara. El poder executiu, el legislatiu, el judicial, el policial i el mediàtic treballen sincronitzats en la prioritat de la unitat d’Espanya abans que la veritat i els drets fonamentals dels pobles i dels ciutadans, no només els catalans, per cert. Les clavegueres de l’Estat són prou àmplies de diàmetre per permetre cabals inimaginables. No tenir present aquesta cartografia és fer-se trampes al solitari.

Però la diferència entre abans i després de l’1-O és que l’independentisme té, per primera vegada, una cartografia del combat que li permet visualitzar no només la força de l’Estat, sinó les pròpies les fortaleses, debilitats i misèries per seguir avançant de forma pacífica. L’1-O ha demostrat que, treballant amb lleialtat, confiança, autoexigència i unitat real, sense partidismes ni càlculs electorals, i deixant els egos personals a casa, tot és possible. Però també ha demostrat que les administracions i els líders polítics no se’n surten si no tenen al darrere les organitzacions de la societat civil i la gent al carrer i si converteixen cada acció, o no acció, en un acte de propaganda electoral autonomista.

 

I en aquest punt es troba l’independentisme institucional, més pendent de pescar algun peix a Madrid i de la possible primavera electoral a Catalunya que de reconstruir l’esperit de l’1-O per afrontar la sentència i l’atac dels voltors carronyaires que en voldran treure profit per esclafar una mica més el país. Una Diada dividits seria el primer crit per als voltors.

 

Comentaris (16)
!! Fart de merda !! Fa 2 mesos
Els nostres partits "tots" no han fet el que volíem, deixem de banda el perquè "no ho han fet" i això hauria de tenir una resposta, i no dic de càstig, però jo l'11-S no anire a demostrar que tot està bé i que no passa res, per que si que passa i molt i el que mes em fa mal no és la puta Ñ, que també, em dol veure amb els meus propis ulls com el govern de la generalitat abusa de nosaltres, com ens fot de forma brutal, econòmicament, sanitàriament, socialment etc, etc. i tot això ins
Pregant peixet a ñ Fa 2 mesos
Polítics cagats després de veure companys seus a presó i pregant peixet perquè sembli una falsa estratègia on aconseguir engrunes i rèdits electorals per la cadira. Podem ser tan pacífics i pacients com a Nelson Mandela o Ghandi però que a Sudáfrica o a la India hagi funcionat no dona cap mena de garanties de que sigui vàlid per Catalunya. Si la estrategia dels polítics es seguir rebent pals com aquests darrers 300 anys que busquin una altre. Volem ser els primers en fer una revo
Amb els nostres partits no es pot fer res Fa 2 mesos
La situació no seria tant greu si no fos pels partits catalans: han desacreditat l'independentisme a l'exterior i l'han desmoralitzat a l'interior. Sols es volien rendir i viure del sou autonòmic. Mentre tinguem aquests partits no es pot fer res. Són l'enemic interior.
Miquel Fa 2 mesos
Qui s'ho creia, això? Només els joves o els desmemoriats (i els il.lusos).No pas els qui vam viure el franquisme. Espanya no ha canviat tant com alguns, ingènuament, es pensen.
Lurdes Fa 2 mesos
Espanya no canviarà mai sempre serà franquista faxa borbònica dictadora lladre i mafiosa. Marxem ja. DUI. I que s,ho facin
Des de lluny Fa 2 mesos
No podem marxar. Madrid té exèrcit i Barcelona a Messi (espectacle no perillós) . Pots independitzar-se tu sola (si fas com en puigdemon), però Catalunya quedarà empresonada dins d'un estat mamon... Jo recomano un "simulacre de RENDICIÓ". És la millor manera de sortir de l'impass present.
joanr Fa 2 mesos
Realment jo mai afirmar ni creure tot això que comentes. Europa és una associació d'estats que miren pels seus interessos i es defensen solidàriament com una colla de llops. Només cal mirar que han fet amb els emigrants que moren a milers al Mediterrani. Catalunya ha d'assumir que la independència se l'ha de guanyar tota sola, assumint la violència que vindrà. I tenint clar que fora de la UE també hi ha vida.
Sisco Fa 2 mesos
Hi ja molta gent emprenyada, però no tenim altre remei, persistència i mes persistència, el que mes aguanti guanyarà.
Pepet de Vallmanya Fa 2 mesos
Fa anys que ho dic : Amb la cuPP. i. ERC no anem enlloc.
Pacíficament , impossible Fa 2 mesos
Cada vegada més gent ho veu més clar.
Francesc i Fa 2 mesos
I tant que no ens en podem refiar d'EU, però sobretot, d'Espanya, no dels seus polítics, NI DELS NOSTRES. El que s'hauria de fer, és prescindit de tots aquests impresentables i anar a la nostra, per després exigir, que, com i de quina manera voldrem ser governats.
carme Fa 2 mesos
Tots hem d'anar a la Diada, no ens deixem enganyar per els que diuen que no hi aniran, es el que volen que es vegi que estem dividits (que o estem), però que no sigui per nosaltres, no podem defallir i donnar la raó a ER que volen els seus dirigents la fallida, d'un dia que es nostre.ENDAVANT , SEGUIM I SEGUIREM FINS LA VICTORIA.
Jubilat cabrejat ? Fa 2 mesos
A l’Ap7 tindria que ser l’11S, colapsar les mercaderies de l’Ibex35.
A la autora Fa 2 mesos
Perdone, pero después de escribir este artículo (que se habrá quedado descansando, como con todos), debería añadir algo como: "esta es mi opinión particular y no significa que sea verdad". O: "cualquier parecido con la realidad es una mera coincidencia". Así estaría más completo.
Alex Fa 2 mesos
Exacte. Espanya no pot fer qualsevol cosa però en pot fer (Europa li permet de fer) moltes més de les que alguns deien. P.E. per tractar d'evitar la independència pot matar 300 catalans però no en pot matar 30.000, potser ni 3.000.No li permetrien. Si Puigdemont no hagués fet marxa enrere, probablement haguéssim tingut 500 morts però seriem independents. Puigdemont és un polític, no un militar i no estava preparat per suportar tenir a la seva consciència una responsabilitat indirect
https://blocs.mesvilaweb.cat/xavierdiez/?p=270702 Fa 2 mesos
Kuan l'única doctrina nyola és 'kè bé ke us maltractem!', tota la doctrina indepe oficial, inclosa la Diada, ha esdevingut 'kè bé ke ens maltracteu! Gràcies!'. Plantejar una altra Diada samarretera per a demanar unitat als 'nostres' és ridícul. La Diada ha esdevingut una celebració de la repressió. Una demostració més de ke els "nostres" no lluiten perkè no volen guanyar. El Mur tornarà a caure!
Enricsvh Fa 2 mesos
Si. Tots ho deiem que no s'ho podien permetre i que Europa no ho toleraria....i ens varem quedar amb la decepció, de veure Europa desapareguda...Europa va fer fort Franco, per combatre el comunisme i ara tenen els feixistes descendents de Franco...No hi confio amb Europa. Els democrates europeus, no hi son o no tenen poder i Europa no té projecte. El brexit n' es un sintoma. Ho haurem de fer sols i ens en sortirem. //*//
Miquel Fa 2 mesos
"Els catalans només ens tenim a nosaltres" (Companys). I així ens va...
Des de lluny Fa 2 mesos
Ni sols ni acompanyats... Un alt grau d'independència hagués estat possible si Pasqual Maragall hagués aconseguit la seva gran regió europea... Quan en Mas va demanar la independència, les portes es van tancar de cop. Ara, hauran de passar 100 anys, fins que a Madrid deixin de tenir-li por a la pèrdua de poder i diners. Ja ho deia Maragall:"Mas es menos"
A Des de lluny Fa 2 mesos
Te he dado un positivo sin querer. Estás muy equivocado en tus rogativas al estado. Las regiones europeas, la región de Maragall, no supone poder para sí misma ni pérdida de dinero para el estado. Son ámbitos europeos de cooperación básicamente. Si no en Andalucía, ya tendríamos el gran Imperio de Tartessos reconstituido en buena parte con la eurorregión AAA. No tienen poder político y ni mucho menos económico/fiscal...Y lo sabes(o lo deberías saber..no engañes, no te engañes).
Molt bé Fa 2 mesos
Bon anàlisi. L'11s ha de servir per apretar als nostres partits.